Keresés

Részletes keresés

LittleBig2 Creative Commons License 2010.04.11 0 0 11496
Sziasztok!

A fesztivál után csak most sikerült gépközelbe jutnom.
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, nélkületek nem jött volna létre a két napos buli. Csak a fórumozókat emelem ki: tehtube, qqberci, szinizso, mokusmisi (meg a többiek, akiknek nem tudom pontosan a nicknevét) kösz az önzetlen támogatást úgy a klónok, a leslie, mint a videófelvétel terén. Az elektrotechnikai ügyelet is fontos volt :)
Kiváló munkaerőnek bizonyult Zsolt fia is, neki is köszönöm a részvételt, felelősségteljes, de unalmas, nehéz munka volt az övé.

Amint elkészülnek az anyagok, mindenki megkaphatja őket.
Matyooo
tehtube Creative Commons License 2010.04.11 0 0 11495

Barbara Dennerlein 4 napot Budapesten tartózkodik.

Kedden lesz a MűPa-ban a 8 manuál műsora Oláh Kálmánnal közösen: http://mupa.hu/program/?pid=456

Qqberci Creative Commons License 2010.04.11 0 0 11494
Az a didgeridoo-szerű hangzás, amit Fassang Laci előcsalt a B3-ból, egészen elképesztő volt.
Előzmény: tehtube (11492)
djuice Creative Commons License 2010.04.11 0 0 11493
Még mindenki a nagy találkozónak örül, addig én ennek...(is!)

- free
- 14MB
- nincs telepítés!!!
- egyszerű
- nagyszerű
- VST-t is kezel
- legkompaktabb DAW jelenleg

(B4 is fut rajta mint a kisnyúl)

mf

www.mutools.com

ui. a találkozós felvételből esetleg más is kaphatna egy kópiát?
tehtube Creative Commons License 2010.04.10 0 0 11492

Lement a második nap. A háttérben ha kellemesen is, de alaposan elfáradtunk.

A fő érdem Littlebig1-2 Premecz Matyooo-é, aki belevágott és létrehozta az Első Magyar Hammondos Fesztivált. Természetesen a legtöbbünk ahol tudott, segített.

Szerencsére nagyon sokunk találkozott össze, akik már előtte is eszmét cseréltek a hálón. Remélem jövőre is megtartjuk.

A pénteki program 3 műsorból állt.

17-20.00 közt végre sok digitális Hammond mérhette össze egymással és az etalon B3-assal tudását. A reális értékelés érdekében minden klón ugyanúgy a száraz monó jelet küldte ki mint az igazi B3. A jelek egy keverő által közösítetten, azonos szintre hozva jutottak a Motion Soundba. Végülis volt Hamichord, Hammond XE1, Nord C2, Nord Electro 3, ESI4000/Tehtube's B3, Roland VK-7, Roland VK-8m, Nord Electro 1.

A bemutató elsősorban a hangszer dinamikájára alapozott. Hogy változik folyamatosan a hangszíne a hangerő függvényében? swell. Mennyire üt a percussion és keyclick a legalsó és legfelső oktávban? Mennyire sír a hangja a 3-as chorusvibrato állásban? Általánosságban így egész jól szólt mind. Majd felvételről szintén visszanézhető, értékelhető lesz.

9 után Fassang Laci ült a B3 mögé. Szokolay Dongó Balázzsal (szaxofon, népi furulya, duda) egy stíluskorlátok nélküli műsort adtak. Sok bolgár elem volt fellelhető a dallamoz közt. A meglepődött közönség gyorsan vette a lapot, vastapssal jutalmazták őket.

10 után Horváth Krisz B2B3-as triója zúzott akkorát, amekkorát tőlük még nem hallottam. No, korábban sem mentek a szomszédba néhány feszes megoldásért, de most mindent felülmúltak. Lassan Novellóék lehetnek a B2B3 tribute zenekara :-) Az I-re a pontot Koós Réka beszállása tette a koncert végén, kíváló szólógitáros kísérettel.

