Keresés

Részletes keresés

iskra Creative Commons License 2011.04.27 0 0 665

Hát a tömeg az nagy úr :D

A tejlesítmény mégnagyobb.

A kultivátor jó őtlet,mert megfelelően gyomtalanít és lazítja a talajt.

A fingilingi gyártmányú 4 üteműek (tisztelet a kivételnek) azok kehesen dolgoznak.

Mondjuk a hajtás áttétele a meghatározó régebben ezt jobban tudták,meg vas vagy aluöntvény volt a ház nem pedig lemez.

A briggs motorok hát jónak jók csak oldaltszelepelt és a aluhengertömb kopaszon fut benne a dugó(a jobb fajták acélhüvelyesek)

igénytelen,dolgozik míg bír.

Honda az jó OHC de kényes mint az állat a karurátor takarékos csak a mozgató rudazat ne sérüljön,vagy ne legyen dugulás mert akkor cumi.

Minekünk nincs ilyen problémánk XD

Bármikor kimernék álni egy kis megmérettetésre valamelyik 4t vel.

Sokan a sok kínlódás után rájönnek hogy MI MAGYAROK VALAMIKOR NAGYON JÓ GÉPEKET GYÁRTOTTUNK!

Előzmény: Rex maxi (662)
turner62 Creative Commons License 2011.04.27 0 0 664

Hali! 

Szerezz  egy olyan váltót mint nekem van és  megoldódik a gondod kevés ráfordítással kevés esztergályos munkával.

Előzmény: TIBIBI66 (661)
iskra Creative Commons License 2011.04.27 0 0 663

Üdv!

Kicsit részletesebben írd le mik az igényeid.

Gondolom szántani akasz vele.

Írj adatokat: teljesítmény,tömeg.....stb.

Megoldható,segítünk.

Szerintem nagy a motor tömege és a tejesítménye,nehezebb lessz megoldani a hajtásnál felmerülő problémákat.

De megoldható.

Szerintem a skoda 120 váltója ,de kell oda valamilyen primer áttétel+ kuplung.

Ne de ez még odébb van.

Előzmény: TIBIBI66 (661)
Rex maxi Creative Commons License 2011.04.26 0 0 662

Csepel művek. :D

A rotációskapás fórómra is kiírtam.

Sziasztok

Ma délután kicsit dolgozgatam a 151-es rexmaxival. :D

8 kapával felrotáltam a fél kertemet ami még nincs beültetve.

Utánna levettem a kapákat és csak oldalanként két kapa maradt rajta. Az az 4 kapatag hogy beférjen a sorok közzé amit már beültettem.

Hát ez nem valami jó ötlet volt. Kb haladtam vele úgy 20m-ert és inkább feladtam a dolgot mert csak elásta magát.

Az a fura benne hogy a mostanában vásárolható gépek szinte csak ennyi kapát bírnak. (Tisztelet a kivételnek) A gyári adat szerint semmi kölönleges nincs a gépben csak max 5.5 lóerő. max fordulaton.

A megoldás rátettem a gumikereket és a sorközművelőt és így már szépen ment.

De ha lesz kis időm azért kipróbálom a 4ütemű gépet is sorközművelővel meg kerrékkel amihez 4 kapát adtak majdnem anyiért amenyibe nekem van a rexmaxi.

Megpróbálok képeket is csinálni.

Mi az a tecumsec meg a brige stb. :D

Előzmény: iskra (658)
TIBIBI66 Creative Commons License 2011.04.26 0 0 661

Üdvw sziasztok segítséget szeretnék kérni egy EGYTENGELYES kistraktor építéséhez.

Van egy M 22-es milticar motorom , ...........................................................................

és semi más kérnék egy pár tippet ti hogyan,illetve miből csinálnátok.

előre is köszönöm:)

iskra Creative Commons License 2011.04.25 0 0 660

én is utálom a zsidókat.

Ha nem a jobbik fogja nyerni a következő vállasztást akkor nagy bajok lesznek.

Éppen eléggé ki van fosztva az ország.

A magyarok fogynak,a cigók szaporodnak,a társadalmi elszegényedés veszélyes méreteket ölt.

PÁLFI ISTVÁN jegyzetét tundnám ajánlani minden szava igaz.

