Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Üdvw ezt a csöhüvejt kifejtenéd bővebben , merthát te is esztergáltál neki egy vonó szerkezetet . ha felteszed a hüvejjt azon kereszűl hajt a gardán ,de hova akasztod a kocsit ? esetleg kép vagy videó. Ja és két kihajtása van melyik mikor hajt mert nekem álló hejzetben kellene a gardán.
Csak hiszed, hogy a kardán a kakukktojás! Ugyan is van erre is megoldás gondoltak erre is van egy csőhüvely ami kiváltja a vonófejet,hisz az a szántáshoz kell, meg a kis ülcsihez ami 4 kerküvé alakítja és oda kell akasztani a baronát sorközmüvelőt stb.
A hüvelyen keresztül oldották meg a kocsi vontatását és az összkerékhajtást a kocsi ami 210x135x35-ös méretű alatta meg Skoda Oktávia hátsóhíd ami megeggyezik a traktor difijével. Kellet is ez a hegyes dombos vidéken.
Az enyém erdészeti traki mert a két oldali kéréksúlya 45-45 kg nyom.
Íme a hüvely:
Íme az én trakim jelenlegi állapotban még készül a búrkolat és a motor:
Üdvw úgy látom csak a gardán lesz a kakuk tojás ,mert ha jól nézem vagy kocsit húz vagy gardánal hajt ,mert a kihajtás a vonófej mögött van :( pedig nekem ez egyszerre kelene majd ha kész lesz az ágdaráló is.De ha jól emlékszem te is valami ijesmibe töröd a fejed ,van elképzelésed hogyan oldod meg?
Van disel is de ez kétütemü sajna. A fogyasztásról még nem tudok nyilatkozni, mert jelenleg egy Lombardini motor van rajta, de az is kehes. Most keltem életre az eredeti motorját, ami 317 ccm.
Üdvw hát most nagyon gondolkodóba ejtettél ,tetszik a gép hány cm3-ter és a fogyasztásárol tudsz valamit mert a mostani benzin árak .....................
Most már minden héten igéri a szerelő, hogy kész lesz.
Ha elhozom megtanulom a kép bemásolását. Különben nagyon orosz gép. A tajgán nem nagyon van szerelőmühely. Ezért mertem megvenni.
Szikra van. Fix mágnesgyújtás. Mint írtam a karbira gyanakszom. Állítólag a benzincsap? volt rossz. Majd meglátjuk. Fűnyiráshoz vettem a telekre, az alternáló kasza végett. Na azzal is megjártam.
Keressztezett ékszíjjal oldották meg a kasza meghajtását. Minden kis döccenőnél ledobta a szíjat.
Azon gondolkodom, hogy az eke vezetését én végezzem -mint a lovas szántásnál - vagy az utánfutó ülését felhasználva nyomjam le az ekét? A traktor orrára fel lehet tenni gyárilag vagy három vastárcsát. Másik dolog, ha szántok akkor a barázda mélyebb. Az eketaliga egyik kereke ezért jóval negyobb mint a másik. Van egy eketaligám eke nélkül. Ha felhasználom, akkor csak a sétálás jöhet szóba. Pedig olyan jó lenne ülni. Hihi.
De jó, hogy idekattintottam. Had tegyek közzé pár észrevételt, hátha valakinek hasznos lesz.
Vettem egy orosz kistraktort, /hogy miért, az egy külön történet./ Volt hozzá utánfutó, kultivátor, alternáló fűkasza, dupla széles rota, kapaszkodó vaskerekek. Egyszóval csábító volt, mondtam ha első rántásra beindúl, megveszem. / 100 000 7 éve/ Beindúlt, nekem sohasem. Nem tetszem a benzínmotoroknak! Végűl, eszkábáltam rá egy Skoda önindítót. Most már azzal sem indúlt be, pedig nem használtam sokat. Minden szerelőn kifog. Talán most, de már vagy két hónapja várok rá.
Négyütemű, egy hengeres, benzines, 6LE, kb 800-1000 ford/perc, két sebességes, fix mágnes gyújtás. Állítólag 9 at a kompresszió. Én inkább a porlasztóra gyanakszom.
Kérdésem, szerintetek elbír egy Robi ekét? Könnyen át tudtam alakítani a felfogást. Csak már dohogjon.
Motor. 2 KVD 8 SVL típusú négyütemű, keverőkamrás, V-kéthengeres dízelmotor. Furat 80 mm, löket 80 mm, összlökettérfogat 800 cm3. Legnagyobb teljesítmény 13 LE, 3000/perc. Léghűtés axiális légfúvóval.
A suja kb 60-70 kg.
És igen szántás ,talajmaró, burgonya vetés ,szedés, és elsősorban vontatás, gardánmeghajtással ágaprítás.
Na ez mind csak terv egyenlőre remélem idővel megvalósul , a motor már megvan ja és rajta vn a kuplungja is egy nyelestengejel kilehetne hozni a pacikat belőlle , vagy a lenkerékre rakni ékszíjtárcsát és meghajtani egy váltót amin rajta a saját kuplungja.
A kakuk tojás a gardán meghajtás hátrafelé ,....................
Nekem a 151-es motor főtengelye lóg kb 2 mm-it. Van egy kis lisz futóm 110cm X140cm X32cm a mérete. Megrakom törmelékkel és előtte a kisgép nehezen indol egy kicsit mert kapar míg meg nem mozdul a futó de ha megindúl akkor csak úgy kotor. :D
Robi 151-es motor ez vagyuk mi magyarok csak hát vannak tőlünk okosabbak akki máskép gondolják sajnos.