Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Én Trináttal szoktam, de gyűlölöm, mert 1 év után is képes fogni. Gondoltam hátha tudsz vmi jót. A Supralux gyorsabban szárad, de drágább is, meg az se igazán kemény.
Nekem is le kellene festeni a pótot igaz fedett helyen van ,de így eléggé gugyerák.
Meg akarom várni míg a lakókocsi híd alá kerül és akkor valamilyen színre lefestem.
Jelenleg olajat csereélek a gépen ,mert még a munka java hátra van,előtte átnézem a primerhajtást ,mert most ért véget kb az első 30 üó és le ellenörzöm ,hogy minden stimmel.
Valamint néhány módosítást végzek a csapágyazáson.
Az ellensúlyokat is kicsit variálni kell ,mert kissé nehézkes a felszerelése.
Előre is bocs az offtopicért, de tudna valaki segíteni?
Van nekem egy 2T T-20-as váltóval szerelt Terra-m. A problémám a következő:
7végén megpróbáltam vele szántani. (gyári váltvaforgatós eke). Hát hadd ne mondjam, hogy mennyit káromkodtam. Motor megfordít, függesztővasak átszerel, eke fel, stb.stb.stb. Súlyok rá. A nagy "kocka" és 3 kicsi is rajta volt. Egyszerűen nem bírta húzni, elkapart. Ha ment, akkor ki-be ugrált a földben, pedig homokos (nem kötött talaj) van nálam. Tolnom kellett. 30 m után majdnem kiköptem a tüdőmet. Nem bírtam egyenesen tartani sem, pedig nem kis darab vagyok.
Szóval: ha valaki tudna esetleg segíteni: mit és hogyan kell csinálni? Az eke helyes beállítása milyen? esetleg fotókkal illusztrálva, vagy részletesen leírni. Azt írják és mondják, hogy ezeknek a gépeknek bírni kell a szántást. (természetesen lükvercben).
Üdv! De borulékony a kicsike de meg lehet szokni. Ráadásul a tengelytáv 260cm körül van az egész szerelvény nagyon hosszú. Ez azért van így mert kényelmes vezetési helyet akartam és egy Zsiguli üléssel sikerült megcsinálni... Nagyon kényelmes... Eddig csak köves úton fuvaroztam vele azt bírta. Nemtudom hogy elsűlyed e. De a hátsó vonószemnek is vettem már hasznát. Igaz hogy keskeny a pót de így a szűkhelyeken is befér(pl kis kapu). Kb 80 cm széles az egész. A rakfelület méretei 120cm*80cm*70cm.
A világítás valóban egyedi. Mejik részét lopod el? Mejik a legjobb része? Amúgy nekem nagyon tetszik... Úgy van megoldva hogy ha nincs raja a pót akkor is világít kiégés nélkül...