Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Na beszéltem a 4vagy 5 háttal arréb lakó emberkével akionek van ien házilagos méhtelepe és kérdeztem hogy szokott e lenni sebváltó és monta hogy szokott motorral együtt szoktak neki hozni majd szól ha lessz itt nála és menjünk szereljük le a váltót . Na mostmár megoldottam az esztergás problemát is mert egyik ismerősnek van egy haverja aki esztergás . Na mostmár mindennek menni kell csak legyenek alkatrészek .
Hát őszintén kényes dolog mert ha nagyon tudsz heggeszteni úgy mint a régi mesterek talán.
Csak az a gond hogy elhúzza a hőtágulás és akkor egyengetni kell ,hogy egyenes legyen gondolom hidraulikus prés nincs a közelben.Ha a heggesztés zárványos lessz akkor egy nagyobb tehelésnél csavarodás vagy törés is lehet.
Nagyon jó ki kell hozni egyenesbe.
A muff az illesztve van és tartja az egyenest.
Ja és a muff is jobb fajta acélból legyen.
Esetleg ha a széle rücsi eszterga és lehúzni a féltengelycsapágy belső méretétől kissebre.
De te tudod,ha be birod fogni egyenesre és megreckírozod hajra
ja elfelejettem ilyenkor meg van kicsit esztergálva a féltengely hogy ne legyen a muffnak negy a külső átmérője mert akkor nem lehet bedugni a házba a csapágyméretnél ne legyen nagyobb a mérete.
Vagy a másik lehetőség a méretre szabott féltengely végét(ami a diffi-be megy be) felrakó heggesztéssel felrakni és új borbákat kell mararni bele.
milyen híd? na jó azt gondolom hogy hátsó és merev.
Levágod ,méretre beszabod összehegeszted kimerevíted a féltengelyt utána méretre szabod esztergályossal csináltatsz egy muffot és azzal ősszileszted.Átheggeszted
Na igen meg jelenlegi anyagiak szempontjábol amit olcsóbban be tudok szerezni . Láncal szeretném hát esztergás ismerős az nincsen . De én a a polski váltó fele hajlok .
Na ma még keresgettem és még esetleg a wartburg sebváltó jöhet szóba . Mert mondjuk a trabis ötlet is jó mert van alkatrész bőven de az nem anyira jön be .