Keresés

Részletes keresés

LittleBig2 Creative Commons License 2010.03.21 0 0 11398
Kedves Hammond őrült fórumtársak!

Amint már írtam, szervezünk egy afféle mini-fesztivált április 8-9-én Budapesten, a Take5 jazz klubban. A pénteki program előtt 17 órától szeretnénk egy klón bemutatót is csinálni, ehhez szeretnék klónokat verbuválni!

Amit ajánlani tudok: ingyenes részvétel a fesztivál mindkét napján plusz esetleges vidéki versenyzőknél megállapodás szerint utiköltség térítés! Kérem, hogy segítsetek, ha ráértek, és volna kedvetek résztvenni a rendezvényen. Ez egy amolyan nulladik buli, ha jól sikerült, lehetne kb félévente, külföldi fellépőkkel, stb.
Már van pár felajánlás, de ami nagyon jó lenne, az egy Hamichord, esetleg valami régi analóg klón, Crumar T2, Hammond Xk3, KeyB, Rolandok, Clavia C2.....
Ha néhány különböző Leslie-t össze tudunk szedni, az is jó lenne. Ami biztosan lesz: 142 (6550 csövekkel), csövesített 760 (44w erősítővel, 6V6 csövekkel), Rotosonicos Leslie.

előre is köszönöm,

Matyooo

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=346491350825

"Első magyar Hammond orgona fesztivál

A Hammond orgona történelmi jelentőségű találmány, hiszen az első olyan elektromechanikus hangszer, ami világra szóló karriert futott be, és ezzel vetekszik elektromos gitár sikerével is.
Hangját sokan ismerik, de ezt a valaha nagyon népszerű, mára háttérbe szorult hangszeróriást nem. A huszadik század derekán példátlanul elterjedt volt, mostanra a gyűjtők és ínyencek házi stúdióiba került. Koncerteken elvétve láthatjuk, pedig volt idő, amikor nélküle nem létezhetett sikeres együttes, mozi, rádióműsor vagy sportközvetítés.
Ma ismét reneszánszát éli a Hammond orgona, egyre több zenész fordul a szintetizátorok és digitális hangok helyett a legendás hangszínek felé. A kétnapos fesztiválon olyan magyar zenekarok játszanak, amelyekben kulcsszereplő a Hammond orgona.
A program az Artisjus (www.artisjus.hu) támogatásával jött létre.
Első magyar Hammond orgona fesztivál, 2010. április 8-9.
A rendezvény helyszíne: Take5 klub (Budapest VI., Paulay Ede u. 2.)
http://www.take5.hu
Belépő: egy napra 1200 Ft, két napra 2000 Ft

Program:

április 8. csütörtök:
kapunyitás: 20h
21h: Kaltenecker Zsolt - Martonosi György duó
22.30: Kéknyúl Hammond Band, vendég: Barabás Lőrinc

április 9. péntek:
kapunyitás: 17h
17h-20h: Workshop: digitális orgona-klónok bemutatója
21h: Fassang László - Szokolay-Dongó Balázs duó
22.30: B2B3 trió, vendég: Tóth Vera és Koós Réka

A produkciókról:

Kaltenecker-Martonosi duó:
"Kaltenecker Zsolt az egyik legjelentősebb zongorista... Először is figyeljük meg briliáns technikáját, ami leginkább Oscar Petersonra vagy más hasonló színvonalú zongoristára emlékeztet bennünket. Frazeálása olyan egyéni, ami mindenki mástól megkülönbözteti. Emellett harmóniai érzéke is fantasztikus..." (Musee Magazine - Yuichiro Takagi)
Martonosi György a kilencvenes évek óta vezeti a Drum-Art Dobiskolát, tizenegy évig a Zenész szakírója, majd a Dobosmagazin szakmai munkatársa. Országos és nemzetközi dobos rendezvények, nemzetközi mesterkurzusok szervezője, résztvevője. Emlékkoncertek, Dobosok Farsangja Nemzetközi Zenei Gála 12, Dabasi Világzenei Dobos gálák rendezője, résztvevője. Csíkszeredai nemzetközi DOB-BAN fesztiválok védnöke. Tankönyveket ír, kurzusokat tart országszerte.
A jórészt ismert rock- és jazztémákat feldolgozó közös projectben Kaltenecker retró hangzású, ugyanakkor modern stílusú orgonajátéka és Martonosi old school, "koszos" dobolása igazi, jó értelemben vett örömzene forrásai.
http://www.myspace.com/zsoltkaltenecker
http://www.martonosi.hu/

