Szvsz ehhez a Bessihez jó véleményt írtak a keresőjéhez, talán kissé túlzón is. Egyenlőre nincs gondom a szememmel, azonban kevesebbet szokott korrigálni általában gyárilag egy kereső mínuszban, mint pluszban.
Nem tudom Neked merre van gondod, de érdemes abban az irányban egy megfelelő korekciós feltétet univerzálissá varázsolni, az összes gépedhez.
Hát gratula! Igazán szívhez szóló kis családi albumot sikerült föltenned, sárgulok is egy kicsit. Na nem baj, majd ha nekem is oly szép magas homlokom lesz, és Én is oly sok évet számlálok majd mint Te, akkor nekem is lesz sok szép gépem!:-)))
Jöhetnek a Japán gépek, meg a teljesség igénye!!!!
- A Braun, a "csontváz a szekrényben". Hibásan kaptam, nem tudtam megjavítani.
- A Regula Cyta működik, de időnként nem húzza fel a zárat, csak fílmet továbbít, de megjavítom. Ja, és szuper a fénymérője.
- A kopott fekete, Leica nylonzacsiban kerűlt hozzám ( nem az enyémről készűlt a kép, az még darabokban van).
- A Standard Leica hiányosan kerűl a többi közé egy hajnalon a Nagykőrösi útról, de már beszereztem, illetve legyártottam hozzá pár hiányzó alkatrészt.
Igen, lehet, először erre nem gondoltam. Gondoltam a hőmérsékletre, arra, hogy pár napig felhúzva maradt, vagy maradt még benne filmdarabka az előző tulajoktól... Aztán ahogy kivettem a filmet, hopp! Mint újkorában. (na jó, ez túlzás...). Eddig simán ment a fűzés, mindíg levágom. Egyszer nem tettem meg, de akkor sérült is egy kicsit a film széle, és ez az előhívásnál kis probléma volt, úgyhogy vágni kell! De tegnap este valahogy nem akarta bevenni a filmet, 4-5x-re sikerült csak. Úgyhogy lehet, hogy filmfűzési probléma volt. Visszagondolva a visszacsévélés elején volt egy kis akadás...
Bár ha nem megfelelően van befűzve, akkor elejétől-végéig makrancos. Én America Expres Gold bankkártyát használok a fílmbefűzéshez a Zorki-nál. A Leica is szereti, bár nála is fel kell vágni a bekezdő szakaszt.
A Zorki-t ha nincs kártya, akkor az obi nélkűl szoktam tőlteni. Ellenőrizhető, igazgatható a fílm, nyíláson keresztűl.
Legtöbbszőr-elsőre-kártya nélkűl a Leica szokta elfogadni, a Zorki szinte sosem.
Érdekes módon a 40-50-es évek beli Fed-Zorkiaimnak a redőnye nem kopott, inkább sebesség probléma, vagy rés a redőny mellett. Az öreg Zorkim úgy döntött, hogy a film kivétele után újra van kedve tökéletesen működni. Lelke van...
Köszönöm! Én sajnos nem hívok elő, most egy színes technológiával (azt hiszem, C 41) előhívható fekete-fehér filmet várok, sajnos semmit sem tudok még róla.