Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Nagyon szuper gép, bárcsak az enyém is már kész lenne. A Rotációskapa topikban egy gyerek csinált egy vető gépet, én is azt akarom majd lekoppintani. Itt vannak a képek, remélem segít. :)
Köszi ! egy része csak az én munkám egész jó állapotban vettem. design nagyrésze az egyém.
Pannónia motoros, szerettem volna egy T4K-t stb de sajna kevés volt az eklézsia.
Van hozzá egy eggyes eke + fogas.
Kénytelen vagyok kiegészítőket csinálni.
Fotos volna, hogy a télen készítsek hozzá egy "vetőgépet" 2-3 sorosat kukoricát kellne vetnem vele . Kénytelen vagyok egy 1600nöl telket megművelni vele azért vettem . Ha esetleg valamelyikötök csinált házilag egy egyszerű vetőgépet melyik a fentieknek megfelel és megosztaná a "technikát " megköszönném előre is.
Megnéztem.........ez a DU-KA is inkább egy szenes kazán, mint vegyes !
Ugyan ebben a cipőben járok én is ! Próbálok egy kicsit spórólni a gázzal, mert piszok drága lett ! Nálam működik a felső begyújtás, észrevehetően tovább ég,és tisztábban !
Gondolom azért ha hidegebb lesz, kell jó pár zsákkal naponta !
Terveztem én is egy aprítót a traktor után, de abból csak legjobb esetben is jövöre lehet valami ! Hogy lehet ezzel az aprítékkal rendesen fűteni ? Nem ég le nagyon gyorsan ?
Hétvégén megszántottam a kertemet, először a Fürgével. Nagyon sikerült:)))) 20-25 cm mélyen könnyedén húzta, szépen megforgatta a földet. 1 óra alatt lett meg 100nm (6,5*15m), 2-2,-5 l benzinnel (igaz kerszetbe szántottam, ide-oda ugráltam a géppel, mert még volt benne paradicsom, amit megmentettünk a fagytól). Az orrsúlyon még kell növelni (az a tapasztalatom, hogy a jó kiegyensúlyozás nagyon fontos - próbálgattam, levettem, növeltem, és drasztikusan változott a szántás mélysége, illetve az, milyen könnyű volt csinálni).
Kardánról annyit hogy én ugy fogom megoldani hogy nekem megy egy tengely hátrafelé a hátsó kerékig és én arra fogok egy fogaskereket felrakni és azzal meghajtatni egy másik tengelyt ami ugye teljesen hátramegy. És igy ugye csak akkor fog hajtani ha elindulok vele.
Igen a hütést én is erre gondoltam mert több kistraktoron láttam már és elmondások szerint nagyon jó . Tehát valószinü hogy ezt is megfogom változtatni rajta.
A kipufogórol meg annyit hogy szerintem ez is tökéletes mert szinte alig fogyasz és nem is melegszik egyáltalán.
Milyen kardánt akarsz csinálni rajta, kihajtást hátra????? Azt hogy akarod, mert nekem is kellene az új gépemre de még nincs nagyon ötletem.
Csináltam régebben is egy trakit azt kb. 2008-ba, de az nem is nagyon hasonlitott egy traktorra, de nogyon szupi kis gép volt. Trabant motor volt benne két trabi váltóval,
lassú(30-35km/h) volt de bivaly erős. Van pár képem róla, meg egy kisvideó.:):)):
Egy tanács, én a te helyedben két dolgon változtatnék rajta. Az egyik a kipufogó, a másik meg a hüttés. Mivel ez egy kétütemü motor fontos a megfelelő kipufogás, ha nem tud rendesen kijuttni az elégetett gáz akkor nagyon fog melegedni a motor meg a fogyasztás is magas lehet. Probáld meg a gyári kipuhoz hasonlót csinálni, mondjuk nemtudom mennyi hely van a traki alatt de én lehet a váz alatt vezetném el a kipufogót. A hűttést meg úgy kéne megoldani hogy lehetöleg szemből hűtse a hengert mert a kipúfogó oldalon a legmelegebb a henger, így csak az egyik oldalrol kapja a levegőt.
Gondolom láttál már 2T trabi motort hogy azon az egész henger be van burkolva tehát a levegő teljesen a hengerekre irányul, nempedig össze-vissza. Egy képem van a hüttésről, valami ilyesmit kéne csinálni.
Sok szerencsét!!!:) Remélem tudtam segíteni, és nem veszed kioktatásnak.