Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Van egy 151-es rexmaxi rotációm, kertitox 101-es mz ts 150-es motor, Egy 4 lovas brigges rota, gyári simson mocis forsitt, meg lesz ez, de szándékozok belőlük eladni is vagy cserélni. :D
A Fürgének a kapálógépekhez képest igen komoly átételezése lehet.
A nagyobb nyomaték miatt érezted jóval erősebbnek és használhatóbbnak a Fürgét.
Mennyi az öntömege a Fürgének?
Egy másik topicban azt írta egy szaki, hogy a traktorok minden lóerejéhez 40kg öntömeg lenne szükséges, ez a nagy traktoroknál meg is szokott lenni, a mi gépeinken macerás egy kissé betartani ezt súlyozást, bár a tieden szerintem meg lehetne oldani, eleve közel lehet a 200 kilóhoz, bár csak fényképen láttam ilyen gépet.
Hétvégén kicsit próbálgattam a trakimat. Ahol korábban a szántást próbáltam, azt a részt elkezdtem elsimítani. Van egy 1,1 méter széles gereblyém, meg egy 2m-es deszkám, a kertemet füvesítés előtt ezekkel simítottam el - igaz akkor egy felezős kapáló (GCV160 - 5,5 LE) húzta, amikor felhalmozódot a föld a szerszámok előtt, akkor már kínlódva.
Most a Fürge minden erőlködés nélkül húzta ezeket, függetlenül attól, mennyi földet görgetett maga előtt a szerszám, még gyorsulni is tudott vele. Elvileg 7 LE, de ennél jóval nagyobb különbség érezhető.
Erről mi a véleményetek? A Fürge nagyobb mint 7LE vagy a Honda kisebb, mint 5,5 LE, mert a kettő közöt erőben legalább dupla, ha nem háromszoros különbség van.
Megvan a kormánya is csak úgy tudtam elhozni hogy le kellett vágnom mert nincs semmi álítási lehetősége.
Egy pannónia moci hajtotta eddig az is eladó cak nem igazán tetszet mert ez is hiányzik róla meg az is ráadásul besem lehet inditani. Bár 8000ft volt az ára. Motort valami hasonlót gondoltam rá. Meglátom milyet tudok szerezni.
16 ezerrel drágábban már megkapod a 6.5 lóerős testvérét.
Ezekerért az árakért semmilyen más új dizel motort nem kapsz.
Benzinesből, honda GX240-es, 170 ezer körül van, ami a 125 ezres kipor dizellel van egy teljesítményben, de a kipor az ugye dizel, tudom a honda az honda, de nem mernék rá fogadni, hogy a honda nem kínában készül.
Én úgy tudom, a francia diesel motorok a legjobbak, viszont azok tuti nem hüvelyes motorok.Vagy tévedek???? Így nagyjavításkor csak a hengerfúrás jöhet szóba.