Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
fűnyírókést nem mernék ilyen helyre épiteni (felesleges munka ) :s vagy ha nem forgó csoroszlyát akar(sz) akkor Tárcsán szokott lennei sárkaparó az is nem toom milyen keménységű acélanyag
Csoroszlyát csinálok az ekémhez, és van egy kérdésem: milyen oldalirányú terhelésnek van kitéve a csoroszlya? Milyen vastag anyagból kell megcsinálni? Szereztem használt fűnyírókést - gondoltam az elég erős és kopásálló anyag, vágásra van kitalálva, de elég vékonynak tartom, félek, hogy ide-oda elhajlik.
Igazándibol hely az lenne a forgorész alatt bármilyen megszakitos gyujtásnak és még a forgorész középsö részét is könnyü lenne esztergálni hogy emlgesse a kalapácsot. A gond az hogy a forgorészen nagyon pici lukak vannak és azok is rossz helyen, igy az alatta levö gyujtásrészt képtelenség lenne állitani (megszakito hézag, elögyujtás) mert sehogy sem lehetne hozzáférni miután rajta vam a forgorész. A lukakat tágitani nem lehet mert 1. nagyban gyengitené az anyagot 2. tönkremenne a kiegyensulyozotság 3. abba a két kis lukba ami most rajta van abba illeszkedik a hütöventillátor. Probáltam minnél pontosabban leirni a dolgot. Tudom nem sikerült tökéletesen de azét remélem ki tudod venni hogy mi a gond!
Azt hiszem más fontos küömbség nincs köztük. A baj hogy régi gyujtással rendelkezö gépet én még nem láttam, viszont egy szerelö szerint a régiek megszakitosak voltak.
A képen szerplő traki a MOTO-STANDARD valamelyik korai modellje, valószínűleg az U9 esetleg az U10-es.
(Egy kis történelem: egy német mérnök, bizonyos Wilhelm GUTBROD alapította a Moto-Standard GmbH-t Saarbrücken-Bübingen-ben. Ez a cég kb. 1960-tól gyártott kétkerekű kerti és erdészeti traktorokat. A dicsőséges GUTBROD-történet vége 1996, amikor is az amerikai MTD Products Inc. bekebelezte a vállalatot.)
Valaki nem tudja véletlenül hogy a terra t20 kistraktor benzincsapja hogy müködik? Merre nyit merre van a tartalék merre zár? Még csak annyit kérdeznék hogy hol kell rajta az alapjáratot állitani? Mert alapjárata az eggyáltalám nincs szegénykémnek.
Mintha láttam volna hasonlót, szerintem valami német. ha jól látom akkor kaszát is lehet az elejével hajtni.Jó sok kar van rajta, gondolom irányváltó, elöre-hátra, szerintem 2t. jó kis gépnek tünik