Motor csónakok évente 3 napot használhatják,aki kap rá engedéjt. Minden év junius utolsó hétvégéjén meg rendezik a VÍZ ZENE VIRÁG fesztivált. Rengeteg rendezvénnyel.többek között lampionos csónak felvonulás, utca bál.stb.
Amire én gondoltam, az egy olyan nyílás lenne (lehetne) amelyiken keresztül a felesleges levegő a hangszert elhagyva egy csővezetéken a csónakomba pumpálódna, így duplán hasznosulna az a rengeteg energia, ami a megszólaltatásához kell. :-))
TIBI Papának ! Minden rendes harmonikát ,méh viasszal ragasztanak (anno) . De amire te gondosz ,---van 1 irányú szelep csak ki . ha pihen kb2-3% vissza Talán!
Málenkij forintocskáért hozzá juthat ,egy hozzá értö ember ehhez a finom holmihoz. FElTÉTELEK: MINIUM:játszani és énekelni ,nótákat ismerni és velem meg eggyezni, valamint a túrán részt venni kell,"VELE EGYÜTT". OTT alkalmas idöben müködtetni!!!! /Zárja 2,--Magyarul:Hajnal csillag/
Szia! PityyPalko nem véletlenül emlitette a kohászatot, arrafelé neki is van tapasztalata és multja, ha előkerül bizos jelzi feléd. Bár az utóbbi 20 évben elpártolt más irány felé, de azért a "Jó szerencsét" neki is mond valamit. üdv,,,,,,ede !
Van egy kevés időm. A kérdésetekre a válasz. Igen, kohászatban melózok,abban is a kokszolónál. Itt a vasgyárban még sokfelé úgy köszönnek az emberek egymásnak, hogy ,,Jó szerencsét".
Most már értem,hogyan tudjátok könnyedén szállítani a hajótokat. Hogy erre nem gondoltam,GUCSÓ. A helyszínen felfujni, szórakázás után leereszteni,irány a csomagtartó. Nem is rossz. Lehet, hogy bekéne nekem is szerezni eggyet?Hmmmm!!
Elgondolkodtató.
Tiborpapa,elfogadom felajánlásodat. Folyami tapasztalatom,az van.No de nem a Tiszán,és nem gucsóban. Azt sem tudom, mivel mossák a fedélzetet.Drótkefével?
Nade,félretéve a viccelődést. Ha valakinél lessz üres hely, szívesen betársulok.
Az indulásig még sokminden változhat,és szerintem változik is.
Tehát én mennék,de hajó nélkül,mert nincs módomban szállítani.
Mindenevő vagyok, tehát én bennevagyok minféle közös étlapban is. Pálesszal, sörrel, éhesen, minden kaja nagyon finom. Higgyétek el,még a bab is.
Teljesen egyettértek! Nem a különbségekre, hanem az azonosságokra kell koncentrálni. Elvem, hogy a babgulyástól mindenki hasonló illatú és hangú alfarhangot bocsájt útjára, legyen az 20 éves bombázó, avagy öregedő hajóskapitány! (Pl. ede111:-) ).
Hello PityyPalko !Az 1000 -ft szinonimái ha ugy tetszik váltoszámai a " rongy ,lepedö " az 1 000 000 az 1 guriga . De nem ez volt a kiborulás oka ,hanem vélt vagy valós társadalmi külömbségek feltételezése . Nekem mint a Túra egyik ötletgazdájának ugy érzem az a nézetet kell erősitenem hogy a Tisza mindanyionkat egy irányba visz és ez a közös pont ,ez kell hogy összetartson minket ! Mint már leirtuk ebböl a Túrábol szeretnénk évenként ismétlődő hajos esemény szervezni , de ehhez mindenki szükséges !!! Ha valaki ugy érzi nem hogy nem érti a leirtakat hivjon fel 06 20 9 880 758 .üdv doktor4
Most nézem, hogy keverem a rongyot a lepedővel, de én még ott tartok, hogy a bélás a kétforintos. A rugó az mennyi? Dekódolja már valaki ezeket a bűvös elnevezéseket! :-)
Igy néz ki az én hajóm. 340-es és közel sem olyan komoly jószág mint a tied. Folyóra egy rövid túrára bizonyára alkalmas, de több napra még egyedül sem válalkoznék vele.
Sőt Magyar ember létemre szeretem a magyar söröket,kisüstiket,házi páleszeket is,
Három dolog amiben teljesen egyettértünk, de szerintem ennél sokkal több van. Kohászatban dolgozol, hogy ilyen szép krampuszos vagy?
Egyébként én nagyon sokallanám az ötven ágyneműt, ha az ezer akar lenni! :-)
Biztosan nehéz a döntés, hogy melyikkel jöjjenek, mert ugye hétköznap is lesz a topiktúra, akkor arra jó a hézköznapi csónak, meg szombaton-vasárnap is lesz a topiktúra, akkor meg ki kellene öltözni kicsit az alkalomhoz és hozni a nagyobb, mégnagyobb, legnagyobb (haka) hajót. Meg azután a 2008. évi túrához új képeket is kellene csinálni az éppen leponyvázott, álcázott, sufniba, garázsba vagy avar alá rejtett hajócskákról, amire még rá is pakoltuk az összes nyári cuccot, hogy elő tudjuk venni a lékfúrót, a csukák levegőztetéséhez. :-)
A tavasszal együtt jönnek majd a képek is, meglátod!
Sügérnek üzenem, mielőtt még a végső megoldáshoz nyúlna: a házi pálinkát szomorú dolog mind egyedül meginni, hozd inkább magaddal, kell az a bátorsághoz! Ha tényleg el tudok szabadulni itthonról, amit nagyon szeretnék, a csónakomnak igen nagy szüksége lenne egy tapasztalt folyami fedélzetmesterre.
Halihóóó A főszervező Beer-ci nevében is irom-mivel korábban közölte, néhány napig nem lesz internet közelben- ez a hajótura nem a pénzről,hanem a hajózás , a vizi élet szeretetéről fog szólni, ezért 100, 1000%-ban biztos vagyok benne, hogy lesz valamelyik hajóban hely, ha nem a sajáttal akarsz jönni. Még mindenkinél képlékeny a férőhelyek száma,de van is idő arra, hogy kialakuljon. Pityy capt.-nak meg drukkoljunk, hogy nyerje meg a skandi főnyereményét. Ugy látom mindenki titkolja a hajóját, nem jönnek a fotók,csak szegény Jupiter került fel, igaz azt sem én tettem. üdv,,,,ede
Nincsen semmi baj. Én már hosszú évek óta lottózok. Nem sok szerivel. Így marad a könnyű meló. A ,,hajóm" egy könnyű Váci alutest 4,5m Neptun motorral. De nem gond. Majd valakihez bekéredzkedek esetleg, megosszuk a költségeket. Ha meg szegény ,,csórót" nem veszi fel senki, a végén majd megjelenek a záró partin. Hátha dobtok egy kis csontot nekem is.
Egyébként Dunaújvárosi vagyok. Kulcstól Dunavecséig,néha Bölcskéig járom,járjuk a Dunát. A Tiszán még nem voltam. Az idén nemhiszem,de jövőre sokszor fogok az RSD-re menni. Mármint majd ha a vízállástól működni fog a Tassi zsilip. Nekem ez az elemem,nem a tengeri dolgok. Mint már mondtam,a tengerhez csóró vagyok. Sőt Magyar ember létemre szeretem a magyar söröket,kisüstiket,házi páleszeket is, amiket nem is vetek meg magamtól.