Kéknyúl Hammond Band:
A Kéknyúl zenekar az országban egyedül álló felállásban játszik szórakoztató orgonás jazzt és funkot. A vezető szerep mellett a basszus is a Hammond orgonára hárul, amit dob, gitár és három tagú fúvós kar egészít ki. A műsor javát saját dalok teszik ki, amit a klasszikus korszak orgonistái iránti tiszteletből néhány ismert darab feldolgozása egészít ki. Zenéjüket mindenkor a vidám, lendületes témák és elmélyült szólók jellemzik. A zenekar vezetője Premecz Mátyás, aki az elmúlt években a múlt század elektromechanikus hangszereinek megszállotjaként számos együttes (Barabás Lőrinc Eklektric, Qualitons) zenéjébe igyekszik becsempészni eme régiségeket. A csapat vendége a jazzt a poppal kiválóan ötvöző Barabás Lőrinc lesz.
Premecz Mátyás – Hammond orgona
Badics Márk – dob
Jász András – altszaxofon
Ávéd János – tenorszaxofon
Bognár Attila - pozan
http://www.myspace.com/keknyul

Fassang László – Szokolay-Dongó Balázs duó:
A világ legrangosabb orgonaversenyeinek győzteseként és díjazottjaként Fassang László pályája 2002 óta töretlenül ível felfelé. Diplomáit a budapesti Zeneakadémián és a párizsi Conservatoire-on szerezte. Tanulmányait megszakítva 2000-ben egy évet töltött Japánban, ahol a Sapporói Koncertterem rezidens orgonistája volt.
2002-ben a kanadai Calgary-versenyen elnyerte az improvizáció aranymedálját, 2004-ben pedig neki ítélték oda a világ legjelentősebb orgonaversenyének tartott Chartres-i verseny interpretációs nagydíját és közönségdíját. Szólólemezei jelentek meg Japánban és Franciaországban. Világszerte koncertezik, emellett a spanyolországi San Sebastian Zeneművészeti Főiskoláján improvizációt tanított. Szakértőként részt vett a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem orgonájának építésében. 2006 óta a Művészetek Palotája orgonakoncertjeinek művészeti vezetője. Ugyancsak 2006-ban Liszt Ferenc-díjjal és Prima Díjjal tüntették ki. 2008 szeptemberétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgonatanára lett.
Szokolay-Dongó Balázs fantasztikus tehetséggel játszik bármilyen fúvós hangszeren legyen az fémből, fából, vagy netán plasztikból. Folyamatosan járja a világot, turnézik. Többször megfordult már Japánban, Hollandiában, Franciaországban, Angliában, Olaszországban, Németországban és a környező országokban. A Skót Királyi Akadémia meghívására Skóciában tartott előadást a dudáról. Több zenekarban játszik, nagyon különböző stílusokban: a tiszta népzenétől a jazzes megszólaláson át a teljesen szabad zenéig. Játéka, bármilyen stílusban szólaljon is meg, mindig népzenei alapokon nyugszik, és mindig felismerhetően "Dongós".
A klasszikus orgonairodalom megszólaltatása mellett Fassang László fontosnak tartja az improvizáció hagyományának ápolását. Ennek kapcsán igyekszik a hangszer lehetőségeit különböző zenei stílusok - jazz, illetve tradicionális zene - szintézisén keresztül is bemutatni. Ebben a szellemben ad koncertet most Szokolay-Dongó Balázzsal, aki kiváló és rendszeres partnere a stílusokat átívelő improvizatív esteken.
http://www.fassang.hu

