Dzunics Braniszlav távozik a Kaposvári Kosárlabda Klubtól 2007-06-05 17:39:00
Távozik a Kaposvári KK vezetőedzői posztjáról Dzunics Braniszlav. A szakmailag általa irányított gárda legutóbb a kilencedik helyen zárt az NB I/A-csoportos Férfi Kosárlabda-bajnokságban. A szakember egy évre szóló szerződése a bajnokság végén lejárt a somogyi együttesnél.
Az esetleges folytatásról a napokban zajlottak tárgyalások. A kaposvári klub megtette újabb ajánlatát, amelyet Dzunics nem fogadott el. A szakember úgy döntött máshol folytatja edzői pályafutását. Természetesen szerettük volna, ha Dzunics nálunk marad a következő szezonra is mondta lapunknak Kovács László, a KKK ügyvezető-elnöke. Sajnos, az általunk kínált feltételek nem feleltek meg számára, így biztosan távozik a csapattól.
Valóban más egyesületnél folytatom a pályafutásom válaszolt megkeresésünkre Dzunics Braniszlav. Döntésemben elsősorban a bizonytalan anyagi háttér játszott fő szerepet. Emiatt döntöttem a távozás mellett. Információink szerint Dzu-nicsot Paksról és Dombóvárról is megkeresték. A napokban eldől, hogy végül melyik csapat kispadját foglalhatja el. Kun Zoltán
Jó, benne vagyok. :) Addig megnézem én is, hogy milyen csemegék vannak meg nekem (pl. egykét felejthetetlen Dvár-KKK ütközet), aztán ha neked nincs meg, de kell, akkor odaadom, hogy be tudd digizni vagy mit. Meg összeírom, hogy nekem mi hiányzik a gyüjteményből, aztán megkérlek téged is majd, hogy légyszí írd meg sörért traubiért. :)
Na, akkor legyen az, hogy :-) amint végzek mindenhol (remélhetőleg max. 2 hét), akkor utána nekiállok a kazikat megcsinálni, és akkor majd mikor sorrakerül, jöhet ez a meccs is:-) Aztán utána kiírom őket DVD-re is majd és adom, akinek kell!
Na, akkor majd rákérdezek a Dope-nál! Vagy majd idetalál néha, és írja :-)
Kazin nagyon sok van meg, de ugye DVD-re át tudom másolni mindet (a 2005/2006-osokat egyből dévédére vettem). 99/00-ből van meg sok a rájátszásból (Olaj elleni negyeddöntő, Pécs elleni itthon 5-8. hely, ilyesmik), 00/01-ből asszem majdnem minden, 01/02-ből minden meccs, 02/03-ból is pár hiányzik csak, 03/04-ből már kevesebb van, de elég sok így is, 04/05-ből elvétve van asszem meg, 05/06 dvd-n, idénről alig... meg van egy '93-as KKC-ASE kétszeri hosszabbításos, meg talán egy '96 körüli ASE-Kaposvár Bogdánnal, Turcsánnal, Szlivancsaninnal :-)
Fantasztikus bravúr a Magyar Kupában Kaposvári KK-Albacomp 82-73 (25-20, 15-21, 23-16, 19-16)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Valovics, Király, Kiss L. Kaposvári Kosárlabda Klub: Csirke (-), Szőke (5), Uhegwu (27/12), Hendlein (14/3), Orosz (13). Csere: Dávid (4), Filipovics (4), Kiss K. (13/6), Kasza (2). Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. Edző: Fekete Ádám.
Az eredmény alakulása: Az eredmény alakulása: 3. p.: 11-6, 9. p.: 24-14, 14. p.: 32-24, 23. p.: 42-43, 28. p.: 56-53, 32. p.: 68-57, 37. p.: 74-69.
Kipontozódott: Brigitha (39. p.).
Jók: Uhegwu, Kiss K., Orosz, Hendlein, ill. Phillips, Bencze Z., Kámán.