Sajna van valami abban amit mondol a glob felmelegedés miatt izrael 50 év múlva sivatag lessz .

Kell nekik új ország és újabb rabszolgák.

Nem szabad hagyni!!

Előzmény: adingos (659)
adingos Creative Commons License 2011.04.25 0 0 659

Mondom én, hogy elkezdődött a ki írtás!!!!

2030 tól a fővárosunk uj neve  Yudapest lehet.

Előzmény: iskra (658)
iskra Creative Commons License 2011.04.25 0 0 658

31 vagyok.

Igazad van!

Tételesen, pár nemzeti halottunk ami az agyament elvtársaknak és az őket követő senkházi bandának kösznhető.

-VÖRÖS CSILLAG TRAKTORGYÁR (DUTRA)

-PANNONIA

-DANUVIA

-RÁBA tokkal vonóval ,mezőgazdasági és teheraútógyár

-A vidéki MEZŐGÉP GYÁRAK

-EVIG

-GANZ

-ÓZD,DIÓSGYŐR vasmű

-hajógyár

-a magyar gépgyártás teljes kiirtása

De még sorolhatnám :(

ja és hab a tortán valamelyik csicska bejelentette a tv-ben hogy a KÍNAIAK megálapodást terveznek ,hogy a magyar államvasutak beszállítói lesznek jármű és egyébb vasúti berendezések ügyeiben.

Előzmény: adingos (657)
adingos Creative Commons License 2011.04.25 0 0 657

Nem tudom te hányéves vagy?? De én még emlékszem a Magyar Panni, Berva 50ccm es kisrobogókra. Ha még lenne gyár, és gyártanák ezeket a robogókat, akkor nem kéne sok százezret kiadni egy Honkongi, Tajvani, vagy mittudom én milyen robogóért ami jó esetben 2-3 évet bír ki. És sok sok embernek adna idehaza munkát. Ugyan így az Ikarusz, és a Rába is. De említhetném a Szigetszentmiklósi , a Tököli repülőgép gyárat is. Tudatosan taroltak-nak le mindent, szüntetnek meg dolgokat, a Magyar lét megsemmisítésére spekulálva.

Európában félnek a Magyartól, mint a tűztől, mert mi Magyarok használni is tudjuk a fejünket.

Lásd, a Világ tudósainak 80% át magyar emberek tették ki!!!!!!!!

Előzmény: iskra (656)
iskra Creative Commons License 2011.04.25 0 0 656

látom kapisgálod  :)

nézd meg a hengerméreteit és hasonlítsd őssze a 150 ETZ vel :D

Mondtam én az ETZ karbi sima ügy.

Lopni loptak csak nem teljesen az MZ gyártól hanem a ROTAX-tól is,csak ez nem olyan publikus dolog.

Persze a KGST az szerepet játszott csak sajna a kocsog ANTALL JÓSKÁÉK széjjelbaxták az egész gyárat.

Gondoljon bele mindenki ha a KISMOTOR ÉS GÉPGYÁR ma is termelne nem lenne ennyi kehes briggs,tecumseh,és fingilingi kínai motor a magyar kisgép piacon< tisztelet a kívételnek!>

Előzmény: adingos (655)
adingos Creative Commons License 2011.04.25 0 0 655

Igazad lehet. Pláne ha figyelembe veszem az alábbi tényt.

A minap lecseréltem a Robi 151ről a karburátort mz karbira. Véletlen, egybe esés, ??? vagy tudatos ipari kémkedés eredményeképpen a csavarok és a szívótorok átmérő is pont épp paszol egymáshjoz. Ergó, ( a magyar műszaki tervezőgárda ezt anno figyelembe vette? avagy "loptak" egy már meglévő technológiát??????? ) Mindenesetre frankon passzol minden, és működik a gép.

Előzmény: iskra (653)
iskra Creative Commons License 2011.04.25 0 0 654

Igen találkoztunk ott.

Szerintem olvass vissza ott le vagyon írva a titok.Nem tudom milyen gépészekkel beszéltél.

Látod lehetséges a dolog.

Csak kitartónak kell lenni.

Igen az enyém kb 100 kg és a vonóerő igen nagy.

