Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2010.03.31 0 0 11436
Bocs nem TG hanem BG...
Előzmény: djuice (11435)
djuice Creative Commons License 2010.03.31 0 0 11435
A szó szoros értelmében csak orgona szempontból újítás, a standard laci kimenet miatt a TG.
Amúgy rack-pc témában már régóta vannak jelenlévők pl:

receptor

SoundSlate
Előzmény: tehtube (11431)
djuice Creative Commons License 2010.03.31 0 0 11434
Doepfered mi volt? És milyen volt mechanikailag?
akapuli Creative Commons License 2010.03.30 0 0 11433

Jó ez a csávó. Már nézegettem, amikor majdnem elcsábultam egy Elektro III-asra.

Aztán lett egy Doepfer orgonabillentyűzetem. Ekkor viszont elkövettem azt a hibát, hogy kipróbáltam a Korg SV-t. Besz*arás és gyűjtögetés.

Csak alkalmatlan az orgonálásra.

Előzmény: djuice (11411)
kehas Creative Commons License 2010.03.30 0 0 11432
Bocs  -Cry Free-
tehtube Creative Commons License 2010.03.30 0 0 11431

Megint egy nagyon profi újítás a BG's-nél:

Hamichord modul. Az orgonát két részre bontották. Fel is tűnt hogy az újabbak hátul másmilyenek, hát ezért. Csináltak egy rack PC-t és azt dugják be hátul. Így tényleg van egy kontrollerbillentyűzet és egy PC alapú agy egybedobozolva.

A lényeg nem is a komplett orgonánál van, hanem aki szeretne PC-n, PC-s programokon játszani, de nem akar nótbúkkal meg hasonlókkal kínlódni. Van egy VMK billentyűzete pl :-)

Előzmény: djuice (11430)
djuice Creative Commons License 2010.03.29 0 0 11430
A KeyB felirat engem is meglep, szemfüles aki észrevette. A hitspace valószínű fog majd egyet hozni belőle (mondjuk érdeklődés kérdése is ez), de Numa keyboardok biztos lesznek.
Árat tekintve és csak hogy egy manuálos ez a Fatar még mindig a Nord C1-C2 a nyerő, ha nem lényeg a nyomós virtual drawbar. Ahogy elnézem a fatar új arculattal együtt új árképzést is alakított, mert egy szimpla masterkeyboardért is már 2-300-at elkérnek. Annyiért meg már ott pl a Roland FP4, vagy egy Yamaha...

A hangja ennek a Numa Organnak ném,ileg kivehető a Francescós videón (lásd alább), nem tűnik vérszegénynek, de "a puding próbája úgyis az evés..." Ha minden igaz, a kóstolóra augusztusig mindenképp várni kell majd!
tehtube Creative Commons License 2010.03.29 0 0 11429
Nagyon friss ez a Key-B felirat. Talán még meg sem száradt. A prospektusukra még nem renderelték rá.
Előzmény: betasound (11426)
tehtube Creative Commons License 2010.03.29 0 0 11428

Valóban. Akkor ez egy lightos Key-B? Alig olcsóbb a Key-B Solo-nál. (2.600Eu)

Mostmár tényleg érdekes lehet ami kívülről nem látszik. PC-s vagy direkt?

Bekapcsolásnál kiderül! :-)

Előzmény: betasound (11426)
kehas Creative Commons License 2010.03.29 0 0 11427

Úgy tűnik Lord mester a márciust tekinti a hazai fellépések legalkalmasabbjának. Így volt ez 2009-ben a MÜPÁ-ban és most 25.-én Györben. Társai a Cray Free és a Győri filharmónikusok tökéleteset nyujtottak. A budapestinél kisebb terem előnnye a közvetlenebb légkör, hátránya az első sorok 100%-nak nem mondható hangélménye. A műsor a Concerto for Group and Orchestraval indult  Ezen a fellépésen Balsano nem volt jelen, helyette a Cry Free kitünő hangmestere Scholtz Attilla tette emlékezetessé az estet. Lordtól forró ölelés a dícséret. Szívet melengető duettet adott elő Attilla Kasia Laskáva, Pictures within, majd a Solders of Fortune dallamait osztotta meg a közönséggel. Tatai Tamás dobszólóit a hazai "pálya" óriási tapsviharral jutalmazta. Végül a klasszikus Child in time, nyögött visított a Hammond,

álló tapsvihar, dübörgő lábak, sajnos ráadást nem kaptunk. Pár  szót  azonban  igen  egy   szűk  folyosón, ahol azt mondta Lord,"..nektek volt egy Bartók Bélátok, akitől indíttatást kaptam a Bourree megírására". Közvetlen, fáradt, mosolygós igazi "gentleman". A Cray Free? Már 8.-alkalommal kísérik.

betasound Creative Commons License 2010.03.29 0 0 11426

Egy KeyB felírat is díszeleg rajta.

okumoto Creative Commons License 2010.03.29 0 0 11425
Mé' nem adják 'agy' nélkül ~5-600 €-ért? A VMK 161 org plus 400 €. Ez egy autentikusabb felület..gondolhatnának a B4-előkre is USBn! :)
tehtube Creative Commons License 2010.03.28 0 0 11424

Hát ez nekem félreérthető. Tényleg ez a logikus, de a Functions-nál 9 × 2 Upper/Lower Drawbars van. A beszúrt képen. Nekem az jött le egyből hogy a kilences csoportból kettő fölülre, kettő alulra szól. Mexokásból.

