Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
A hétvégén átalakítottam a trakit mert az eredeti motor ideiglenesen egy igeig műtétre szorult vadi új gyűrűk megérkeztek egerből. Csütörtökön megrendeltem pénteken megérkezett.
A furatok,ha jól emlékszem kb: 120-150mm-re lehettek ! Szerintem semmi jelentősége, mert egy sima közbetéttel bármire felszerelhető ! Ha 16 collos lenne már elvitték volna
TLT-t lehet csinálni ,persze az áttétel,hajtáslánc...stb.
Front vagy hátsó?
A motor ékszjtárcsájáról is lehet levveni erőt vagy egy kis buhera és akkor a hajtáslánc bármely eleméről.
Pl: az én esetem én tudnák front TLT-t egyszerűen csinálni a primer hajtást kéne megtolani 1 tengelybetéttel megcsapágyazni és kész .Valamint valamiféle kapcsolórészt össszebuherálni (ebben az esetben lenne 4 TLT fokozatom).
A külön motor sem elvetendő de ott is van buhera rendesen.
Sokan, sokféle gépet hívnak szárzúzónak, én ezt hívom annak, ennek lengő "kései" vannak, ezekből a késekből is több féle létezik, a lényeg, hogy szinte bármit bedarálnak és mivel lengő kések, ezért "nehezen" sérülnek, azért persze simán haza is lehet vágni a cuccot:
Lehet vontatott fix az adapter, melyet csak fel-le tud emelni a hidraulika és lehet minden irányban állítható, ilyenekkel tartjék karban a űrszelvényeket a vasútnál és az utaknál. akár csemete írtásra is alkalmas.
Az Én legjobb tudomásom szerint a szárzúzót a mezőgazdaságban használják, füves, enyhén bozótos területeket is ezzel tartanak karban, fűnyírót pedig inkább a kertekben.
A szárzúzóból többféle van, van ami olyan mint egy nagy fűnyíró.
Én ennyit tudok segíteni, de biztos van aki jobban ért hozzá mint Én.