tedd bele a vásárlási ajánlatodba, hogy fizetés bankszámlára utalással. El fogja fogadni. (igazából én azt tenném bele hogy fizetés gránitbank számlára, de még nem egyeztem meg a jutalékban a GB-vel :-). Így a tulajdonjog átadás - átvétel - joglemondás is kezelhető, és senki nem marad nyitva, mert a pénz azonnal a másik bankszámlán van és ez ellenőrizhető is.
Olyan szamlara tennem a penzt, ahol ingyenes vagy fix osszegu a kp. felvetel, vagy van a dijnak egy felso hatara. Adott esetben megeri csak emiatt nyitni egy szamlat, majd becsukni.
Jelenleg nem vagyok naprakesz kondiciokban erre az esetre, mert nem kovetem a valtozasokat ilyen szinten. Par eve, meg a tranzakcios ado elott voltam hasonlo cipoben, igaz nem ekkora osszegu ingatlanvasarlas volt.
Akkor fix osszegu volt a kp felvetel dija a CIB-nel (most is az, csak mar 799 Ft idegen automataban). A kp felveteli limit akkor allithato volt a csillagos egig, es egy K&H-s automata kiadott 1 milliot egy huzasra. Igy most is 20 e lenne 25 millionak a felvetele elvileg. De mostanaban bankok is trukkoznek es lehet, hogy tobb bank is kovette azt az OTP-s gyakorlatot, hogy idegen kartyaval korlatozottan ad ki penzt. Itt egyebkent a felso korlat kp. felvetelre meg 112 339 Ft, ami meg mindig irrealisan magas.
A citinel Top csomagnal viszont a max a hirdetmenyik szerint 12 075 a penztarban a kp felvet dijanak maximuma, ami mar elviselheto nagysagrend.
25m-t vennél fel és odamennél vele egy ismeretlenhez, h tessék elhoztam a pénzt (nem kell 25m, elég 10m is..) és ha nem a tulaj lesz a megbeszélt helyen, hanem valaki más, akkor utána mit teszel?
Max a foglaló, a többi rész utalás, v ügyvédi letét..
esetleg ha "veszel" a ház részeihez tartozó dolgokat 10-20% értékben, ami nem része az az ingatlan adásvételi szerződésnek és külön papírra kerül, akkor max az.
Azt gondolom, h ha 1-ben fel akarsz venni feltűnésmentesen és gyorsan ekkora nagyságrendű pénzt, akkor ez az összeg nem tűnik annyira drágának...
Sziasztok! Nagyobb összeget hogy vennétek fel? Ház vásárlás előtt állunk és ha a tulaj kp-ben akarja a mondjuk 25M ft-ot, akkor ennek felvétele több lenne mint 200.000 ft a gránitnál. 0.9%.
Tudna valaki segíteni? Lejárt betétem a TBSZ számlán, de nem tudom újra lekötni, mert sehol nem látom a számlát feltüntetve a felszabadult pénzzel a netbanki felületen, anélkül pedig igazából semmit nem tudok csinálni. Köszönöm.
Két-három év múlva tervez tőzsdei bevezetést a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Gránit Bank. A vezérigazgató a Napi-nak azt mondta, hogy idén már sikerülhet nullszaldó körüli eredményt elérniük.
A vezérigazgató szerint a tőzsdei bevezetés egyfelől tőkebevonásra, másrészt profitrealizálásra is lehetőséget teremt (persze utóbbinak jellemzően nem szoktak örülni a tőzsdei befektetők), a részvények 2016-17-ben jelenhetnének meg a tőzsdén.
Idén a bank 35 százalék fölötti mérlegfőösszeg növekedéssel számol, és több ezer új számlanyitással is kalkulálnak.
Organikusan akarnak nőni, de bankfiók nyitását továbbra sem tervezik. Az internetes bankolás és együttműködő partnereken keresztüli szolgáltatások beváltották a reményeket. A bank hitelportfóliója kiemelkedően jó, közel 100 százalék a problémamentes hitelek nagysága.
Azt, hogy a negyedik működési évben már nullszaldós eredményre lehetnek képesek, a vezető kiemelkedőnek tartja a zöldmezős bankok esetében.
A bank jelenleg 49 százalékban az állam, 41,4 százalékban pedig Demján Sándor érdekeltségi körébe tartozik (utóbbi gyakorolja a menedzsmentjogokat is).