B2B3 trió:
A B2B3 tró 2008 januárjában alakult. A három muzsikust a közös zenei irányultság és az azonnal megnyilvánuló „kémia” hozta össze és tartja össze a mai napig. A néhol sikító, néhol lágyan búgó orgona hangját kemény rockdobolás és virtuóz slap-basszusjáték fogja közre, egyedi hangzást kialakítva. A saját műsor mellett a B2B3 hiteles előadója a világ egyik leghíresebb progresszív Hammond triója, a Niacin zenekar repertoárjának. A fesztiválon két fantasztikus énekes, Koós Réka és Tóth Vera lesznek vendégeik.
Horváth Krisztián – Hammond B3, szintetizátor
Takács R. Adrián – basszusgitár
Blaskó György – dob
http://www.myspace.com/b2b3trio"
LaurensHammond Creative Commons License 2010.03.20 0 0 11397
Kedves zenebaratok, topiktarsak!
Hanglemezeket, bakeliteket vasarolnek keszpenzert, hatha porosodnak sok helyen, elfekvoben...

Itt képekkel megnézheted
kehas Creative Commons License 2010.03.18 0 0 11396
Tisztelt topiktársak rámmaradt egy chicagói M-3-ból kivett erősítő. (volt-herz!) eladnám vagy elcserélném ami Hammond.
dezsoszoce Creative Commons License 2010.03.18 0 0 11395
mi történt?
tehtube Creative Commons License 2010.03.15 0 0 11394

Big Organ TrioLive At Soho

Élvezhető minőségű kalózfelvétel Kaliforniából.

Az alsó Download-ot javaslom.

Basszeros hanxerelés. Az orgonista gitároz a rákötött wah pedállal a B3-on.

Niacin, MMW-féle előadás.

benkodavidjanos Creative Commons License 2010.03.14 0 0 11393
szimizso1 Creative Commons License 2010.03.14 0 0 11392

Mél ment.
Előzmény: kehas (11391)
kehas Creative Commons License 2010.03.14 0 0 11391
Tisztelt Hammondtársak lenne egy eladó Echolette leslie, ha van akit érdekel emailen jelentkezzen.
bazookabill Creative Commons License 2010.03.13 0 0 11390
Üdv!

Egy újabb japán (198?) Hammondból (szekrényes) mennyire lehet és érdemes portable (így hívják asszem) verziót csinálni? Koncertre hurcolás miatt kérdezem.

Bill
floyd971 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 11389
Aki szereti a Karthago zenéjét, megnézheti az Arénában tartott koncertjüket.
Március 14-én, 21.50-kor, az M1-en adják le.

Gidó ha jól veszem ki egy M100-on nyomul, de valami más kétmanuálost is látok még.

Karthago
tehtube Creative Commons License 2010.03.12 0 0 11388

Szuper! Ez komoly feljavítás. Mégegyszer gratulálok hozzá.

Mégvalami: a lezliszimuláció nem lett kétrotoros?

Érdekes lehetőség sok régebbi, olcsóbb húzóregiszteres billentyűzet gazdaságos alternatíva új B3 programok kezeléséhez.

A szimuláció minősége nem túl jelentős. Egyikkel sem jó együttlakni. Az Rt-20 még úgy-ahogy elmegy. Egy legolcsóbb európai kétrotorossal is azonnal sokkal jobb lesz a hang.

Előzmény: Lizzi (11387)
Lizzi Creative Commons License 2010.03.12 0 0 11387

Szia,

köszönöm a gratulációt bár hammond-os szempontból ez nem egy teljesítmény. Több mint egy évig keresgettem ugyan és egészen véletlenül akadtam rá.

Mivel én csak igazán hobbista vagyok, ezért nem biztos hogy minden finomságot le tudok írni ami nektek igazán számít de megpróbálom.

Ami nekem probélma volt funkcionálisan és megoldódott:

-az itt is sokat emlegetett 1'-as regiszter némítása a percussion-el.(kikapcsolható)

szeretm a blues zenét, főleg ahol a 888000008 és a 888+3rd van felváltva használva. 

-A lower manuált külön midi csatornán meg lehet címezni így 2x 5 oktávban lehet használni, eddig pedig csak split-elve lehetett.

-Leslie sebességét, le és felfutását lehet állítani

-8 preset helyett 4x8 lett A, B, C, D preset bank.

-regiszterek állását is tudja midin keresztül kiküldeni mostmár, így lehet akár B4, EVB mesterbillentyűnek is használni.

