Keresés

Részletes keresés

iskra Creative Commons License 2011.07.16 0 0 963

Nekem tetszik :)

Ezekről szól ez a topik.

Ha jól megvannak csinálva a házi trakeszok szerintem felveszik a versenyt a gyári gépekkel.

Persze pénztárca kérdése ,de szerintem ennyit megér.

Előzmény: Dolmi mackó (958)
Kölyök Zsiráf Creative Commons License 2011.07.15 0 0 962

Nem tud vki eladó honda vaskerekeket ???

Dolmi mackó Creative Commons License 2011.07.14 0 0 961

Nem kérdés, hogy aki ezt ma magyarországon csinálja, az megszállottságból, hobbiból is teszi.

Előzmény: rámenős (960)
rámenős Creative Commons License 2011.07.14 0 0 960

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem pár évvel ezelőtt, amikor az oroszt vettem, Egy fűnyíróra, ekére, hótolóra, rotára kellett volna gép a kezem helyett. Ekét, hótolót gondoltam barkácsolok rá. 100 000 Ft volt.

Nagyjából ez a magyar valóság ma. Esetleg a kétszerese. A többi nem térül meg.

Mit nem adtam volna egy gödörásóért. de ez is csak két telekre, max két alkalomra kellet volna. / 80x80x80-as gödör 2- 3 óra volt./ Telkenként kb ötven gödör.

Már a nagyján túl vagyok, meg a tapasztalatokon.

Ha összeszámolom, mégis többet költöttem a kertészkedésre 500 000 Ft.nál. Csak gépekre. Ez a tanulópénz. / Ingyér, sz@rból várat, cigányokkal, tegnapra. Építész a legidősebb fiam./

rámenős Creative Commons License 2011.07.14 0 0 959

Nem rossz, de csak szállításra?

Annyi hely nincs a sufniban.

Előzmény: Dolmi mackó (958)
Dolmi mackó Creative Commons License 2011.07.13 0 0 958
Dolmi mackó Creative Commons License 2011.07.13 0 0 957

Így van, vmi ilyesmit kellene csinálni.

De azért egymást közt szólva, a robi 250 nagyon drága gép, bár nagyobb darabszám biztos csökkenthetné az árát.

Sok más nagyvárosában is elkezdtek a város környékén kerteket venni a lakók, dicséretes, hogy pénzt, időt és munkát nem kímélve kezdenek az emberek a régi kerékvágásba újra belevágni.

Előzmény: iskra (955)
Rex maxi Creative Commons License 2011.07.13 0 0 956

sziasztok

Hát én teljesen igazat adok neked. Nem a rizszabálókkal kellene szerződéseket kötni hanem pont ilyeneket csinálni amit írtál.

Lehetnél viktor vezérünk tanácsadója.

Elnézést mindenkitől hadjuk a politikát. Sajnos kikívánkozott.

Előzmény: iskra (955)
iskra Creative Commons License 2011.07.13 0 0 955

Megfordulni látszik a trendencia,sok egykori pesti kezd "gazdálkodni,garázdálkodni"  vidéken.

Kezdik a kisgazdaságok a fejlődést ,igaz még csak nagyon kis lépésekben ,de elindult :) :) :) bár én magamat nem tartom hobbiketésznek ,de tisztelem azokban az emberekben az akaratot.

Más téma:

Na ha nézzük egy kistraki árát kb 500-e től fölfele a csillagos égig. (ÚJAKRÓL BESZÉLVE)

Ez qrva nagy befektetés egy kisgépbe,ráadás mire megtérülne,az saját használaton soha ,talán ha bérmunkát is válall az ember ,de akkor meg az amortizácíó.

500 ezrért már traktort lehet venni igaz nem újat de jóval erősebbet,hagy ne részletezzem.

Támogatni a kisgépeket úgy volna értelme ha itthon gyártanák pl ha robi 250 rekord ára lenne 500 e és kedvezményes államilag támogatott konstrukcíóban lehetne 48 hónapra részletre venni havi 12 ezerért.

