Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3140

Nekem rögtön a berlini hasonló témáju emlékmű ugrott be róla. Igaz, az kőből van, de az elv kb. hasonló. Engem nem zavar.

Előzmény: Goldman Emma (3137)
pégés Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3139

Ezt láttátok?

Az Emma által ajánlott oldalon

http://www.nyest.hu/hirek/al-jozsef-attila-idezet-terjed-a-neten

Előzmény: Goldman Emma (3130)
Divrotcé Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3138

Mifelénk már csak így- szokás alapon- működnek az emlékművek.

Előzmény: Goldman Emma (3137)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3137

Ja! Nem sznobság, dehogy. Nekem nem tetszik igazán, de inkább csak azért, mert amikor született, "szokás volt" ilyen emlékműveket csinálni. De sokkal, sokkal jobb, mint ezernyi márványba szobort fájdalom.

Előzmény: Divrotcé (3136)
Divrotcé Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3136

Az 56-os felvonulók emlékműve.

Előzmény: Goldman Emma (3134)
Krampulák Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3135

Kultúrországokban külön minisztériuma van a problémádnak:

Előzmény: Goldman Emma (3133)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3134

Mármint mi? Annyi mindenről volt itt szó ma délután.

Előzmény: Divrotcé (3132)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3133

Képzeld, ma premier volt: elbandukoltam a három háznyira lévő fodrászhoz. Még sosem tűnt fel, hogy ilyen magas lépcsője van, egyenesen három. :-) A bal lábam továbbra is egész felháborítóan fáj, de ahová nagyon muszáj, oda, remélem, most már el fogok tudni menni. A vicces az, hogy a leglátványosabb külsérelmi nyomomat a Balesetiben szereztem (széttrancsírozták a vénámat), de ennek ellenére olyan az egész, mintha nemcsak elütött volna, de át is hajtott volna rajtam, oda-vissza.

Napok óta foglalkoztat itt valami. Van a zárójelentésemben egy kitétel, miszerint "drog, alkohol nem". Tekintve, hogy tőlem senki sem kérdezte, ittam-e, szúrtam-e; és szombat délután lévén akár ha ihattam volna is egy pohár sört vagy bort; ezt csak egy módon tudhatják: ha a véremből megnézték. Ilyesmihez nem kell a páciens engedélyét kérni? Pláne, ha ő az elgázolt, nem pedig a gázoló? És kérdezem végezetül, ha kiderült volna, hogy ittam, akkor most mi van? A taxist kitüntetik? Komolyan, furcsa ország ez.

Előzmény: gybind (3131)
Divrotcé Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3132

Mindezek ellenére szerintem az utóbbi idők egyik legjobb dolga, ami Budapesten történt. (Vagy csak sznob vagyok?)

gybind Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3131

Látom szellemed, hál istennek, ugyanolyan ép, de mi van a kezeddel, lábaddal, könyököddel, térdeddel, stb? Tudsz már mozogni?

Goldman Emma Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3130

Ja, annak mennie kell, az zicher. Csatolom a jóslatomhoz. (Évek óta figyelem, milyen erőkkel dolgozik a Magyar Hírlap, hogy beleverje a köztudtaba a "vaskefe" kifejezést. A bevett fordulat szerint "ahogy a pesti népnyelv nevezi, a vaskefe" - de rajtuk kívül még soha senkitől nem hallottam ezt a baromságot.)

Találtam viszont egy jót:

http://www.nyest.hu/hirek/al-jozsef-attila-idezet-terjed-a-neten

A mottó: „Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.” (Petőfi Sándor)

:-)

Előzmény: Törölt nick (3129)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3129

Lehetséges, hogy az utólsó mondattal fején találtad a szöget, illetve a vasat.

Szerintem csak a rozsda szúrja szemetet az Ötvanhatosok terén, az lesz átépítve.

Előzmény: Goldman Emma (3127)
Archimédesz Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3128

a macs ösztönösen csukja le a fülét, mintha vízbe esne épp

Óriási tévedés. A macskáknak speciális fülük van: ami az egyiken be, az a másikon rögtön ki.

Előzmény: nofRETRO (3122)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3127

Az csak a boldog emlékű Szőcs államtitkár agymenése volt. Imádott sajtótájékoztatót tartani, olyankor annyira belemelegedett, hogy beszélt összevissza, ami az eszébe jutott. Volt akkor minden, a Vártól a Ligetig tartó kultúrnegyed, fiakker és repülő komp...

Azon legalább lehetett röhögni. De ez úgy téboly, ahogy van. És persze nem lesz belőle semmi, mert az egészet az EU pénzéből akarják megcsinálni. De mire kiderül, hogy nem ad, addigra elverünk pár milliárdocskát tervezésre meg előkészítésre.

Figyeljetek szavamra, most borítékolom: ha jövőre marad a Fidesz, megtervezik, megszakértik ezt az egészet, majd amikor nem lesz pénz, állami büdzséből megépítik az Új Képtárat. Uff.

Előzmény: nofRETRO (3124)
Boszorka Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3126

Anno nagyon drukkoltam az építészeti muzeumnak, amikor a Divatcsarnok ill Párisi Nagyáruház került szóba. Máig is sajnálom, hogy nem sikrült, mert akkor nem tették volna tönkre azt a remek lépcső megoldást és talán még a tetőterasz is látogatható lett volna.

Előzmény: Goldman Emma (3121)
Boszorka Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3125

Azt a felvonulás teret én is szivesen látnám ismét zölden. Állítólag olyan vastag betonalapra csinálták, a tankok miatt, hogy iszonyat munka lenne visszazöldíteni. Persze lehet, hogy ez csak egy urban legend.

