Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Sajnos felénk a legtöbb telepen betartják a törvényt és nem adnak el semmit :-(
Ez valami EU-s előírás, hogy csak vehetnek, de újra eladni nem lehet nekik, bár az újrahasznosítással és ezáltal a környezetvédelemmel szerintem ez teljesen szenbe megy...
Én annó nagyon sokat jártam MZ-vel 125-150 -es típusokkal az Mz betegség nagyon sok üzemanyagot kap nem égeti el rendesen feltelik és megáll mondhatnám lebök.
1 Lépcső megnézni úszóházban rendesen zár a tűszelep?? A tűszelep működtetö légtartályoknál a forrasztásnál beszivárog a benzin nem telik meg rendesen de engedi a túlfolyást.
Javítás eldobni korrekt módon időtállóan nem javítható.
2. Levegő keverék csavar karbin teljesen betekert állapotból 3,5 fordulat vissza az tuti helye !!!
3. a lényeg 175-ös ISOLÁTOR gyetya vész esetén PAL N7
Az mz ts motorblok nem gyengén szivat. Beindítom könyen indúl dolgozgatok vele és van hogy 10 20 perc után szépen lassan leesik a fordulat és leál. Na utána már nem indúl az istennek sem.
Cseréltem már kondit trafót gyertyát főtengely szimeringet.
Jó szikrát ad mindig de ha benzint csepektetek a hengerbe és így próbálom meg indítani akkor sem indúl. A gyertya fekete és nem ég ki rendesen. Bármilyet teszek bele. Tavaly ősszel lett az egész gyújtása felújítva.
Kicsit félre értettél. Egyben a gyári permetezővel nem láttam de ez sem valami fényes álapotban van sőt lehet hogy nem is a gyári tartozéka mind. Láttam már áttalakítva pancsi motorra. ahoz ott volt mellete a gyári kultivátora is ami 1.5m széles volt. Nagyon jó kis gép én csak a gyújtással szenvedtem (szenvedek) de kezd összeálni rendesen. Jó kisgép.
Miután a TOXIN a latin méreg szó, ami elég közel van a permetezéshez, gyanítom, hogy más nem látott olyan gépet, mint Neked van:) Vagyis a Te géped egy motoros permetező alapgépe, ami a hirdetésben szereplő formában került legyártásra, aztán vki leszedte róla ami akkor neki nem kellett.
A motoroknak is ugyanolyan elven működik csak kicsiben.
A robogókon azt hiszem szabadonfutós a fogaskoszorú.
Ez a fogaskoszorú a Briggs motor-é, a másik Honda nsr motor-é nem azért rakom fel, hogy ezt vedd meg csak azért,hogy talán bontottat önindítóval együtt, vagy valamilyen robogó bontott önindítója, fogaskoszorúval együtt, olcsóbban beszerezheted.
Üdvw volt nekem is egyszer ijen problémám de szétszedtem egykis olvasztott szurok a felnire és kész ennél job ragacs nem kell erre a célra feltéva ha hozátudsz jutni egy kisadaghoz ,mert ha venni kel egy zsákkal az úgy gáz...............