A pimaszság részemről hangzott el, ezért reagálok. Felvetődött - nem részemről - az a gondolat, hogy birtokában vagytok infóknak, amiket eltitkoltok csak azért, hogy szórakoztasssátok-foglalkoztassátok a jó népet. Ezt én nem hiszem, sőt, mint írtam, inkább nem kértek infót. Ha azonban a felvetés igaz lenne, az tartanám pimaszségnak.
Ami az adományozókkal való kapcsolattartást és infókérést illeti, abban szívesen segítek. Ezt az egész megoldás problematikkát talán úgy lehtne megoldani, hgoy arról a képről, amirő van infó, annak sorszáma mellé teszünk egy + jelet, ahol nincs egy minusz jelet. Így mindenki számára egyértelművé válik, hogy mi után kell kutakodni.
Nem igazán tudom, pontosan mik Miklós szempontjai, de ahogy látom, az én szempontjaim sem fedik teljesen az övéit.
De, és ezt neki is megírtam, ez a gyűjtemény már messze túllépett a hobbyból összegründolt magángyűjteményen. Óriásivá duzzadt, sok embert vont be és közüggyé vált. Ennek a gyűjteménynek az adminisztrálása, kezelése, szerkesztése, karbantartása, stb. már komoly felelősség és természetesen pénzkérdés. A képekről szóló lehetőség szerint legpontosabb információk közlése nem csak a felhasználók számára teszi élvezhetővé a képet, de a képen szereplők és az adományozók tiszteletét is jelenti. Szerintem, mert ezzel kapcsolatban másoknak más volt a véleménye.
Két út van: vagy marad a gyűjtemény a hobbi szintjén az ezzel járu anomáliákkal vagy profivá válik és akkor komoly "átszervezésekre" és pénzre lesz szükség.
Nyilván Miklósék számára is váratlan ez a dömping, és nekik és fel kell dolgozniuk ezt a sikert. A javaslatokon - többek között a megfejtésekre vonatkozóan is - már túl vagyunk. Miklósék fogadókészek minden ötletre, javító szándékú gondolatra éas egyre inkább érzik is a felelősséget a vállukon.
Nos, talán itt az ideje megszólalnom. Többféle lehetőséget látok a változtatásra: 1. valaki magára vállalja a feladatot, hogy levelezik az adományozókkal, elkéri a lehető legtöbb információt, táblázatba szerkeszti és megosztja másokkal. A folytatásban a Fórum tagjai ezekből az információkból kihámozzák a fontosat és képaláírásként megszerkesztik. 2. az önkéntes levelező táblázatba szerkeszti az információkat, de nem osztja meg másokkal, csak a szöveges tartalmak szerkesztőivel. Utána a szerkesztők döntenek, hogy mit használnak fel ebből. 3. megosztom a Fórum tagjaival az internetes linkeket, ahol egy-egy adományozó anyaga szerepel (Flickr, Facebook, egyéb helyek) ((továbblépés lsd fent: levelezés, szerkesztés, megosztás)) 4. nem osztom meg a Fórum tagjaival a linkeket, ki-ki keresse meg, ha van kedve.
Szerintem az utóbbi egy év anyagait nézve max 20 százalék, ami átvett fotó, vagyis valahol beleakadtam, megkerestem a szerzőt és átadta a képeket (vagy újraszkenneltük).
Hogy pimaszság-e nem foglalkozni az adatokkal, nem tudom. Biztos az. Talán mentség: helyette is szkennelek, levelezek, elmegyek-elhozom-utazok-visszaviszem, pályázatokat lesek (hiába) és legfőképp kapkodok. Ugyanakkor, ha nem lenne a Fórum és a szerkesztők, az egész Fortepan a felét (tizedét) sem érné, szóval nagy-nagy segítség ez nekünk. Köszönöm!
Ne feledd, hogy hobbiból összegründolt magángyűjteményről van szó, ráadásul amennyire tudom, Miklósnak egészen mások a szempontjai, mint mondjuk nekem. Nem szabad rajtuk számon kérni a saját preferenciáinkat, legfeljebb kérni vagy javasolni lehet.
Ha a felvetésed igaz, akkor Miklósék metódusát én egyszerűen pimaszságnak tartom. A valóság ennél sokkal rosszabb! NEM kérik el az adományozóktól a képek adatait... Eddig nekem három adományozó nyilatkozott így. Korábban már felvetettem ezt az anomáliát, de úgy látszik mst lépte át az ingerküszöböt...
