Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Először is gratulálok a gépedhez, ugy néz ki jól sikerült. Néhány tanácsot megengedsz? Nem a géphez, a szántáshoz. Egy picit gyorsabban kellene menni, szebb a szántás, jobban fordul a föld, szebben dolgozik az eke. Az eke beállításán még finomítani kell, mivel nekem úgy tűnt a videón, hogy néha birkoztál a szarvakkal, hogy helyes irányban tartsd az ekét. Néha még a mogatásba is besegítettél? Én is így csináltam mire be tudtam állítani helyesen utánna szinte egykázzel lehetett irányítani. Én a helyedben minden második körömre, mivel úgy nézem elég sűrűn vannak, középre egy magasítást
jobban belemélyedne a talajba lehet nehezebben kaparna el. De ne a teljes körömszélességbe, csak fele, vagy kevesebb. Másik megoldás a kerákvázra pótsúlyt tenni, lehet akár 10-20 kg-is hidd el sokat számít.
MTZ 80 hűtö felső v alsó gumicső azzal helyettesíteni azt a gégecsövet.
Mert az kibaszott drága és ritka a gyári.
Nekem kicsit cumis volt a gégecsö,de azért valahogy összejött.
Lehet hogy visszateszem a gyári olajtükrös szűrőt nem lessz olyan messze na meg persze a deisign.Amikor szántottam egyszer majdnem letörtm a szűrőt a saját faxságom miatt.
Valahogy úgy akarom megoldani hogy saját magam ellen is biztos legyen.
A csapágy és főtengely. 2x 0.25 tőmítésparír a blokkba a csapágy alá,valamint kicserélve az összefogató csavarok ászokcsavarra.Sehol sem volt olyan hézagoló karika (régi módszer ez és jól bevált dolog)
Nem csak kiván csi vagyok mert az enyém már volt egy szer furva és az ényemben a dúgatyú átmerö jö 58-50 mm van benne az enyémse új tavalylet csapágyazva meg kapot új dúgót mert el tőrte a gyűrűt de szerencsére nem mart bele a hengerbe hanem ki köpta a kpufogon.
Szia hagyy kérdezem már meg hogy ez három gyűrűs és hanyas a dúgatyú átmerője
csak kivácsi ságbol meg mondod nekem hogy tudod ki hézagolni a fő tengelyt hogy oldara ne mozog jon mert még az enyém nem mozog csak hogy lehet ilyet csináni.
No már kedves bátyám, már ugyan meg ne haragudjék kelmed. De ezen a vídejón egy halom vas van, amin van egy jóhangú motor, ami jár. Oszt ennyi. Azt hittem menet közbeni videót kreálsz.
Javaslom mindenkinek ha nagy melót csinál telefon kikapcs ,azt mondani mindenkinek eltüntem vagty valami.Mindenki megtalált aki ismer,persze hozott valami sürgős munkát ezonnal de mán!!!!! ismeritek.
Én meg persze...........dondolom éertitek.
A motorbolokkot összefogó csavarok rövidek voltak,persze a gyárban baxták el kivolt szopósodva a menet.60 mm hosszú helett 42 érezetem bassza széjel a menetert.
Voltaztán káromkodás szépen.
Csináltam bele fasza ászokcsavart.
Főtengely csapágy csere Fag gyártmány 3400 ft/ darabja,olyan érzés volt mikor a fogamat húznák de a minőségnek ára van itt nincs sporólás.
A főtengely is ki lett hézagolva nincsen mocorgás oldalra ,úgy a hején van ahogy illik.
A szorzó is jól müxik a legkissebb sebességeben togyon szépen mint egy nyugdíjas csiga,ma járatva volt .Van kis tőmítésbeli probláma de azt megoldom.
Mindját teszek egy kis videót.
Picit szántottam is vele.Csak sajna már rám esteledett,majd holnap.
Bár így is próbáltam vele igaz azzal a kis ekével. Elég jó az átételezése mert ha egyesben vagy kettesben használom akkor nehezen kapar meg. Ínkább az erő jön ki nem a fordulat.