Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
TLT-t lehet csinálni ,persze az áttétel,hajtáslánc...stb.
Front vagy hátsó?
A motor ékszjtárcsájáról is lehet levveni erőt vagy egy kis buhera és akkor a hajtáslánc bármely eleméről.
Pl: az én esetem én tudnák front TLT-t egyszerűen csinálni a primer hajtást kéne megtolani 1 tengelybetéttel megcsapágyazni és kész .Valamint valamiféle kapcsolórészt össszebuherálni (ebben az esetben lenne 4 TLT fokozatom).
A külön motor sem elvetendő de ott is van buhera rendesen.
Sokan, sokféle gépet hívnak szárzúzónak, én ezt hívom annak, ennek lengő "kései" vannak, ezekből a késekből is több féle létezik, a lényeg, hogy szinte bármit bedarálnak és mivel lengő kések, ezért "nehezen" sérülnek, azért persze simán haza is lehet vágni a cuccot:
Lehet vontatott fix az adapter, melyet csak fel-le tud emelni a hidraulika és lehet minden irányban állítható, ilyenekkel tartjék karban a űrszelvényeket a vasútnál és az utaknál. akár csemete írtásra is alkalmas.
Az Én legjobb tudomásom szerint a szárzúzót a mezőgazdaságban használják, füves, enyhén bozótos területeket is ezzel tartanak karban, fűnyírót pedig inkább a kertekben.
A szárzúzóból többféle van, van ami olyan mint egy nagy fűnyíró.
Én ennyit tudok segíteni, de biztos van aki jobban ért hozzá mint Én.
Szerintem is jobb lenne egy házi készítésű.Lehet találni olyat amin van kardán de az ritka.
Amugy én is most építek egy trakit. A kardánhajtás a motorrol elég macerás lenne megoldani, csak pénz kérdése. A legegyszerübb szerintem, amit valoszinüleg én csinálni fogok hogy szerzek egy hidro motort és hidraulikával hajtattnám a fügeszett cuccokat . nekem elsősorban csörlőhöz kellene a hajtás, meg szalagfürészhez.
Mivel maga a traktor sem lenne túl erős én egy külön motoron gondolkoznék, ami a kardánnak adná a hajtást, de nekem nincs ilyen építésében tapasztalatom, majd a többiek is megírják a véleményüket.
Véleményüket szeretném kikérni azzal kapcsolatban, hogy szártépőzésre alkalmas lehet az ilyen házi készítésű 4 kerekes kis traktor?
Van több hektár területem amit rendben kellene tartanom és gondoltam kézi fűkaszával nehéz lenne ezért, egy házi készítésü kistraktor beszerzését tervezem.
Érdekelne, hogy mi a vélemyénük és hogy esetleg más alternatívát tudnak-e ajánlani.
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzáaszólásokat.
hello topic tás frankó a traktorod szeretnék énis egy ilyet csak nemtudom hol lehet ilyenre szert tenni ha tudnál segiteni meg köszönném szaboszilveszter68@gmail.com
Itt meg az utánfutó és annak rondára sikerült festése látható:
(amikor lefestettem szép volt, majd másnapra megráncosodott, sőt, van ahol nem is nagyon akar megszilárdulni a festék, szerintem a roszdamaróval volt vmi gebasz, talán nem vártam eleget annak a megszáradására?!?!?)
Jól néz ki, én is ilyen john-deere-s színűre festettem az utánfutómat, de nem direkt, a sárga festéket 500.- forint/liter áron vettem, a zöldet meg 2000/5 liter.