Szia,
Köszi a kommenteket, welcome back.
Nagyjából én is így terveztem - hosszában összeszántani ide-oda járva, aztán körbe - csak a végében még idén meghagytam az epret amíg az új ültetvény teremni kezd - meg volt a közepében paradicsom, ami még nem fagyott el, így aztán nem tudtam volna hosszában mozogni a géppel.
A kerékpörgést nekem az orrsúly csökkentette szépen, (anélkül még rosszabb volt a helyzet, bár a gép 150-200 kg) csak nem tudtam eleget rátenni (kb 25 Kg volt rajta), megcsinálom 40Kg-ra, jobban előretolva az talán megoldja. Én az orrsúlyban hiszek, mert a gép emelkedik, ahogy terhelem a végét, és a kerék "könnyül el" - ezt az orrsúly forgatónyomatéka hatékonyabban nyomja le, mint a keréksúly. Ha jól számoltam, ez a 40 Kg orrsúly, 80 Kg keréksúlyt vált ki (erőkarok aránya), ráadásul, most nagyon nehéz a hátulja az eke miatt, ezt is ki akarom egyensúlyozni. Meg egy kicsit nagy gázt adtam neki, mert féltem, hogy lefullad - bele kell tanulnom, ez volt az első szántásom - a végén már alig pörgött el, sokkal jobban ment.
Az eke is fejlesztés alatt van, köszi, ezt megszívlelem.
----
Gratula az összes utánfutóhoz mindenkinek, nagyon pezseg a tenniakarás:) Én most apámnak keresek traktort, annyira megtetszett neki az enyém.
További jó munkát mindenkinek,
Hornet