Ami utána jött, azt nem kívánom senkinek: meredek csigalépcsőn a mázsás dögök szállítmányozása külön tiszteletet érdemel.

A kétnapos esemény minden várakozást fölülmúlt, remélem rendszer lesz belőle.

Előzmény: tehtube (11487)
hwezredes Creative Commons License 2010.04.10 0 0 11491
Kedves Hammond őrült Társak !

FANTASZTIKUS volt a fesztivál !!!

Az egész rendezvény mindkét napon fenomenális volt. A többiek valószínűleg elemezni fogják zenei és technikai szempontok alapján, nekem más jutott az eszembe.
Sokan ott voltak közületek, akiket már személyesen is volt szerencsém megismerni és láttam, mindenki serénykedett. "Mókus Miki" TV stúdiót megszégyenítő mennyiségű kamerával teljes egészében dokumentálta a Fesztivált. Megjelent körünkben Scultéty Lacibácsi (82) a csöves elektronika Nagy Doaenje aki maga is kipróbálta Premecz Matyi B3-asát is, szóval kifejezetten családias hangulat alakult ki. Akik ott voltatok, nyilván egyetértünk abban, hogy valami nagyon kellemes ritkán érezhető szimpátia - szeretet volt a levegőben, köztünk, akik nem aktívan zenélünk, de mégiscsak testközelből ismerjük azokat, akik megszólaltatták a Hammondot. Egyszerűen élveztük, hogy ott vagyunk, hogy kedvenceink kiválóan szerepeltek nagy örömöt okozva ezzel nekünk - hallgatóknak.
Még valami...
Zsolt (tehtube) néhai Öveges Professzort megszégyenítő alapossággal és közérthetőséggel mutatta be a különböző Hammond változatokat és clonokat. Profi volt, csak dicséret és köszönet illeti meg ezért.
Fáradhatatlanul dolgozott, fényképezett, magyarázott, minden kérdésre válaszolt, igazi "házigazda" módján foglalkozott minden érdeklődővel.
Egyszerűen jó volt köztetek lenni, jó volt együtt lenni és részese lenni ennek a szép két napos koncertsorozatnak.

üdv mindenkinek : hwezredes
KoBa(k) Creative Commons License 2010.04.09 0 0 11490
A klónok támadása és az esti koncert között épp hazaugrottam, a felvételekre még egy előjegyzést leadni. ;) Gratula a szervezőknek és a fellépőknek, nagyon színvonalas a program! Érdekes volt a workshop, izgalmas a tegnap este, és nagyon várom a mai koncertet is.
posaunist Creative Commons License 2010.04.09 0 0 11489
Én is kérnék majd az elkészült felvételből !
Sajnos én nem tudok ott lenni, bár nagyon szerettem volna, jó szórakozást mindenkinek ! Posaune
akapuli Creative Commons License 2010.04.09 0 0 11488

Hát akkor előjegyeznék! :-D

Addig is:

Joey

Meg van még egy zseniális Chester Thompson sorozat is, csak azt most nem találtam meg egyből. Keyboard magazine.

tehtube Creative Commons License 2010.04.09 0 0 11487

A Hammond fesztivál első napján Kaltenecker Zsolt a Hammondárium trióval, majd Premecz Mátyásék léptek színpadra a most héttagú volt Kéknyúllal. Kilenctől félegyig alaposan nyomták a műsort. Teltház, fergeteges hangulat volt.

Zsolt maradt a megszokott mozdulatok miatt a C2-nél amint a képen is látni. Száraz sztereó jel a PA-ba, egész jól szólt.

A műsoron pár lazább számot is tarottak ami szerintem nagyon jó. Doors, Beatles, Spotnicks? Dögös, néha extrém virtuóz szólók, meg húzós saját szerzemények.