VÉLEMÉNYEK-NYILATKOZATOK-ÉRTÉKELÉSEK Kun Zoltán: A találkozó előtt az Albacomp bemutatásánál a pályának háttal állva, néma csöndben állva fejezték ki véleményüket a hazai szurkolók az elmúlt napok ismert történéseivel kapcsolatban. A vendégeknél kezdett a múlt héten éppen Kaposvárról átigazolt Phillips is. Remekül tartotta magát a hazai együttes, ám a túloldalon egy szintén Kaposvárról elcsábított kosaras, a litván Marciulionis is termelt becsülettel. Uhegwu igen motiváltan kosárlabdázott és fontos triplákat dobott. A 17. percben Kámán hármasával vette át a vezetést az Alba, de a hatalmas elánnal küzdő kaposváriak visszakapaszkodtak a félidő végéig. A folytatásban is tapadt ellenfelére a nagy akarattal kosárlabdázó - több saját nevelésű fiatalt is harcba dobó - hazai egylet. A zárószakasz előtt Kiss K. találataival lépett el a Kaposvár, melyet űzött, hajtott a lelkes közönség is. Öt perccel a vége előtt még hét egységgel tartott előrébb a sokkal motiváltabban küzdő somogyi együttes. A hajrában utolsó tartalékait is mozgósította a bravúros győzelem elérése érdekében a Kaposvár, de Marciulionis tripláival tartotta a lépést a Székesfehérvár. Az utolsó percekben aztán újult erővel, igen hatékony védekezéssel a tudta megtartani előnyét a somogyi gárda, amely méltán aratott közönségsikert.
A mérkőzés statisztikája a letöltés/statisztika link alatt
Dzunics Braniszlav: Szívvel, akarattal és lelkesedéssel tudtuk megnyerni a mérkőzést.
Matus Gábor: Gratulálok a Kaposvárnak! A visszavágón megpróbáljuk eldönteni a továbbjutást.
Arra a körmendi meccsre sorszámot kell húznunk. Fogalmam sincs, hogy még mindig Dope alszik-e rajta, vagy már Bazsyék. Pár év még és elkerül majd hozzánk valahogy... :)
A 2003-asok tuti megvannak kazin, az idei MK-ra most nem emlékszem, de ha megisvan, akkor az is kazettán.
DVD-n csak a 2000/2001-es meccsek, a 2004-es döntő, meg a 2005/2006-os évből van meg sok meccs (innen ugye pl. hiányzik az ucccsó fordulós, legendás körmendi meccs, amit még ma is várok, hogy körbeérjem hozzám... :-))
Én ezeket a számokat láttam februárban. És ugye Szita is azt nyilatkozta a múltkor, hogy a város 90m-val támagtja/ta a Rákóczit. Valamint a ligahitel tartozás is elpárolgott valahogyan szépen csendben.
Azért az az igazán szép, hogy a röpisek és a kosarasok együtt(!) nem kaptak annyit, mint a Rákóczi. Ennek fényében tartom igazán vérlázítónak azt a kiírást.
Ha a nézőszámokat vesszük, akkor vegyük figyelembe, hogy a csarnokba nem is férnek be 1600 - 1700-nál többen. Az ivkovics-féle években folyamatos volt a lightos teltház, az 1200 néző. Playoffban (4 között) pedig a heringeffektus. Szerintem, ha mondjuk 2000-es lett a csarnok, akkor is teltház lett volna. A Rákóczi most zárta története legsikeresebb évét. Mennyi is lett az átlag nézőszám? Mondjuk 3000? Akkora ez a különbség, amely reálisan indokolja a támogatások közötti szakadékot? Persze népszerübb a foci, aláírom, nincs is ezzel baj. Én is szeretem a focit, az angol focit. :)
Az alsóházi rájátszás nézőszámait ne keverjük ide, szerintem az nem mérvadó. Az olyan volt, mintha a Rákóczi az NB2-ben lett volna majdnem kieső.
És azért a KKK nyert már 2x bajnokságot, egyszer kupát. Persze, a múltból nem szabad élni, és nem is lehet, de egyenlőre csak maximum vágyálom, hogy a focisták ennek csak a közelébe is érnek egyszer Kaposváron.
Jajj, olyan snassz lett vóna, ha szegény Danikát kihagyom a sorból :-) Kornél már egészen kosárlabdázóra hasonlítókat csinált mostanában - jó persze nem vagyok hülye: csak az ellenfelet kell megválasztani...
Csibe, Voja, Szikó, Ronca, Geri, Benő: már csak egy ötös, egy kettes és egy egyes kell. Ja, meg egy hármas. és akkor hendleinnel együtt lesz egy normális kezdőnk, plusz padunk. A cserék már megvannak a bajnoki címhez:-)