-a chorus/vibrato sebességét több lépcsőben lehet állítani

Amitől a hangja is jobb lett szerintem V2-vel:

-Keyclick hangereje magasabbra vehető. Eddig halk volt és most ahogy próbálgattam ugyanazt a billentyűt nyomogatva a keyclik hangja más és más egymás után és ettől olyan élő lett a hangja. (ezt nem tudom eddig is így volt-e mert nem nagyon lehetett hallani, de már nem tudom összehasonlítani). Ez sokat dobott a hangzásán.

-Eddig a felső két oktávban különösen idegesítő magas hangja volt főleg a 3rd percussion-el. Most van benne agy keytracking opció így a percussion hangja felfelé halkul. És úgy vettem észre, hogy ugyan a hangkeltés (hangminta) nem változott de valahogy mintha a keytracking az egyes regiszterek hangerején is változtatna különböző magasságban (ezt sem tudom már összehasonlítani). Ezt a két dolgot legjobban a 8000000888-en lehet jól érzékelni. Eddig ez a beállítás nem nagyon hasonlított az igazira, de most sokkal jobb lett.

Ami sajnos a hibája, hogy a Chorus és a műlesle egyszerre nem tud működni és nincs leslie stop (tehát csak igazi Leslie jöhet szóba, vagy külső effect). Egyszerre tud menni a 2nd és 3pd rercussion. Ez egy hülye megoldás rajta. 2 gomb van és ahelyett hogy on/off és 2nd/3rd váltó lenne az egyik a 2nd a másik a 3rd bekapcsolója. Pedal manual nincs benne.(Hát azt meg még életemben nem használtam)

Sajnos a klóntalálkozóra nem tudok menni, de nem sok értelme lenne összehasonlítani a mai klónokkal. Ez 91-es hangszer (ha jól emlékszem akkor még a 386-os pc is nagy szám volt) , akikkel versenyezhetne az a Viscount D9/OB3, régi Korg CX-3, VK-1000  és talán a Voce V? és Vk-7 vagy a de ezeket nem igazán tudom mikoriak de biztosan jobbak.

Hát dióhéjban ennyi, de igazán nincs összehasonlítási alapom. Ti jobban tudnátok véleményt alkotni róla.

Üdv: RT

Előzmény: tehtube (11381)
tehtube Creative Commons License 2010.03.11 0 0 11386

Sajnos? Szerencsére? Ilyennel még személyesen nem találkoztam, de a fényképek alapján több meghökkentő részletet vélek felfedezni.

A legfurcsább a felső tölcsér. Mintha nem is vízszintes lenne hanem dől befelé. Az oldalrések is ezt erősítik. Mellékelek egy másik képet, valóban, ferde a polc. A duplamotor is ferdén áll. Érthető a megoldás, ugyanis a tölcsér kerülete 15"-os, itt meg 12"-os mélyszekció van, nincs további helytartalék. Már-már muris a két tölcsért leszorító csavar, ill. a magassugárzót (JBL?) alátámasztó ék. Teljesítményben gyakorlatilag megegyezik a 760-assal.

Véleményem szerint elég öszvér megoldás, nem véletlenül ritka darab.

Előzmény: tehtube (11384)
szimizso1 Creative Commons License 2010.03.10 0 0 11385

Köszönöm!!!
Előzmény: tehtube (11384)
tehtube Creative Commons License 2010.03.10 0 0 11384
Ennyi lehetőségem akadt. Van benne pár szokatlan megoldás. A lényeg hogy az egész 603.
Előzmény: szimizso1 (11383)
szimizso1 Creative Commons License 2010.03.10 0 0 11383
Sziasztok!

Keresek fotókat a Pro-line 860-as lezliről. Lehetőleg jól körbejárható módon kívül belül.
Előre is köszönöm!
tehtube Creative Commons License 2010.03.10 0 0 11382

Ma egy szám ment a Kossuth rádióban. Feltűnt a dunyha basszusa, meg hogy a harmóniát sem gitár negyedelte. Aztán bemondták hogy David Sanborn.

2010-ben (nagyon nemrég volt/van:-) kiadott egy Only Everything lemezt ahol zenésztársnak Joey DeFrancescót, Steve Gaddet választotta, sőt egy számban James Taylor vendégeskedik.

tehtube Creative Commons License 2010.03.10 0 0 11381

Leírnád hogy mikben és mennyiben változott? Biztos tanulságos lenne.