A Matyóóó Kéknyula ismét hozta Magyarországon egyedülállóan az igazi amerikai FEKETE hammondos muzsikát. A lábbasszussal rendesen alátámogatta. B3-asa most két 122-es lezlin szólt.

Az egész kétnapos estről Mókusmisi HD minőségű!!! 4 kamerás videót készít, mely alá 8 sávosból utókevert hang kerül. Az elkészülendő anyagra előjegyzést lehet leadni :-)

Ma úgy néz ki, meglehetősen széles választék kerül 17 órától a Hammond klón bemutatóra.

Hamichord, Nord C2, Nord Electro3, Roland VK7-VK8m, Viscount DB3, Hammond-Suzuki XE1, Voce V5+, EMU ESI4000/Tehtube bank. A Motion Sound KBR-3D-n fognak közösítetten megszólalni az egységes hangzási feltételek miatt.

Utána 9-től Fassang Laci kortárs Hammond improvizációja jön duóban, majd Horváth Krisz B2B3 triója Koós Rékával, Tóth Verával.

Egészen kivételes alkalom, ne hagyjátok ki.

Előzmény: LittleBig2 (11398)
tehtube Creative Commons License 2010.04.08 0 0 11486

Jó lesz ez! :-) Nem lehet nagy hibája.

Előzmény: Tie (11485)
Tie Creative Commons License 2010.04.08 0 0 11485
Ez meg a hátulja:
Tie Creative Commons License 2010.04.08 0 0 11484
Azé' egyszer kell majd egy ilyen is:
http://www.youtube.com/watch?v=_j2FsK_Xz3A
:))
Előzmény: Tie (11483)
Tie Creative Commons License 2010.04.08 0 0 11483
Ha már egyáltalán hang jön majd ki belőle, már az is tetszeni fog, mer ugye most még nem szól. :)
Előzmény: tehtube (11482)
tehtube Creative Commons License 2010.04.08 0 0 11482

A lezli éri a legtöbbet belőle. Meg a dobgép.

Jópofa, de Jimmy Smith, Emerson jellegű hangokat ne várj tőle.

Előzmény: Tie (11481)
Tie Creative Commons License 2010.04.08 0 0 11481
Kezdésnek egy kép. Egyelőre csak ócska képek vannak róla, mer tegnap csak a telefon volt nálam, de amikor elhozzuk, körbefotózom alaposan. :)
Qqberci Creative Commons License 2010.04.08 0 0 11480
No azért!...
Előzmény: szimizso1 (11474)
tehtube Creative Commons License 2010.04.08 0 0 11479
A linkben ott van. Az aláhúzott részre kell kattintani. 100 Euróval olcsóbb a VR700 a VK8-nál.
Előzmény: efix0000 (11475)
Tie Creative Commons License 2010.04.08 0 0 11478
Naná. :)

Ha addig is tud bárki bármit a típusról, az ne kíméljen. A neten nem sokmindent találtam róla sajnos.
Előzmény: szimizso1 (11477)
szimizso1 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 11477

Nem reménytelen a dolog. Fotók tömkelegét küldheted az ilyen volt, ilyen lett témában!:-)
Előzmény: Tie (11476)
Tie Creative Commons License 2010.04.07 0 0 11476
Kösz a tippet, megkeresem a kollégát. :)

Még csak most értem haza, de még nem hoztam el, mert kerítenem kell majd utánfutót, mert azért nem könnyűsúlyú a kicsike, de egész tűrhető, viszont ezen kívül semmit sem tudok róla. A külseje egész szép állapotban van, persze poros. Levettem a hátulját, belenézni, MadeInUSA Leslie van benne, és bár belül is pókhálós-poros, nem láttam elsőre gányolás nyomait, a dolgok eredetinek, bontatlannak, átfaragatlannak néznek ki benne. A tempo lámpácska villog rajta, a főkapcsolónál is világít a lámpa, meg a Leslie forog, de ennyit bírtam kihozni belőle hirtelenjében. Reméljük nincs nagy baja, és helyre lehet hozni, de ha nem, az sem nagy baj, mert egy bútordarabnak is szép. :)

Úgyhogy egyelőre ennyit tudok elmondani a dologról, de majd írok még, meg tolok képeket is. :)
Előzmény: szimizso1 (11473)
efix0000 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 11475
Szia.