Biztos a manuálonkénti egy csoport a logikus valóság.

A 2000 Eu sajna húzós. A hangja dönti majd el hogy mennyire is. Ha fergetegesen jól szól, az valamelyest enyhíti. Kinézet, súly, használhatóság: jeles.

Van egy olyan érzésem hogy két év múlva a "továbbfejlesztés során" további elektromechanikus hangszereket fognak belegyömöszölni. Hely van :-)))

Előzmény: djuice (11421)
djuice Creative Commons License 2010.03.28 0 0 11423
Még pár kép a mechanikájáról, aztán itt se vagyok.

1

2

3
djuice Creative Commons License 2010.03.28 0 0 11422
Itt szerintem az lehet a ciki, ha a gombócok nincsenek kivilágítva alulról (mert ledet nem látni környékükön), akkor vaktába kell tudni melyik manuálra vonatkoznak a poti állások! :(
Előzmény: djuice (11421)
djuice Creative Commons License 2010.03.28 0 0 11421
"2×2×9+2 drawbart kezel... nem értem"

2x9+2 (1x9 upper, 1x9 lower + 1x2 bass) ahogy máshol is.

db

A húzókák mellet a választógombok vannak jobbra.
djuice Creative Commons License 2010.03.28 0 0 11420
Szerintem Roland Vk-hoz hasonló motor van benne, nem PC. Ahogy a videón is látszik, nem tervezőasztali darab már, "valóságba kirenderelt" masina ez. :)

no

nov
Előzmény: tehtube (11418)
okumoto Creative Commons License 2010.03.28 0 0 11419

1.999,00 €

Musik Schmidt
Előzmény: tehtube (11418)
tehtube Creative Commons License 2010.03.28 0 0 11418

Ez nem semmi. A kép még ugyan renderelt, de hátha a valóságban is fényképezhető lesz. Elég kompakt ötoktávos és még a 10kg os súlya is nagyon kedvező.

Kíváncsi vagyok hogy mi a motorja? Ez is PC-n alapuló vagy immár valami új célszámítógép?

A Key-B-n szerintem nem csinálhatott túl nagy boltot, nem forgatta fel alapjaiban a klónpiacot. (drága, nehéz...) Az is sokban Studiologic.

Érdekes megoldás a húzóregiszter. Az egyszerű korábbi VMK tolópotira pipát raktak, mögötte szinte kamu funkciójú, de jól mutató számlappal. Ügyes.

A benderek is kíváló megoldások.

A vibrátó, manuálváltó, perka is rendesen átgondolt. Fentről le, mint a manuálok helyzete is. Talán szimpatikusabb lenne kockagombokkal ezek a kis kerek pöttyök helyett.

2×2×9+2 drawbart kezel, nem értem. Hamichorddal vagy New B3-al akarják meghajtani???

Erre kíváncsi vagyok. Valóság lesz-e, ill. ha igen, mennyiért mérnék?

Még egy apróság, jó lenne ha velocity üzemmódban az inverz presetek hanxínváltás helyett rendes játékfelületet adnának. 6 oktáv már zongorázáshoz sem rossz.

Előzmény: djuice (11416)
djuice Creative Commons License 2010.03.28 0 0 11417
A video meg lemaradt...

joey

djuice Creative Commons License 2010.03.28 0 0 11416
Új Hammond klón a fatartól! Francescoval nyomják! Ezek szerint a művészúr kihátrált a KeyB mögül?

link
tehtube Creative Commons License 2010.03.28 0 0 11415

Rá egy napra Debrecenben játszottak:

Előzmény: ivimano (11413)
oldrad Creative Commons License 2010.03.27 0 0 11414

Azért egy direkt linket becsatolhattál volna !

Köszi az infót :-))

Előzmény: ivimano (11413)
ivimano Creative Commons License 2010.03.26 0 0 11413
Akit esetleg érdekel, most láttam hirdetnek egy dynacord dc200-as lesliet a vaterán, 65-ért. Szerintem annyit megér.(nem az enyém:)))

Múlt héten voltam Pécsen a Rhoda Scott koncerten, fantasztikusan játszottak.
Rhoda Scott, Sarah Morrow, Julie Saury felállásban zenéltek.
Közületek látta valaki?
LittleBig2 Creative Commons License 2010.03.26 0 0 11412
Ezek a képek a Nyugati téren készültek a 4méter Hammond duó fellépésén!

