Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Mivel maga a traktor sem lenne túl erős én egy külön motoron gondolkoznék, ami a kardánnak adná a hajtást, de nekem nincs ilyen építésében tapasztalatom, majd a többiek is megírják a véleményüket.
Véleményüket szeretném kikérni azzal kapcsolatban, hogy szártépőzésre alkalmas lehet az ilyen házi készítésű 4 kerekes kis traktor?
Van több hektár területem amit rendben kellene tartanom és gondoltam kézi fűkaszával nehéz lenne ezért, egy házi készítésü kistraktor beszerzését tervezem.
Érdekelne, hogy mi a vélemyénük és hogy esetleg más alternatívát tudnak-e ajánlani.
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzáaszólásokat.
hello topic tás frankó a traktorod szeretnék énis egy ilyet csak nemtudom hol lehet ilyenre szert tenni ha tudnál segiteni meg köszönném szaboszilveszter68@gmail.com
Itt meg az utánfutó és annak rondára sikerült festése látható:
(amikor lefestettem szép volt, majd másnapra megráncosodott, sőt, van ahol nem is nagyon akar megszilárdulni a festék, szerintem a roszdamaróval volt vmi gebasz, talán nem vártam eleget annak a megszáradására?!?!?)
Jól néz ki, én is ilyen john-deere-s színűre festettem az utánfutómat, de nem direkt, a sárga festéket 500.- forint/liter áron vettem, a zöldet meg 2000/5 liter.
most sikezült szerezni,mz ts 150,tirisztoros gyujtással.Még mem volt idő megtakarítani plussz a gyűrűk is le vannak tapadva.Ha lesz változás az állapotába jelzem.
Nagyon kemény földön próbálkoztam vele, (3 éve volt szántva, azóta gyepet telepítettem rá) itt kínlódott rendesen. 10-15 cm mélyen ment, de azt nagyon szépen fordította. Most azért azt mondanám, hogy az 1:5 primer áttétel kevés, de azért lássuk meg ősszel, milyen lesz a művelt földet szántani, végülis arra vettem. A váltóról újdonság nem derült ki.
Azt is éreztem, hogy még bele kell tanulnom a szántásba:)