Az ekéje az terra ,a felfogató adapter az szintén terra.

Az ekét szinkronba kell hozni a géppel és a talajtipussal,a többi gyakorlás kérdése.

Előzmény: LittleHornet (652)
iskra Creative Commons License 2011.04.25 0 0 653

Alapvetöen a gondolkodás módban van eltérés gondolom érted vagy nem?

Mi soha sem fogunk agrárkultúrában felzárkózni a nyugati szintre< kérem ezen kijelentésemet nem kiforgatni aki érti miről beszélek az tudja>.

De mi magyarok is büszkélkedhetünk: FÜRGE,ROBI-151 ,250 REKORD.

Ezek a méretkategória a kisgazdaságok ,kis földterületek olcsó talajművelő ill kisegítő gépei.

Igen háztályi lehet így gondolkozni.

Előzmény: adingos (651)
LittleHornet Creative Commons License 2011.04.25 0 0 652

Szia Iskra,

Köszönöm az infókat. Beszéltem több gépésszel, ők ülteték el bennem a kételyt, hogy ilyen nem nagyon működhet.

Vonatkoztassunk el Lacibától, példaként hoztam fel a gépét. Ha egy ilyet csinálnék, azzal lehetne 20-25 cm mélyen szántani? 10 LE motorblokk, komoly lassító áttétel, keréksúlyokkal összesen kb. 100 kg tömeg, ennyi elég? (Persze körmöskerékkel.). Mi kellene még hozzá, ha nem elég? A Te géped is ennyi, nem?

Mi nem találkoztunk már a rotációs kapa fórumban? Egy kapálóból épített hótolóval voltam ott.

darazsa

Előzmény: iskra (650)
adingos Creative Commons License 2011.04.24 0 0 651

Bakker mitől terjedne el?????? Nem hektárokra kell, csak háztájira!!!!!!! Arra meg pont elég!

Előzmény: iskra (650)
iskra Creative Commons License 2011.04.24 0 0 650

<Megmondom őszintén szkeptikus vagyok az egytengelyes szántást illetően: ha ez jól működne, jobban elterjedt volna, ezért is kezdtem el másban gondolkodni>

HMMMM nem értek eggyet!

Csak pár sikeres gép :Terra, HONDA F-400,F-600,GOLDONI,BUCHLER,AEBI,AGRIA,BCS,HOLDER több tipusa,MPM,SOBERFON,AGROSZTROJ,MTZ-05,ZIRKA,KENTAUR,LOMBARDINI,de még sorolhatnám.

Elterjedtek csak nem nálunk hanem inkább nyugaton és a SZU utódálamaiban,valamint cseh o ,szlovákia.

Az enyém 20-25 centi mélyen dolgozik a videón látszik minden föleg a két legutolsón ott igazán jó lett.

A többit holnap mert már nem vagyok szomjas  :D

Előzmény: LittleHornet (648)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.24 0 0 649

Szia nézél vissza pár oldolt  kb 5 oldalt ott meg találod a iskra vidóját a gépéről

Előzmény: LittleHornet (648)
LittleHornet Creative Commons License 2011.04.24 0 0 648

Sziasztok,

Köszönöm a válaszokat. Lehetnék egy kicsit konrétabb? Iskra a Te traktorod milyen mélyen szánt? (Egyébként gratulálok, szép darab.) 

Megmondom őszintén szkeptikus vagyok az egytengelyes szántást illetően: ha ez jól működne, jobban elterjedt volna, ezért is kezdtem el másban gondolkodni.  De ha valakinek erre vonatkozóan van konrét tapasztalata, örömmel venném, és meggyőzhető is vagyok.

Mi a véleményed az eke vontatásról?

darazsa

Előzmény: iskra (647)
iskra Creative Commons License 2011.04.24 0 0 647

Üdv mindenkinek!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, aztán vigyázni a gamma GT-re urak XD.

Ez nekem nem sikerült :D

Little Hornett szerintem vedd meg lacítól a kistrakit (szerintem jó vétel csak körmöskereket v valamiféle kerékadaptert kell csinálni)feltéve ha nem egetverő a távolság.

Ez csak az én véleményem.