Két hetes klubbá változtunk, szabadtéri Hammondozás lesz mostantól. Gyertek legközelebb április13-án!

Matyooo

djuice Creative Commons License 2010.03.26 0 0 11411
+ még 1

KSV1
djuice Creative Commons License 2010.03.26 0 0 11410
Egy ideje már csak olvasni járok be, azt se sűrűn, de akit érdekelnek a klónok, most találtam egy impresszív előadót, aki mellesleg jól demózik. (félve hozzátenném: szerintem)

NE3 funky
kehas Creative Commons License 2010.03.24 0 0 11409

Gondoltam, ha már ilyen kellemes társaságba cseppenék, megosztanám veletek néhány hammondos élményemet. Valamikor a múlt évszázadban mind vendéglátós zenész a "skandináv éjszakák" során volt szerencsém volt pár szót váltan MR. Don Leslievel. Igen azzal az uriemberrel aki feltalálta nekünk azt a furcsa "hangfalat".

Nos elmesélte hogyan is született meg a gondolat.

"1930-ban kint áldogáltam az utcán és figyeltem  azt a teherautót, amelyikre egy hatalmas hangszóró volt felszerelve. Az ott furikázott fel s alá az utcába és üvöltött.

Elment, visszajött. Ez adta az ötletet a dopler effektusra. Amatőr zenész voltam egy Hammond orgonával a hónom alatt, de nem szerettem a hangját, túl tiszta és olyan volt mint egy templomi hangszer. Az a doppler nem hagyott nyugodni, vettem egy 1 dolláros horn típusu hangszórót, olyasmi mint a gramafon,rászereltem egy forgó lapra alája tettem egy másik hangszórót. És jött a doppler.! Amikor gyorsabban forgattam olyasmit hallotam mint a vibrató. Hát valahogy így kezdődőtt.

Mr Bob Mitchel a feleségemmel együtt dolgozott egy helyi rádiónál, és eljött meghallgatni az én Hammond orgonám hangját. Mindjárt mondta, hogy ő fog játszani ezen és a saját hammondján a rádióban. Így aztán hallották ezt a furcsa hangot mindenfelé a környéken. Az idő ment, jöttek technikusok, mérnökök és 1941 -re elkészült az első , nevemről nevezett Leslie hangfal.

Laurens ( Hammond) nem örült neki. Mindent megpróbált hogy helyettesítse, csinált dupla generátort, vibratokat, de azt a hangot amit én találtam ki elektronikával nem tudta elérni. nem voltunk jóba.

Aztán az idő megadta a választ"

Valahogy így történt a mi pár perces találkánk, a történet talán nem a legpontosabb de én már a koromnál fogva is felejtek, nézzétek el.

És Hammond forever!

tehtube Creative Commons License 2010.03.24 0 0 11408

Szia. Kérdésedre a választ április 9-én délután megkaphatod. Ott szinte biztos lesznek ezek a hangszerek. Meghallgathatod, az biztos. Persze néhány év visszaolvasással is tud bányászni ehhez információt. Lényeges hogy milyen műfaj az elsődleges számodra, miben tudsz jobban kompromisszumot kötni.

Más.

Az összehasonlítás sem túl nagy feladat. A lényeg, azonos körülmények közt szólaljanak meg azokon a hangszíneken, amelyeken a B3 műfajban tipikusak és leginkább elvéreznek. Egy sima 888-at egy Vermona is jól teljesít. Egy 3-as chorusvibrátós 888-->8, vagy full esetében bizony könnyen kijönnek a hiányosságok.

Oldrad: Az effektekbe ilyenkor tényleg lehetetlenség belebonyolódni, -melyik a rossz, melyik a még rosszabb-, annak sosem lenne vége, csak bevinne az erdőbe.

A száraz orgonahangokat viszont egy keverővel azonos szintre hozva be lehet küldeni egy lezlibe. Úgy gyorsan egyértelmű képet kaphatunk a hagminőségről.

A lezli lehet kétféle: vagy vagy a B3 hangerőszabályzó dobozán található bemeneten keresztül a 122-es, vagy a Motion Sound KBR-3D amit szintén elhozok.

Persze inkább az utóbbit javaslom, mert a 122-es túl jó, túl nagy, túl drága, nem életszerű megoldás. A Motion meg lezli is, szimuláció is, meg kicsi is, minden tekintetben hordozható alap.

Előzmény: gregreg79 (11399)
ham_peet Creative Commons License 2010.03.24 0 0 11407

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!