Lenne igény a gyártásra ,belpiac! fontos ,saját munkahely teremtés.

És legutolsó sorban csökenne a magyar lakosságban gyakori eggyoldalú táplálkozás miatt előforduló betegségek aránya .

Előzmény: Dolmi mackó (954)
Dolmi mackó Creative Commons License 2011.07.13 0 0 954

A lényeg, hogy ott tényleg van a gépekből választék, persze a kínálat a kereslettől is függ.

De én itthon valahogy azt tapasztaltam, hogy amire lenne kereslet, arra is tesznek a boltok, kb. " vedd meg és örülj annak, ami van".

Mondjuk itthon a szakkereskedések és kisvállalkozásokból sok tönkrement, köszönhető ez a multiknak és annak, hogy már kevesebben kertészkednek saját célra, vagy kistermelőként.

Akinek meg gép kell, azok közül a legtöbbnek nincs új gépre pénze, így inkább maradnak a felújításnál-barkácsolásnál.

Meg ugye talán nem ártana támogatni a mini és kis gazdaságokat sem, nem csak a nagyokat, hogy utóbbiak vehessenek john deere 7-es és 9-es sorozatu trakeszokat, meg luxus pickupokat :-) :-)

Előzmény: iskra (953)
iskra Creative Commons License 2011.07.13 0 0 953

Na oké,persze...........tud valamit ez kisgép.

Ezeket kisegítő munkákra,vagy "háztályi" gazdaságok részére tervezték,kertészetekben, gyümőlcsösben nagyon hasznos.

Szerintem viszont a hdraulikus kormányzás értelmetlen ilyen kis méretben,az öszkerék az jó dolog .Ezen öszkerekes megoldást a franciák,németek ,svájciak már az 50-es 60-as években megcsinálták.

És ott szarvkormányos volt,persze a derékban csuklós kormányzásnak is vannak hátrányai.

Törökország viszont a 4-dik legjobban fejlödő ország a világon,van gyártási kapacitás,belpiac ,export lehetőség.

Több tipust is láttam azok szerintem jó konstrukcíók,ezen szervós dolog ilyen kis méretben hát????

Én inkább vennék az árából egy T-25 az már komolyabb.Nem mondom hogy nem fogadnám el.

Előzmény: Dolmi mackó (949)
Dolmi mackó Creative Commons License 2011.07.13 0 0 952

Hát jah :-(

Nekik megéri ilyen gépeket venni, mert nincsenek pár ezer forintért (3-3,5) árkot ásó napszámosok.

Meg a munkavédelemre is jobban figyelnek, ott biztos nem lesz 35-45 éves korára kripli egy fizikai dolgozó, itthon simán hazavágják az ember egészségét. :-(

Előzmény: rámenős (951)
rámenős Creative Commons License 2011.07.13 0 0 951

Egyszerűen szenzációs. Csak csorogjon a nyálunk.

Ne felejtsük el, hogy a sógoroknál is legalább négyszeres a fizetés.

Előzmény: Dolmi mackó (950)
Dolmi mackó Creative Commons License 2011.07.13 0 0 950

Idehaza mikor látunk ilyet? :-)

Dolmi mackó Creative Commons License 2011.07.13 0 0 949

Egy hasonló gép munka közben:

Előzmény: Dolmi mackó (948)
Dolmi mackó Creative Commons License 2011.07.13 0 0 948

Hallott vki a Kaan márkáról?

Egytengelyes traktorból, összkeres, hidraulikus kormányzású kerti traktor:

(kiváncsi lennék az árára, biztos horror, bár ha gyártják, akkor tuti, hogy el is adnak belöle) :-)

iskra Creative Commons License 2011.07.13 -1 0 947

Igen-igen a primer áttételt meg kell növelni .

Szűkséges lessz az ékszíj csere is más méretűre,hogy megfelelő legyen a feszesség.

Lehetséges lessz hogy fogazot kivitelű szíjjat tegyél fel mert annak kisebb a min tárcsaátmérő,kissebb az ellenálása.

De ez csak az én véleményem.

