Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Tegnap meg "kimenet"nem volt ...........mára meg kettő is ! :-)
Amit bekarikáztál az a leállítógomb ! Gyakorlatilag egy "test" amivel rövidre zárod az áramkört ! Bármelyikre kötheted a gyertyapolust /1-2-re/ és a "testre"azaz a házra, annak szikráznia kell ! Motorra szerelve viszont nem mindegy, mert más időpontban adja majd a szikrát !
Ne is mond, tekertem a végére egy darab kötelet hogy majd megrántom és kiprobálom hogy jó-e. A kezemmel leszoritottam és hozzá ért az egyik kimenethez. Úgy megrázott hogy azt se tudtam fiú vagyok-e vagy lány.:))
De a gyertya kábelt az oldalán lévő tekerős csavarhoz kell rőgzíteni????
Még nem igazán volt időm vele foglalkozni. Amit nézegettem a motorban sok az olaj és kinyomta a berugótengelynél a szimeringet. Azt már beszereztem sőt a kuplungja is kicsit kemény így vettem lamelákat is. :D
A mocija nagyon könnyen indul és elég szépen jár. Még kell csinálnom hozzá valami vonószerkezetet a többi kiegészitőkhöz hogy jó legyen az összes gépemhez.