Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Segítséget szeretnék kérni beszereztem egy Fortschritt E-931.50 kisgépet. Nem igazán láttam előtte még élőben sem és ahogy nézegettem van egy kis hiányosága az előre csatlakoztatható adapterek meghajtásánál. Valaki esetleg gépkönyvet tud hozzá?
Erre nem is gondoltam. 150-es blok van benne a mi ha minden igaz 11lóerő. A simsont fejből azt nem tudom de biztos hogy kevesebb. A ts váltóba is lehet hátramenetet fabrikálni? Azt tavaly tudtam egy 250-est 2000ftért én hülye meg nem vettem meg. A gyújtása volt kicsit szétbarmolva csak egy megszakitó volt meg egy 12voltos aksiról ment. se töltés se egyebek amíg az aksi bírta adig ment. :D
Gondolom a ts váltó után akarod kötni a simó váltót?
Ott lehetnek ebben az esetben gondok,mert a hajtást 50 ccm motor nyomatékához tervezték nem pedig egy 125 ős olyan nyomatékhoz ami már meg van növelne becsületesen :(
Őszintén megmondom nem biztos hogy jó őtlet szerintem.
Szerintem szerezzél egy komplett ts v mz váltót.
Kiszeded a fogaskerekeket és szerkesztel egy váltót olyat amibe tudsz hátramenetet csinálni.
Szerintem úgy indulj neki hogy 2 váltó komplett fogaskerék sor kell.
Ha körülnézel méh telep-haverok....stb lesz valahol.