Egyébként gratuláció, ezt jól összehoztad.

Esetleg elhozni úgyszintén az április 9-i klóndélutánra?

Előzmény: Lizzi (11379)
benkodavidjanos Creative Commons License 2010.03.10 0 0 11380
ha még meglesz a vk-8m modulom(125e-ért vihető, azzal a kikötéssel, hogy a leendő tulaj elhozza erre a nemes alkalomra :D ), akkor mindenképp elviszem!
Előzmény: tehtube (11377)
Lizzi Creative Commons License 2010.03.10 0 0 11379

Sziasztok,

régen írtam már ide, de gondoltam megosztom veletek hogy vasárnap végre sikerült az XB-2 be 2-es verziós oprendszert tennem.

Ha valakit még érdekel e-mail-ben megadom honnan sikerült beszereznem, elvileg még van nekik vagy tudnak készíteni.

Meg vagyok vele elégedve, sok olyan problémát megoldott ami hátránya volt az 1-es verziónak és szerintem a hangja is határozottan jobb lett ezekkel a módosításokkal.

Üdv: Rt

LaurensHammond Creative Commons License 2010.03.09 0 0 11378
Brubeck, es Emerson utan/kozben spagetti prog rock modra!
Ez a korszak mar nem jon vissza sajna...Le Orme
tehtube Creative Commons License 2010.03.09 0 0 11377

Floyd71 topiktárs jelentkezett a Roland VK7-esével.

További jelentkezők?

tehtube Creative Commons License 2010.03.08 0 0 11376
Mé'? (műlaci) Kösd le addig az alsó motort. A fölső attól még forog. Hadd szóljon! :-)
Előzmény: okumoto (11375)
okumoto Creative Commons License 2010.03.08 0 0 11375

köszönöm a segítséget mindenkinek, március végén, április 1-2. hetében tudok csak utazni, addig kénytelen leszek műlezli't használni.

Aztán meggyógyíttatom a MS-t, mert nagyon mexerettem a hangját...

Qqberci Creative Commons License 2010.03.07 0 0 11374
Tetszik a megoldás, szerintem rövid idõ alatt "gazdaságosan" javítható...
Előzmény: Qqberci (11373)
Qqberci Creative Commons License 2010.03.07 0 0 11373
Ne keseredj el, a baj azért nem lehet olyan nagy, ha a felsõ motor normálisan mûködik. Az alsó motort vezérlõ teljesítményfokozat szállt el, zárlatos lett, ezért pörög állandóan szabályozhatatlanul a motor. A javítása nem egy nagy kaland, még rajz híján sem, mert le lehet követni az áramkört. Hogy mitõl szállt el? Ez egy jó kérdés: sajnos még a mai technológiák mellett is vannak félresikeredett alkatrészek. Most nézem a fotókat.
Előzmény: okumoto (11372)
okumoto Creative Commons License 2010.03.07 0 0 11372
szia, nincs műszerem. De attól tartok csak egy műszerész segíthet a problémámon. Hangszerboltba el sem merem vinni a cuccot. tehtube-nak és mokusmisi-nek is írtam email-t. CSatoltam közeli képeket a belső panelekről... A motorhoz kötött kábelek,amiről kapja a feszültséget a 220V felöli panelről jönnek. Viszont a - gondolom sebességvezérlő adatok - egy szalagkábelről jönnek a potméterek paneljéről.... Nagy a baj... :( :( el vagyok keseredve.
Előzmény: Qqberci (11371)
Qqberci Creative Commons License 2010.03.07 0 0 11371
Minek a képét betetted, az egy zavarszûrö kondenzátor lehet. Elég valószínûtlen, hogy az okozza a hibát. Van valamilyen mûszered?
Előzmény: okumoto (11369)
KarnEvil Creative Commons License 2010.03.07 0 0 11370
Ezek a linkek... itt a Wurli mégegyszer: The Regal Wurlitzer
okumoto Creative Commons License 2010.03.07 0 0 11369

szia köszi a választ 9Vos elemről működik a motor... úgyhogy valószínűleg nem ez lesz a baj. a kondenzátor cseréje segíthet? vagy máshol van a bibi...

köszi.

Bonyhádon lakom, Tolna megye....

Előzmény: Qqberci (11364)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!