Henger alaku dob a leg ideálisabb, mert az minden irányban egyformán nyeli el a hangot. Mi sima egyenes perforált csöre tekertünk sűrű fémszövetet, amit az OBI-ban vettem., és utána megtömtük üvggyapottala dobot, de nem szabad teljesenkeményre tömni, mert ha nagyon összetöröd, akkor kipereg a perporációkon, meg nem is csillapít ammyira. Azt a fémhálót meg azért tekertük a perforált csöre, mert az jobban bírja a hőt mint az üveggyapot. Továbba tart. ...de persze egyszerübb a sima csö. Hallgasd meg azzal, valamit az is csillapít.
Először dugj rá egy csövet próbából, akkor meglátod, elég halk-e. Ha az is elég, nem kell tovább barkácsolni. A hangompító egy dob, amin egy perforált cső megy keresztül. Nem feltétlenül kell bele kanyar. A perforált cső köré lehet tenni vmi gyapotfélét.
Az a max 3 könyök a hangtompítón kívűl értendö? ...mert a hangtompítóban is van ha jól számolom 4 darab 90°-os kanyar, plusz még amikor kijön a kályhából 1 derékszög. :(
Van esetleg valami bevált megoldásod? Ma beszéltem telefonon azzal aki átalakította a fűtésemet és ő azt mondta max. 1 méterrel lehet megtoldani a kipufogót és max. 3 db. 90 fokos idom lehet benne különben megfojtja a kályhát és ezzel tönkreteszi! Honnan lehet kideríteni, hogy a halkítási eljárást elviseli-e még a kályha vagy sem?
Srácok van valakinek ötlete, hogyan lehetne a kályhámat halkabbá tenni (Seat Alhambra Eberspracher D5W) mert a szomszédom a ma reggeli 15 perc járatás után őrjöngve kiabált át a kerítésen, hogy azonnal kapcsoljam ki ezt a "szart" mert ő nem fogja ezt hallgatni tovább!? Vajon a kipufogó része ilyen hangos vagy a levegő beszívásnak van ilyen dübörgő sivító hangja?
Köszönöm az őszinte válaszod. Ha én akarom bütykölni, akkor mire kell odafigyelnem? izzítógyertya? égéstér? Vennem kell bele valamit, kicserélni? Vagy ha van kábelm, beindul, akkor csak legyen tiszta és ameddig megy addig megy?
Segítsetek légyszíves ha tudtok vettem egy régebbi webasto kályhát dbw46 tipusú(ovális alakja van), vizszivattyúval,benzinszivattyúval, vezérlő elektronikával. Kábelkötegem viszont abszolút nincs és mindenütt ilyen 30-40ezreket mondanak a kábelre kb ennyi volt az egész cucc, plussz beszerelés..meg sem éri
Pláne hogy régi szívó diesel gépembe kellene, nem szeretném a kocsi árának felét fűtésre költeni.
Itt a manual a kályhához: http://www.telusplanet.net/public/gary2a/rack/bbw46/bbw46.pdf
Hol lehetne ehhez kábelt szerezni/csinálni és olcsón beszereltetni? Köszi
Köszi! Mit tartalmaz? Keringetőszivattyú, programóra,meg a vezetékek? A vízcsövekben, űzemanyagellátásban van változás, vagy csak az elektromos rész érinti?
...hát az nem állófűtés volt, hanme csak kiegészítőfűtés. Sajnos 2 kályha is megállt nekem, elektronika hibás lett, bár szerinetm mindkettőt az üzemanyagszivattyú vágta haza, de aqzt se rögtön, hanem kb 2 hét próbahasználat után. Egyéb gond nem volt vele. Ugyhogy kezdhettem elöröl minden vásárlást, és megprobáltam a Webastot. Eddig minden ok vele
Szerintem jól cseréltél:) Az az igazság, hogy így is webasto képviseletet ajánlok. Ha másért nem, de a gyári átalakítókészletért. Isten igazából ha rendesen használod a kályhát, akkor 4-5 évente viszed el egy kályháshoz. Ezt megspórolni SZERINTEM balgaság, mintha az éves kontrollt nem a szakorvosnál hanem a szomszéddal intéznéd.
Értelek, de nem vagyok teljesen sufnis szerelö. Egy vidéki autószerelőműhelyben dolgozom autoelektronikai műszerészként, munka után meg egy srácnál szoktam maszekolni, aki inkább a VW csoport autóival foglalkozik, többek közt Sharan is, amibe gyári aZ Eberspacher kiegészítő fűtés. Azokat már elég jól ismerem, meg van is hozzá rengeteg adatom. Sajátomba is ilyen volt, és most lecseréltem egy Webastora, ugyhogy még ezzel ismerkedek, azért kérdezek elég sokat.
Értelek, de nem vagyok teljesen sufnis szerelö. Egy vidéki autószerelőműhelyben dolgozom autoelektronikai műszerészként, munka után meg egy srácnál szoktam maszekolni, aki inkább a VW csoport autóival foglalkozik, többek közt Sharan is, amibe gyári aZ Eberspacher kiegészítő fűtés. Azokat már elég jól ismerem, meg van is hozzá rengeteg adatom. Sajátomba is ilyen volt, és most lecseréltem egy Webastora, ugyhogy még ezzel ismerkedek, azért kérdezek elég sokat.