Egy újabb japán (198?) Hammondból (szekrényes) mennyire lehet és érdemes portable (így hívják asszem) verziót csinálni? Koncertre hurcolás miatt kérdezem.
Szuper! Ez komoly feljavítás. Mégegyszer gratulálok hozzá.
Mégvalami: a lezliszimuláció nem lett kétrotoros?
Érdekes lehetőség sok régebbi, olcsóbb húzóregiszteres billentyűzet gazdaságos alternatíva új B3 programok kezeléséhez.
A szimuláció minősége nem túl jelentős. Egyikkel sem jó együttlakni. Az Rt-20 még úgy-ahogy elmegy. Egy legolcsóbb európai kétrotorossal is azonnal sokkal jobb lesz a hang.
köszönöm a gratulációt bár hammond-os szempontból ez nem egy teljesítmény. Több mint egy évig keresgettem ugyan és egészen véletlenül akadtam rá.
Mivel én csak igazán hobbista vagyok, ezért nem biztos hogy minden finomságot le tudok írni ami nektek igazán számít de megpróbálom.
Ami nekem probélma volt funkcionálisan és megoldódott:
-az itt is sokat emlegetett 1'-as regiszter némítása a percussion-el.(kikapcsolható)
szeretm a blues zenét, főleg ahol a 888000008 és a 888+3rd van felváltva használva.
-A lower manuált külön midi csatornán meg lehet címezni így 2x 5 oktávban lehet használni, eddig pedig csak split-elve lehetett.
-Leslie sebességét, le és felfutását lehet állítani
-8 preset helyett 4x8 lett A, B, C, D preset bank.
-regiszterek állását is tudja midin keresztül kiküldeni mostmár, így lehet akár B4, EVB mesterbillentyűnek is használni.
-a chorus/vibrato sebességét több lépcsőben lehet állítani
Amitől a hangja is jobb lett szerintem V2-vel:
-Keyclick hangereje magasabbra vehető. Eddig halk volt és most ahogy próbálgattam ugyanazt a billentyűt nyomogatva a keyclik hangja más és más egymás után és ettől olyan élő lett a hangja. (ezt nem tudom eddig is így volt-e mert nem nagyon lehetett hallani, de már nem tudom összehasonlítani). Ez sokat dobott a hangzásán.
-Eddig a felső két oktávban különösen idegesítő magas hangja volt főleg a 3rd percussion-el. Most van benne agy keytracking opció így a percussion hangja felfelé halkul. És úgy vettem észre, hogy ugyan a hangkeltés (hangminta) nem változott de valahogy mintha a keytracking az egyes regiszterek hangerején is változtatna különböző magasságban (ezt sem tudom már összehasonlítani). Ezt a két dolgot legjobban a 8000000888-en lehet jól érzékelni. Eddig ez a beállítás nem nagyon hasonlított az igazira, de most sokkal jobb lett.
Ami sajnos a hibája, hogy a Chorus és a műlesle egyszerre nem tud működni és nincs leslie stop (tehát csak igazi Leslie jöhet szóba, vagy külső effect). Egyszerre tud menni a 2nd és 3pd rercussion. Ez egy hülye megoldás rajta. 2 gomb van és ahelyett hogy on/off és 2nd/3rd váltó lenne az egyik a 2nd a másik a 3rd bekapcsolója. Pedal manual nincs benne.(Hát azt meg még életemben nem használtam)
Sajnos a klóntalálkozóra nem tudok menni, de nem sok értelme lenne összehasonlítani a mai klónokkal. Ez 91-es hangszer (ha jól emlékszem akkor még a 386-os pc is nagy szám volt) , akikkel versenyezhetne az a Viscount D9/OB3, régi Korg CX-3, VK-1000 és talán a Voce V? és Vk-7 vagy a de ezeket nem igazán tudom mikoriak de biztosan jobbak.
Hát dióhéjban ennyi, de igazán nincs összehasonlítási alapom. Ti jobban tudnátok véleményt alkotni róla.
Sajnos? Szerencsére? Ilyennel még személyesen nem találkoztam, de a fényképek alapján több meghökkentő részletet vélek felfedezni.
A legfurcsább a felső tölcsér. Mintha nem is vízszintes lenne hanem dől befelé. Az oldalrések is ezt erősítik. Mellékelek egy másik képet, valóban, ferde a polc. A duplamotor is ferdén áll. Érthető a megoldás, ugyanis a tölcsér kerülete 15"-os, itt meg 12"-os mélyszekció van, nincs további helytartalék. Már-már muris a két tölcsért leszorító csavar, ill. a magassugárzót (JBL?) alátámasztó ék. Teljesítményben gyakorlatilag megegyezik a 760-assal.
Véleményem szerint elég öszvér megoldás, nem véletlenül ritka darab.
Ma egy szám ment a Kossuth rádióban. Feltűnt a dunyha basszusa, meg hogy a harmóniát sem gitár negyedelte. Aztán bemondták hogy David Sanborn.
