Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Szerintem bírja az UAZ híd. Amúgy mire kell majd a traki?!Nem tudom mik kelhetnek a papirozáshoz, de lehet nagyon sokba lenne! A kormányműről fogalmam sincsen.
Ezt elnézve tényleg a saját váltó kell a motorhoz.A váltó után kell a lassító áttétel.Nem sza..kodok ezzel a kuplung mizériával.Minél kevesebb hibalehetőséget szeretnék.UAZ híd birni fogja?Írtam e-mailt a csabai bontónak vw kis köbcentis diesel kellene.Azt írja 1.6-os van csupaszon 85.000-HF.Két percig nem vettem levegőt,aztán bevillant miért is rakják sokan a trabi motort(töredéke).Mondlyuk ez garanciás.Békésen a bontóban érdeklődtem a főnöknél van-e,van azt mondja magának rakta el traktor motornak(földezik is) de eladja ha érdekel. 1.5 diesel 30-40000-hf de nincs se papír se garancia.Na eből lett egy kérdésem megint.Mi van ha esetleg papirozni akarom a gépet mert mondlyuk csesztet a "közeg"?Kell-e adásvétali a motorhoz, tehát származást igazoló papir?
Most nem találtam meg, de láttam a neten egy gépet azon úgy volt megoldva ahogy akarod!
Ezen a képen lehet látni hogy a lánckerék mögött van egy csapágy.
Azt(csapágyat) mindenképpen tennék a helyedben, és a csapágy mögé meg a kuplungot . Amire meg van rögzítve a csapágyház, arra lehet a kuplung kinyomócsapágyot is szerelni. Remélem érthetően magyaráztam el!
Itt egy kép, hirtelen nem találtam jobbat!!(meg a videó)
Énis ezt akartam mondani a vezérműláncos-kerekes megoldásal.Ha már a kuplungos dolognál tartunk,kérdeznék egyet mivel nem tudom .Ha a motoról leszerelem a váltót atól még müködik a kuplun?Tehát üzemképes marad?Vagy mi kell hozá,hogy rászuperálhasak egy fogaskereket?
Raknám össze a motoromat, de nem tudom, mivel lehet a tömíteni a forgattyúsház két felét, meg ahol a henger csatlakozik a forgattyúsházhoz. Valmi papír meg szürke festék volt benne. Állítólag a szilikonok nem jók, mert nem bírják a benzint. Tudtok segíteni, mit tegyek oda?
Miért kell annyira rövidnek lennie?? Én az enyémnél arra figyeltem, hogy a nyomtáv 1máéter legyen meg a tengelytáv ne legyen túl nagy, ezért van a motor az első híd elöt!
Azért kérdeznék mert nem tudom!Láttam olyan videot ,hogy a motoron amiben benne van a kuplung az önindító rész arra van szuperálva egy kis ékszíjtárcsa alatta-utánna nagyobb tárcsa a váltón.Utánna kardán -hid.Én a kardánt szeretném kihagyni.