Előzmény: incitatus (3120)
nofRETRO Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3124

Amiket felsorolsz, azt hallottam, olvastam. Nem értettem. Elkeseredtem. Volt még valami idea az Andrássy út közlekedésének átalakítására, valami időutazós módon , ló is volt benne .. ?

Előzmény: Goldman Emma (3123)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3123

Nem volt mi elől, mert valójában az utóbbi egy évben nem történt semmi. Habverés, píár, üres duma. Ha a Liget Budapest koncepcióról lehántjuk a maszlagot, akkor annyi marad, hogy öt múzeumnak a Ligetben akarnak épületet emelni.

- Az Új Képtárnak, mert Baán elérte a Szépmű és a Galéria egyesítését, és a Galériát le akarják költöztetni a Várból - mert ott lesz VALAMI, a franc tudja, mi. Idecsapják a Ludwigot is, így a Müpában speciel megürül egy múzeumépület.

- A Néprajzinak, mert a Kúria visszaköltözik a Kossuth térre, még ha az az épület bíróságnak pont olyan alkalmatlan is, mint néprajzi múzeumnak.

- A fotómúzeumnak, mert a magyar fotó világszám, és a képnézegetéshez nem kell magyarul tudni.

- Az Építészeti Múzeumnak, mert azt még a KÖH felszámolása előtt gyakorlatilag megszüntették, tehát legfőbb ideje, hogy épüljön neki egy jó nagy ház.

- A Magyar Zene Házának, amelyről egészen egyszerűen senki sem tudja, mi a manó, de ahol szobornak és föstenek és fotóznak és építenek, ott zenének is lennie kell, úgy tűnik.

És mert nem szerettél volna minderről hallani - :-) - , ezért már csak annyit teszek hozzá, hogy a Természettudományi Múzeum alól most húzzák ki a Ludovikát, hogy állami hivatalnok-képző egyetem legyen, az Országos Műszaki Múzeum meg kiállítóhely nélkül rohad a Prielle Kornélia utcában, így aztán teljesen logikus, hogy ha már múzeumot építünk, a fönti ötnek kell a hely. Az Iparművészet meg majd úgyis összedől magától, azzal nincs baj.

Előzmény: nofRETRO (3122)
nofRETRO Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3122

Az elején még követtem a nagy akarást, aztán egyre inkább úgy csináltam, mint a macsek, akit a hóba dobtak. becsuktam a szemem, és a fülem. (igen, a macs ösztönösen csukja le a fülét, mintha vízbe esne épp :)

Előzmény: Goldman Emma (3121)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3121

Az őrület az, hogy öt (!) múzeumépületről van szó. Legutóbb Baán arról fecsegett, hogy elhelyezési pályázatot írnak ki, magyarán, hogy egymás mellé épüljenek-e a Liget szélén, netán elszórva a Ligetben... Akkor arról még nem esett szó, hogy netán nem is a Ligetbe kerülnek.

Hogy mi szükség van rájuk, az egy külön jó kérdés. Szvsz semmi. A dolog megalomán mivoltáról csak annyit, hogy megkérdeztem Baánt, építészeti múzeumnak vajon miért nem kerül szóba a Vajdahunyad vára, ha valami, hát az ideális lenne erre a célra, a kitömött viza meg prímán elfére másutt. A válasz: az építészek mutassák meg egy ilyen emblematikus épülettel, hogy milyan a vízióujuk a saját szakmájukról.

Hát tényleg, ahogy VEE mondaná, irigylem a problémáit.

Előzmény: incitatus (3120)
incitatus Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3120

Én nem tudom, mi értelme van egy ún. múzeumi negyednek, de a felvonulási tér területét visszaadni a Ligetnek jó volna. Ott elfér bőven múzeumépület is, ha erre van igény, de még mindig nőhetne ezáltal a zöld terület.

Előzmény: Boszorka (3119)
Boszorka Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3119

Szegény városliget. Igazán lenne sok más hely. Nem kellene ezt a kis valamikori zöld oázist tönkre építeni. Gyerekkoromból olyan szép emlékeim vannak róla. Ha mostanában arra járok csak elkeseredni tudok az állapotán.

Előzmény: Goldman Emma (3110)
Boszorka Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3118

Hihiiiii.... mikor még vezettem világbajnok voltam a hátra beparkolásban. Apám huszonéves koromban órákig gyakoroltatta velem. Még ma is beállok bárhova hátra ha kell.

Egyébként az amerikaiak abszoluta nem tudnak hátra fele parkolni. Eszükbe se jut a lehetőség.

Előzmény: nofRETRO (3112)
nofRETRO Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3117

Nagyon köszönöm!

Szép kis kollekció :)

Előzmény: Archimédesz (3116)
Archimédesz Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3116

A https miatt; ha a s betűt kitörlöd belőle, akkor engedi.

Előzmény: nofRETRO (3115)
nofRETRO Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3115

Nem tudom, hogy miért nem jelenik meg a kép, pedig minden trükköt megpróbáltam, letölteni-feltölteni meg nem akartam.

Előzmény: nofRETRO (3114)
nofRETRO Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3114

Nem volt ilyen célom, csak tetszett a fotó :)

Hát még ha az enyémet is odatenném! :)

Előzmény: tehtube (3113)
tehtube Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3113

Ezt a B betűvel kezdődő topiktársunknak címezted? :-)

Előzmény: nofRETRO (3112)
nofRETRO Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3112

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/292259_564651803569317_588531512_n.jpg

tehtube Creative Commons License 2013.04.12 0 0 3111

Kormányzati negyed, múzeum negyed, szörnyű. Halott dolgok. Meg teljesen feleslegesek. Szerintem csak kamu feladatért a reális juttatás az egyetlen cél.

Esetleg tegyék ki Ferihegy 1-re.... :-(

Előzmény: Goldman Emma (3110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!