Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
-csinálsz váltószekrényt nagy meló fogaskerekek tengely esztergálás...stb
-vagy a rotácíós kapa topikban van egy szép történatű robi 151 azt megveszed ott vannak gondok a motorra+a váltóval de szerintem javítható az 3+1 sebességes.
Olvasd vissza a kapa topikban döntsd el.
Ha váltószekrényt csinálsz tudunk segíteni,mert én is abban vagyok.
Lehet volt már róla szó, de engem olyan átalakítási cucc érdekelne, hogy van egy adott Robi 151-esem, a sima, és abba szeretnék egy hátramenetet. Hogyan bírnám ezt egyszerűen megoldani? Előre is köszönöm.
Minden oldalt van csapágy,csak egy hiányzik.A kapcsolódás az üreges tengelyen van megoldva belülről 3db golyóval mint az 51 es simsonban.A fogaskerék pár a hátrameneté a lánckerék pár az előremeneté.A héten lesz még kép.
Ma szántottunk haver pannónia motoros gépével és egy lovas ekével:
Valaki nem alakított át lovas ekét úgy hogy normálisan kocsi nélkül húzza a gép, nem kell hogy hidraulikus emelésű legyen elég lenne ha egy karral is föl lehetne emelni. Ha valaki csinált ilyet tehetne róla fel képet!