Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
A főtengely csak akkor lehet rossz ha a sonkától külön van!
Ha egy be van a sonkával mint pl. a simson akkor azzal nincs gond mert szerelés után kikell cedntírozni a főtengelyt,akkorát nem üthet, hogy a gyújtás annyira elmásszon. A lendkerék ék jó?
Légyszi tegyél fel fotót a lendkerékről meg a tekercsről.
Hátha többet tudunk segíteni.Igaza van Lacibának látni kellene!!
esetleg (néztem a neten képeket) a tekercsed felfogatására szolgáló lyukakat flexxel, reszelővel kiszélesíteni, és megpróbálni tologatni ide-oda? már ha a főtengely rosszul lett összerakva... túl nagy eltérés nem lehet.
Nem megszakítós tekercses gyujtás fix helyen van,sajna.. Hello lacibá ez még az a gép amiért összel mentem, azt hittem pikk pakk megoldom a relytéjt de még szivat.felvegyem kisvideora ahogy hajtom a blokkot furógéppel és durrog meg prüszköl? :-)
mexakítós a gyújtás? mert azt könnyen be lehet lőni. annak kicsi az esélye, hogy a sonkád elmászik, kivéve, ha egyszer szétszedték egy motorgenerál miatt, és a szaki nem rakta össze rendesen...
Sziasztok a hosszu tél után és sok szerelés után ujra kérdezek. Összel vettem ezt a robi 151 es rotakapát. Az a baja durrog bele a karburátorba és a kipufogóba. Na nem baj majd én.... szétszedtem gyufára fötengely gyönyörü uj csapágyak szimeringek tömitések, a gyürük épek erösek, hengeren nem látszik kopás. uj tömítés összerak, nem bizom a véletlenre a vaterán vettem egy gyujtást hozzá, egy kisöregtöl meg egy karbit, összeraktam , inditom. ugyanaz a jelenség rángatom , pöffen pöffen piszoknagy durr a karbi felé vagy , a kipufogóba, kicsit jár alapjáraton, emelném a fordulatot durran leáll... Na mi lehet? azt most ne kezdjük, hogy másik gyertya meg milyen keverék benzin lehet benn. 38 gyertyát tettem bele és 5 féle keveréket.....
Namármost lehet e olyan ,hogy a fötengelyen a sonka elfordul, és a lendkerék nem abban az állásban adja le a szikrát, mert olyan szitu mint amikor nagy az elögyujtás és még az átömlökbe is robban bele. de ezen nem lehet elögyujtást se állitani mert fix a felcsavarozása a tekercseknek, esetleg a tekercsnek lehet baja , hogy nem jo helyen ad szikrát, mert szikra van bivaly erös.... Iskra te profi vagy ebben igazán megmondhatnád mit csináljak vele:-) meerttt kénytelen leszek éjjel elcserélni a te motorodra oszt küzgyél vele te .....:-)
Az eke ,a kormánylemez formája az hasonlít az IH vagy a LAJTA alakjára ez igaz.Kultur a neve ,van csavart és hengeres alakú is.De ez az ekevas és a kormánylemez,a csúszótalp állásából úgy nézem agrosztoj.
a TIEDNEK EGYENES GERENDELYE VAN A VÁLTÓKÉNEK FORDITHATÓ ÉS KÉSESCSOROSZJÁS VAN.
Szerintem a motor elég erős még egy kicsit nagyobb sebességhez, ahogy a videón hallottam a hangját könnyedén pörgött, még akkor is mikor mélyen belehúzta az ekét a földbe. Az hogy oldalra húz az ekekizárólag az eke méreteinek, beállításának a pontatlansága. Én is mire jó lett, saját készítésű ekemen vagy 15-ször levágtam az akenádat, újrahegesztettem, próba sokszor, mire jó lett. Arra figyelj, a barázdafal függőleges, egyenes legyen. A sebváltókart miért nem viszed a kormányszarvak közé? Láttam, a váltás egy kicsit kényelmetlen volt. A kényelmes munkára is gondolni kell, mert különben hamar meg lehet unni a széntást.
A szorzóvéltót te építetted öszze? Ilyen építésénél a legnagyobb kihívás a szerelhetőség biztosítása, és az olajtömörség biztosítása, de jól megoldottad, csak gratula.