83aslacibá Creative Commons License 2011.04.24 0 0 646

Szia! Még nem szántottam vele de az erő tuti meg lenne hozzá, csak egy körmöskerék vagy vas kerék kell rá. Futótol szét akasztod, utánna barkácsolod fainul az ekét és már mehet is. Nem kell ilyen drótköteles akármivel foglalkozni. De mivel te vagy a vevő neked kell eldönteni nem akarom rád erőszakolni. Az én véleményem az hogy igen mert olyan nagy az áttétele hogy 4dikben is megelőznek biciklivel.

Előzmény: LittleHornet (645)
LittleHornet Creative Commons License 2011.04.24 0 0 645

Szia Lacibá,

A gép amit árulsz alkalmas lenne a lenti feladatra? (200 nm ásást kiváltó szántása?)

köszi,

darazsa 

Előzmény: 83aslacibá (606)
LittleHornet Creative Commons License 2011.04.24 0 0 644

Sziasztok,

Traktorépítési helyzetben vagyok, tudtok segíteni kis tanáccsal?

Kb. 200 nm terület szántásához lenne szükségem eszközre.  Kapálógépem felezővel, körmös kerékkel  5,5 LE motorral van, fűnyírótraktorom (20Le) van, így tulajdonképpen szántáson kívül ami feladat felmerül, ahhoz van gép. Ezek az eszközök sajnos nem alkalmasak komoly, az ásást teljes mértékben kiváltó, tehát 20 cm alatti szántásra. (A fűnyírótraktoron el lehetne gondolkozni, de nagy területet nyírok, ezért nem szeretném azt estlegesen elrontani.)

Csak szántás miatt nem igazán szeretnék traktort csinálni, ezért most arra jutottam, hogy visszanyúlva a gőzgépek korához, csörlős ekét csinálok: egy olyasmi ekét, mint a lovak húznak, húznék egy drórkötéllel. A drótkötelet pedig a kapálógép kapahelyeire tett dobbal húznám. Mindezt felszerelném a fűnyíró tarktoromra, hogy a föld végén merőlegesen könnyű legyen mozgatni. 

Lehet, ez 2 emberes lenne, de 200 nm egy évben egy alkalommal nem tűnik elviselhetetlen feladatnak, ráadásul a traktorra asszony is elég, hiszen ő csak elindítja/leállítja a vontatást, meg soronkén előre gurul.

A terület teljesen sík, négyszög alakú, kb. 20x10 m.

Tudtok segíteni, hogy ez működhet-e? Milyen buktatója lehet egy ilyen rendszernek?

Vagy merjek nekimenni a fűnyírótraktorral? Motorja van, de a váltó/futómű bírja-e...

köszönöm a segítséget,

darazsa

taurus09 Creative Commons License 2011.04.23 0 0 643

Négykézlábon befejezett kellemes locsolkodást minden KISTRAKTOR ÉPÍTŐNEK!

Üdv a csapatnak:

szabi7911 Creative Commons License 2011.04.17 0 0 642

Szivesen.Kimaradt az 51 es simsonból egy pár alkatrész,abból készült a váltó.

Előzmény: cudar08 (640)
Rex maxi Creative Commons License 2011.04.16 0 0 641

Köszönöm.

Nekem már ez is nagy segítség lenne. Kezd beindúlni az építőipar. Hát ez jó is meg nem. Most fejeztem be a melót. Ilyenkor van egy kis aprópénz. :(

Előzmény: taurus09 (638)
cudar08 Creative Commons License 2011.04.16 0 0 640

Simson váltóalkatrészt is használtál!?Nagyon szuper.

Köszönöm.

Előzmény: szabi7911 (639)
szabi7911 Creative Commons License 2011.04.16 0 0 639

Remélem így jó lesz a méret!

taurus09 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 638

Küldöm az igért képet. Az enyém ilyen, nagy területeken használom. Gépre megépíteni sem bonyolult.

Előzmény: Rex maxi (630)
cudar08 Creative Commons License 2011.04.14 0 0 637

Hello.

Ezen a trakin lehet jól látni hogy mire gondoltam. A videón 1:10-nél .

Előzmény: taurus09 (633)
cudar08 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 636

Üdv.

Nincs egy kicsit nagyobb képed??

Előzmény: szabi7911 (635)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!