Most olvastam végig azt az oldalt, amit az előbb belinkeltem. A Pasaréti először a Trombitás része volt, azaz a Trombitás sokkal hosszabb, Pasaréti meg nem volt :)
Ugyanazt mondjátok szerintem, csak másként. Nem puszta szórakozás, viszont nagyon sok örömet szerez. Ezért volna jó, ha világosak lennének a feltételek.
Valahol belekevertem a postakürtöt is, de ez érdekes:
"Szép számmal voltak a korai betelepülők között minisztériumi, vasúti és postai tisztviselők, valamint építészek és mérnökök, akik közül sokan egyszersmind minisztériumi alkalmazásban álltak. Elképzelhető, hogy ők is egymást hívták a Rózsadombra, s ezért volt az 1890-1900-as évek rózsadombi ingatlantulajdonosai között oly sok minisztériumi osztálytanácsos, zömmel a Közlekedési és Kereskedelemügyi Minisztériumból, számtiszt, segédhivatali és egyéb tisztviselő, továbbá postai és távírdai tiszt, tanácsos, MÁV-felügyelő és más közlekedési alkalmazott."
Azt mindig furcsállom, amikor nem Rézmált mondanak, hanem Rózsadombot, vagyis nem választják szét egyértelműen. A Trombitás út jó hosszú, és sokkal kellemesebb sétaút, mint alatta a Szilágyi .
Van az utcában és környékén több un. trombitavirág (mérgező!), még a kertészet is szóbajöhet, mint alternatív történet, de inkább a közlekedés a fősodor.
Jó, akkor ne legyen forradalom, de legyen a bácsinak valami feladata. Mindig ő fújja az ébresztőt vagy a takarodót... itt jön az ezredes, aki persze jó és békebeli ezredes. Az ő gyerekeinek? Hogy menjenek iskolába/lefeküdni?
Forradalmat nem szeretnék belefűzni, jelenleg ott tartok, hogy élt itt egy nagyon öreg bácsi, olyan régen, amikor még alig volt ház az utcában. Ez a bácsi nagyon szépen fújta a trombitát, messzi vidéket bejárta a hangja, és az egész környékről jártak oda a népek, hogy a trombitamuzsikában gyönyörködjenek. Ezért aztán, hogy ne kelljen annyit gyalogolni, ha trombitaszót akarnak hallani, egyre több lakóházat építettek az utcában. (Ezért is lett utca.) Olyan sokat, hogy ma már nem is lehet tudni, hogy melyik volt az öreg trombitás bácsié. :)
Persze tudom, hogy van arrafelé Ezredes utca is, de - szóval inkább meseszerű mese felé hajlanék
Gyerekkoromban többször hallottam térzenét abban a vidéki városban ahol felcseperedtem, és nagy élmény maradt nekem, a többi mellett persze. Külön program volt odamenni, és meghallgatni. Vasár-, és ünnepnapokon.
... így van, mint az a belinkelt megfejtés-kísérletekben is szerepel. Ezért inkább én is a kisherceges változatra szavaznék. (De ha lenne még egy voksom, akkor a kiskirályra is : )
Van egy rossz hírem: Mészáros Gyuri bácsi (Budapest utcanévlexikona) nem tudja.
Viszont szívesen segítek kitalálni egy történetet.
48-as forradalom. A kis dobos jóbarátja a kis trombitás... Veszélyes helyzet, az ellen jő, a kis trombitás jelez a jóknak, akik vágtató paripákon megindulnak, és rettentő nagy győzelmet aratnak... Így valahogy. Esetleg még egy kis vízhordólány beiktatásával, aki kezdetben a kis dobosért rajong, de a hőstett láttán a kis trombitás hívévé szegődik. Aztán majd együtt bujdokolnak, amikor mégiscsak a rosszak nyerik meg a fülkeforrdalamat, oppardon, a mindent eldöntő csatát.
Ezt én is így gondolom. Szeretem tudni hogy miben veszek részt. Játékban-e, vagy sem. Egyértelműen nem játéknak gondoltam. Később időnként fura érzésem támadt. Meg sok, elsőbbséget élvező elfoglaltságom.