Hol találtál VR 700-ast olcsóbban, mint VK8-ast, ha megkérdezhetem?

Köszi.
Előzmény: tehtube (11470)
szimizso1 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 11474

Bocsánat! Qqberci!
Előzmény: szimizso1 (11473)
szimizso1 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 11473

Szia!

Gyanús volt nekem is ez a B3-as dolog:-) Komoly szakértők vannak itt a topicon. Elsősorban qqberci kezét javaslom, hogy kérd meg ez ügyben, és csak a legvégső esetben fordulj máshoz! Sok sikert!

Üdv. M.
Előzmény: Tie (11472)
Tie Creative Commons License 2010.04.07 0 0 11472
Üdv,
a váci Hammondot én vettem meg. Sajnos nem B3 ( akkor már többször elélveztem volna), hanem egy japán gyártmányú 9822K.
Leslie valóban van benne, pörgeti is, müködni látszik, viszont nem szól.

Úgyhogy az is kérdés volna, hogy ki vállalná, hogy átnézi, hogy mi a hibája, és hogyan lehetbe helyrehozni, hogy muzsikáljon is.
Előzmény: szimizso1 (11471)
szimizso1 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 11471

Tisztelt Urak!

Nemrég értesültem egy kósza hírről, hogy Vácon egy ócskástól állítólag megvettek egy B3-as hammondot lezlivel 28k forintért. Beindítani nem tudták. Sajnos egy órával később jelentkeztem a megvétel ügyében:-(( Ez volt a nap vesztesége nekem...
tehtube Creative Commons License 2010.04.07 0 0 11470

A DB3 meglehetősen gazdaságos megoldás, igen jó áron találni belőle.

A billentyűzete az a standard waterfall, mint minden rendes Hammond klónnak manapság.

Az XK1 meg újabb, kicsit több, jobb szolgáltatással, újonnan 360e körüli árral.

Legnagyobb előnye a szebb, de sajna nem szelektív kórusvibrátó és a szebb lezlieffekt. Kialakítása miatt elsősorban egymanuálosként működik.

A DB3-nak viszont jobb a billentyűzete, a 3 manuál függetlenül változtatható. Igaz az alsóra és pedálra csak fix presetek választhatók némi hangerő, hangfekvés utókorrekcióval. Vibrátója is szelektív. A torzítója mind közül a bajnok ha finom csöves jellegű a cél.

Személy szerint nem vagyok oda ezekért az ötoktávos kombóorgonákért. Használtam eleget belőlük vagy 10 évig. Véleményem szerint inkább csak a Hammond illúzióját adják, a varázs hamar elszáll.

Más:

Érdekesség hogy a VR700 olcsóbb mint a már veteránnak számító VK8!

Előzmény: efix0000 (11469)
efix0000 Creative Commons License 2010.04.06 0 0 11469
Nyugisabb, finom zene. Időnként templomi zene is.

Ahogy leírtad, szerintem a DB3 tökéletes lenne. Vagy az XK1.

Köszönöm tanácsodat. Keresgélni fogok.
Előzmény: tehtube (11468)
tehtube Creative Commons License 2010.04.06 0 0 11468
Ja, a Suzukiból az XK1-et tudnám javasolni.
Előzmény: efix0000 (11466)
tehtube Creative Commons License 2010.04.06 0 0 11467
Nincs mit. Eléggé stílusfüggő. Milyen jellegű, stílusú zenében használnád leginkább?
Előzmény: efix0000 (11466)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!