Karácsony előtt bementem a Westendben található fiókba számlát nyitni. Nagyon kedves hölgyek fogadtak.
A számlanyitás gyorsan és zökkenőmentesen ment (kb. 10 perc).
Azonnal meg is kaptam a bankkártyát, melynek az első éves díját elengedték (ahogy a hirdetmény is tartalmazza).
Azóta volt pár kártyás vásárlásom (kb. 7-8). Előre kissé furcsa volt, hogy a webes felületen 1-2 nap alatt vannak tételesen lekönyvelve a bankkártyás vásárlások. Két hét alatt megszoktam.
A telefonos ügyfélszolgálat 5*-os. A hívásra 12 másodperc alatt válaszolnak, és a kérdésemre (kérdés és válasz együttesen) 2 perc 20 másodperc alatt megkaptam a tájékoztatást.
A webes felületen a „szabad formátumú levélben” kért módosítást 24 óra alatt elintézték.
Barátaimnak, ismerőseimnek nyugodt szívvel ajánlom a bankot.
"A legegyszerűbb és leggyorsabb módon GRÁNIT NetBankon keresztül tud Nyilatkozatot tennia Megbízások / Nyilatkozatok ingyenes készpénzfelvételről menüpontban. "
Nem nem jól tudod. Én úgy vettem észre hogy hó végén vonják le a tranzakciókat. Úgy van az elszámolás. A zárolt tételben csak az elköltött pénz szerepel, hó végén teszik hozzá az összes tranzakciós terhet.
Noha nem netbankos, de sajnálatosan nálam Gránit bankos jelenség, hogy ha felveszek ATM-ből pénzt, akkor annak a díját csak napokkal később vonja le a rendszer és akkor kapok értsítő sms-t a plsz terhelésről. Sokszor el is felejtem, hogy most miről is jött sms. Ha más bankok a paypass-os fizetésről is azonnal tudnak visszaigazoló sms-t küldeni, miért nem tud a Gránit is azonnal a pénzkivétel után sms-t küldeni, hogy akkor ott mennyibe került az a pénzkivétem?
Személy szerint a letisztult felülelet szeretem, ami egyszerű, könnyen átlátható. Szerencse a Gránit bank egyelőre nincs szétdizájnolva ahogy pl. az OTP oldala és remélem nem is lesz! De a felhasználóbarátságon még lenne mit javítani. A lényegesebb, átlag felhasználók által leggyakrabban használt funkciókat lehetne előtérbe helyezni, jobban kiemelni, hogy ne almenükben kelljen megtalálni.
A teljesség igénye nélkül pár példa: A "számlainformációk" menüben az "áttekintő"-ben jó lenne együtt átlátni az aktuális számla állapotot. Raiffeisennél egy "számlatörténet" opcióra kattintva egy lapon, együtt láthatóak a legutolsó tranzakciók, számlamozgások és azok is amik könyvelésre várnak. Így mindig a legaktuálisabb számlaegyenleg látható. Nagyon jó ötlet színekkel is jelezni, hogy zöld érték a bejövő összeg, piros érték a kiadás.
Jó lenne ha a Gránitnál a "Számlatörténetben" pl. a bankkártya terhelések hamarabb megjelenítésre kerülnének. Ugyanitt a lekért listában csak annyi áll minden bankkártyás terhelésnél, hogy "bankkártyás vásárlás". Ezeket csak egyesével lehet kibontva megnézni, hogy mit is takarnak. Ha 10 bankkártyás vásárlásom van egymás után, akkor átláthatatlan. Ehelyett a számlatörténet listájában jó lenne ezeknél név szerint feltüntetni az infókat a tranzakciós partner nevével, hogy melyik bolti vásárlás volt az a tranzakció.
Mostanában nem tudom hogy van, mert nem figyeltem, de korábban rendszeres volt, hogy bankkártyás fizetés után csak 1 hét múlva került a számlatörténet listába a tranzakció. Ezidő alatt ugyan az "áttekintőben" a "Zárolt egyenleg"-be belenézve a rendszer ezt az összeget nyilván tartotta, csak akkor az lenne jó, ha az kibontható lenne, hogy meg lehessen nézni a zárolt tételeket cím szerint, ne csak egy összesített összegben.
Vagy ha ott nem, esetleg a "könyvelésre váró tételek" menüpont alatt. Úgy látom ezen azóta sem változtattak
Valamint pl. a "Számlatörténet" listája exportálható legyen külső file-ba, legfőképp Excel-be.