2010-ben (nagyon nemrég volt/van:-) kiadott egy Only Everything lemezt ahol zenésztársnak Joey DeFrancescót, Steve Gaddet választotta, sőt egy számban James Taylor vendégeskedik.
ha még meglesz a vk-8m modulom(125e-ért vihető, azzal a kikötéssel, hogy a leendő tulaj elhozza erre a nemes alkalomra :D ), akkor mindenképp elviszem!
régen írtam már ide, de gondoltam megosztom veletek hogy vasárnap végre sikerült az XB-2 be 2-es verziós oprendszert tennem.
Ha valakit még érdekel e-mail-ben megadom honnan sikerült beszereznem, elvileg még van nekik vagy tudnak készíteni.
Meg vagyok vele elégedve, sok olyan problémát megoldott ami hátránya volt az 1-es verziónak és szerintem a hangja is határozottan jobb lett ezekkel a módosításokkal.
Ne keseredj el, a baj azért nem lehet olyan nagy, ha a felsõ motor normálisan mûködik. Az alsó motort vezérlõ teljesítményfokozat szállt el, zárlatos lett, ezért pörög állandóan szabályozhatatlanul a motor. A javítása nem egy nagy kaland, még rajz híján sem, mert le lehet követni az áramkört. Hogy mitõl szállt el? Ez egy jó kérdés: sajnos még a mai technológiák mellett is vannak félresikeredett alkatrészek. Most nézem a fotókat.
szia, nincs műszerem. De attól tartok csak egy műszerész segíthet a problémámon. Hangszerboltba el sem merem vinni a cuccot. tehtube-nak és mokusmisi-nek is írtam email-t. CSatoltam közeli képeket a belső panelekről... A motorhoz kötött kábelek,amiről kapja a feszültséget a 220V felöli panelről jönnek. Viszont a - gondolom sebességvezérlő adatok - egy szalagkábelről jönnek a potméterek paneljéről.... Nagy a baj... :( :( el vagyok keseredve.
Tegnap egy nagyon érdekes múzeumban jártam Nyugat-Londonban. Főleg hangszerautomatákról szól, de van néhány egyéb hangszerkülönlegesség is. :) Pl. ez a 80 éves Wurlitzer: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=yZfcvjbyEi4" target="_blank">The Regal Wurlitzer</a> Itt van róla bővebb leírás: http://www.girdwood.co.uk/britorg7.html Érdekesség, hogy van egy moziterem is, ahol rendszeresen vetítenek némafilmeket a Wurlitzer kíséretében.
Volt automata Hammond is, csak sajnos már harcképtelen, felújításra vár:
Ha érdekel titeket, van még pár kép az auto-Hammondról, és pár videó is más zenélő automatákról, hamarosan töltök még fel.
Hosszas kudarcok, szerelések, meghallgatások, találgatások, és tanácsok megfogadása után véletlenül elkötöttem valamit a Pro-line 815 rotosonicánál, és megtaláltam a hónapok óta keresett hibát. Mint tudjuk a rotosonic hangszóró a lezli legalsó polcán van a dobrotor helyett. A dob maga egy reflex nyílással ellátott kerek doboz. A mély hangok kiemelése illetve a közepes, és magas hangok elnyomása érdekében ezt az üreget lezártam hátul teljesen. Meg is jöttek a mély hangok... túl jól is. Csak egy baj volt, hogy bizonyos hangoknál egy torzító második hang is megjelent. Próbálkoztam teljesítmény csökkentésével, de az eredmény ugyan az lett. Aztán pénteken véletlenül fordítva kötöttem be a kimenő trafóját, és a mély hangok elnémultak teljesen. Megfordítottam a polaritást, megint dübörgött rendesen meg torzan. Ekkor húztam elő a hanggenerátorom, és 1-2Hz-es színusz mellett kezdtem vizsgálni a fázishelyességet. Amikor fázishelyesen volt bekötve, akkor nem voltak mély hangok, ellen fázisban meg torz nagy mélyek. Végül rájöttem, hogy: amikor fázisban működtek a hangszórók, az üregben a nagy hangszóró megemelte a nyomást, és a kifelé mozduló rotosonic hangszórója ritkította a dobozban a levegő nyomását. Így a reflex nyíláson át a túlnyomás szabadon beáramolhatott a dobozba, és a hangréseken nem távozott a megmozgatott levegő. Tehát akusztikai rövidzár keletkezett a dob ürege, és az alsó üreg között. Ugyanez fordítva azért nem fordulhatott elő, mert az ellentétesen működö hangszórók nem engedték, hogy a nyomás kiegyenlítődjön egymás üregében. A bajra az orvosság az lett, hogy új feneket kerítettem a rotosonic-nak, és betömtem rajta minden kis rést, ahol "helyet cserélhet" a levegő. Azóta szépen szól a hangfal. Most már csak a TG. kalibrálása segíthet a hiányosságokon:-)