Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
patronos inditás???? még ilyet nem hallottam-nem is láttam hogy tulajdon képen ez sűritett levegős inditás? mint a harckocsiknál ha jol tudom azoknál valami olyasmi volt ?:)
Nincs sajnos semmi más hozzá!!! Kivágta mert ott ment le a lánc a pannónia blokkról! Mivel ilyen messziről jönnél esetleg kicsit alkudhatunk, látom nálad gondos kezekbe kerülne. Nem szeretnélek sürgetni de hirdetem a vaterán is és hárman már tettek rá aukciófigyelőt és ha ott leütik akkor oda kell adnom nekik. Kicsit már bánom, hogy ennyi helyre felraktam de nem gondolltam, hogy ennyire kelendő mivel még a pontos típusát sem tudtam.
Ez tök jó :))) én is kb 2 évvel ezelőtt mikorszénát hordtam rotációvalés kocsijával:) mtd55+háztáji-jóska1:) 80x80oldalak 40cm +60cm magasitó ami teteje már nem 80 hnm 130cm volt :) hátra pluszba 2db 2 m-es 1"-os cső:) ezt megpakolva lucernával a magasitó felé kb 60 cm .parton jött az hogy kevés volt agyári fordulat:) regulátor karra bálásmadzag és már nem volt gond:) kövesúton meg végig hazáig:))) kb 500 méteren nem telejes de ahhoz közeli fordulaton :))) tehát jó buli a rotációs kapa gumikerékkel+kolesszal:) azt nem tudom hogy ilyen rendezvényen épitett "rotáció " is részt vehet v csak gyári?
itt a címem is megtalálod ha érdekel hívj! A hírdetésben még más típust adtam meg mert akkor még nem tudtam a pontos típusát csak azóta telefonon hívtak és megosztották velem az infókat így lettem képbe. A cseheknél egy apróhirdetési oldalon találtam vadiúj fogaskerekeket csak nem tudok vele beszélni. A típuson pedig azért nem változtattam mert az eladás és a megjavítás között vacilálok bár nincs rajta motor és az előző tulaj egy pannónia blokkot rakot rá és láncal hajtatta a nyelestengelyt így is működött a dolog gondoltam én is megtudom oldani így ha más nem lessz. Ha érdekel hívj a meghirdetett áron odaadom ahogy a képen van. Olcsóbban nem szeretném mert egy komoly darabnak tűnik.
Köszönöm az oldal címeket az egyes és a hátramenet van egy kicsit oda de nagyon gondolkodom a dolgon lehet, hogy eladom a gépet mert a motorja nincs meg csak a hajtómű egy ember már hívott, hogy elvinné csak 350 km-re van tőlem! Mennyi lehet egy ilyen fogaskerék kb. az expresszre feltettem 20-ért ha valakit érdekel.
Sajnos felénk a legtöbb telepen betartják a törvényt és nem adnak el semmit :-(
Ez valami EU-s előírás, hogy csak vehetnek, de újra eladni nem lehet nekik, bár az újrahasznosítással és ezáltal a környezetvédelemmel szerintem ez teljesen szenbe megy...
Én annó nagyon sokat jártam MZ-vel 125-150 -es típusokkal az Mz betegség nagyon sok üzemanyagot kap nem égeti el rendesen feltelik és megáll mondhatnám lebök.
1 Lépcső megnézni úszóházban rendesen zár a tűszelep?? A tűszelep működtetö légtartályoknál a forrasztásnál beszivárog a benzin nem telik meg rendesen de engedi a túlfolyást.
Javítás eldobni korrekt módon időtállóan nem javítható.
2. Levegő keverék csavar karbin teljesen betekert állapotból 3,5 fordulat vissza az tuti helye !!!
3. a lényeg 175-ös ISOLÁTOR gyetya vész esetén PAL N7
Az mz ts motorblok nem gyengén szivat. Beindítom könyen indúl dolgozgatok vele és van hogy 10 20 perc után szépen lassan leesik a fordulat és leál. Na utána már nem indúl az istennek sem.
Cseréltem már kondit trafót gyertyát főtengely szimeringet.
Jó szikrát ad mindig de ha benzint csepektetek a hengerbe és így próbálom meg indítani akkor sem indúl. A gyertya fekete és nem ég ki rendesen. Bármilyet teszek bele. Tavaly ősszel lett az egész gyújtása felújítva.
Kicsit félre értettél. Egyben a gyári permetezővel nem láttam de ez sem valami fényes álapotban van sőt lehet hogy nem is a gyári tartozéka mind. Láttam már áttalakítva pancsi motorra. ahoz ott volt mellete a gyári kultivátora is ami 1.5m széles volt. Nagyon jó kis gép én csak a gyújtással szenvedtem (szenvedek) de kezd összeálni rendesen. Jó kisgép.
Miután a TOXIN a latin méreg szó, ami elég közel van a permetezéshez, gyanítom, hogy más nem látott olyan gépet, mint Neked van:) Vagyis a Te géped egy motoros permetező alapgépe, ami a hirdetésben szereplő formában került legyártásra, aztán vki leszedte róla ami akkor neki nem kellett.