Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Három éve láttam egy szinte zsír új Tz4k-t, nem felújított volt, 500 ezerért vitték végül el, sajnos nem tudtam volna ennyi pénzt összeszedni, pedig annyiért ingyen lett volna.
A keresztfaterom is foglalkozik mezőgazdazági gépekkel.
Megveszi kipofozgatja és eladja arany áron. Vagy 3 hónapja voltam a telepén akkor volt vagy 6 tz4k. Meg vagy 5 mtz szinte mindegyik fajtából ha érdekel valakit.
Ismétlem arany áron. De szinte kifogástalan álapotúak.
Mindenki aggodalmát megértem. De azért ne várjon senki 200ért egy olyan gépet, amit rögtön munkára lehet fogni. Ez a kaliber 500nál kezdődik. Azért ennyi az ára, mert ilyen állapotú. Majd eladják, vagy ott fog rohadni a tulajnál. ENNYI.
A tulaj fia elmondása alapján az apja felakarta ujítani, csak nem túlméretes dugot tett bele, hanem alapméretűt. Csoda ha nincsen benne kompresszió? A fiú már nem akar vele foglalkozni, inkább vett egy mtz t25öst. A héten meghirdeti 200 ért. Ha kell valakinek, csapjon le rá. Nekem most nincs ennyi mozdítható lém.
Igazatok lehet, dehát egy ilyen gép 500.000ft nál kezdődik. Persze azért fogyott el az erő belőlle, mert ki volt használva a gép, és ki tudja mennyit ment. Mindenesetre nekem most egy olcsó "hulladék " kell. Aztán majd rá érek megcsinálgatni rendbetenni.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem pár évvel ezelőtt, amikor az oroszt vettem, Egy fűnyíróra, ekére, hótolóra, rotára kellett volna gép a kezem helyett. Ekét, hótolót gondoltam barkácsolok rá. 100 000 Ft volt.
Nagyjából ez a magyar valóság ma. Esetleg a kétszerese. A többi nem térül meg.
Mit nem adtam volna egy gödörásóért. de ez is csak két telekre, max két alkalomra kellet volna. / 80x80x80-as gödör 2- 3 óra volt./ Telkenként kb ötven gödör.
Már a nagyján túl vagyok, meg a tapasztalatokon.
Ha összeszámolom, mégis többet költöttem a kertészkedésre 500 000 Ft.nál. Csak gépekre. Ez a tanulópénz. / Ingyér, sz@rból várat, cigányokkal, tegnapra. Építész a legidősebb fiam./