Előzmény: cudar08 (945)
Dolmi mackó Creative Commons License 2011.07.11 0 0 946

cudar08 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 945

A váltót azt nem én raktam rá, az egybe van a hajtással. A motor egy Robi 151-es 5,5ló/4500 fordulaton.

Mivel ez 2T az eredeti meg 4T volt ezért a tárcsát kicsit kissebre csináltatom, és remélem jó lesz az áttétel.

Itt az eredeti blokkal

Előzmény: rámenős (944)
rámenős Creative Commons License 2011.07.10 0 0 944

Nagyon sok minden azonos, csak a sebváltó nem. A tiéden egy külön szerkezet. Vagy utólag tetted fel ezt is?

Nálam a vázba van beépítve és egy tolórúddal van kapcsolva.

Milyen motor? Mennyi a fordulata, nem magas a trakihoz?

Előzmény: cudar08 (943)
cudar08 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 943

Már majdnem kész csak egy ékszíjtárcsa kell a motorra.

Előzmény: rámenős (940)
iskra Creative Commons License 2011.07.10 0 0 942

A fúvóka az gyári,csak a tű nem.

Előzmény: cudar08 (937)
iskra Creative Commons License 2011.07.10 0 0 941

Érteni értek hozzá,mert magami autó ill mezőgazdasági gépszerelő vagyok.

Segíteni tudok persze,ezekről szól ez a topik.

Előzmény: rámenős (938)
rámenős Creative Commons License 2011.07.10 0 0 940

Hol tartasz a faragással?

Nagyon érdekel az eredmény!

Előzmény: cudar08 (922)
rámenős Creative Commons License 2011.07.10 0 0 939

Széldületesek a videók. Nagyon élveztem.

Majdnem kedvet kaptam a kistraktorversenyzéshez.

Előzmény: Dolmi mackó (925)
rámenős Creative Commons License 2011.07.10 0 0 938

Kedves Iskra.

A gyújtáshoz is ilyen jól értesz, mint a karbikhoz? Ha úgy döntenek az okosok, hogy porlasztó hiba, felkereshetlek? Most már biztos ég a képük, hogy nem bírnak egy kis orosz traktorral, a BMV-k. mercik után.

Előzmény: iskra (935)
cudar08 Creative Commons License 2011.07.09 0 0 937

Alufelni a kistraktoron nem semmi :):)

De akkor a tűs fúvoka nem is a gyári nem???

Előzmény: iskra (935)
iskra Creative Commons License 2011.07.09 0 0 936

Ilyeneket is csináltam :)

iskra Creative Commons License 2011.07.09 0 0 935

nincs lyuk.

A tű szerepe az hogy annak a furatnak ami a benzint juttatja a szívócsatornába annak a keresztmetszetét szűkíti le.

Kicsit hasonlii az elv a súbertűs karbikra de itt fixen van.

A tű alján igen ott van a seeger az kell mert az ott levő résen jut fel a benzin.

A seeger is kell ,mert nem engedi,hogy lecsússzon a tű a fúvóka aljára .(mert akkor elzárná a fúvóka furatát ás az lenne a gond)(betőmné a furatot!!!)

A rés sokszorosa a fúvókán levő furatnak ezért nincsen gond áramlik a benya szabadon.

Csak éppen nem kissebb nyaláb-ban ,hanem egy kúpos oszlopban torkollik fel a szívócsatornába.

Tehát remélem érthető nem simán hanem gyorsítva .

Jobb a porlasztási kép nincsenek nagy cseppek hanem ködszerűen mint az MZ-nél.

De szerintem takarékosabb és jobb mint az MZ karbi persze magasabb fordulatokon ott már bistos ez is túldúsul.

Persze nekem csak 1 db MZ karbi van ez a hasonlítási alap.

De eddig minden sikerűlt az MZ karbi felszerelésében is leírtam sokmindent, (az MZ karbikat is támogatom eddig sok tanácsot adtam annak aki kérte).

Előzmény: cudar08 (933)
cudar08 Creative Commons License 2011.07.09 0 0 934

lyuk

Előzmény: cudar08 (933)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!