allrad65
2011.12.03
0 0
1731
Üdv Fórumozók!
Van egy számomra feleslegessé vált traktor (épített), amitől egyben, vagy alkatrészenként megválnék. Tehát traktor, nem traktorka...
Kb. 3 tonna, Robur diesel motor, robur váltó, robur terepváltó (csak felezőként használt, nem összkerekes), IFA szűkített, difizáras hátsó híd, robur szűkített első híd, Osztrovek rakodógép szervó kormánya, MTZ hidraulika, és függesztés.
Fék az lemaradt az építés során. Egy kardánfék megoldaná ezt a problémát.
Továbbá egy osztrák gyári egy fejes, váltvaforgató eke is eladó.
Errről tudni kell, szerintem a minimum 30 lovas gyári traktor kell hozzá!!!-nem kicsi.
Kb 30 centit fordít mélységre. Ekevas kb. 30 cm.
Korrekt ajánlatokat szívesen veszek, más jellegűt (komolytalan, gusztustalan) nem kérek!
Igény esetén képeket küldök.
turner62
2011.11.30
0 0
1725
Gondolkodtam én ilyen motork ban is, de valóban a súly elgondolkodtató.
Meg ehez a kicsi darállóhoz is kell három - négy kiszolgálló személy.
Én féder lappból fogom, majd a késeket készíteni.
Tervezés során ne feledd az orosz módszert, nem baj ha nem szép csak rohadt erős legyen.
Előzmény: Zemiator (1723)
turner62
2011.11.30
0 0
1724
Hali!
Itt jelenleg három fajta van ültetve próbának. Tavaj tavaszon lettek ültetve.
Az aprítékot egyenlőre simám égetem a kazánba egy zsák befér. Perzse kell közé vastagabb fa is! Huzatszabályzóval üzemel.
Az előkészületek megvannak egy apríték égetőnek is de idő hiányban szenvedek.
Előzmény: cudar08 (1722)
Zemiator
2011.11.30
0 0
1723
Így sem rossz az arány ,de a Diesellel még lehetne javítani rajta !
MIA-ban vagy BL-7-esben gondolkodom, amiről már korábban is beszéltünk, de azok nehezek egy kistrakihoz ! Telepíteni valahová, viszont nagyon jó lenne, és amíg aprít, közben lehetne szállítani !
Csak az a gondom, hogy 22 kés kellene hozzá ! Talán rugólapból megoldható lesz !
Előzmény: turner62 (1721)
cudar08
2011.11.30
0 0
1722
Szia!!
Ezek a fűzfák mennyi idő alatt nőnek meg ekkorára??? A darálékot hogyan égeted el, adagolóval meg égő fejjel????
Előzmény: turner62 (1715)
turner62
2011.11.30
0 0
1721
Ez úgy készült, hogy billenő késes lesz de a próbák során nem vált be, mert nagyon eltávolodott az állókéstől, igy
fixre lett próba képpen hegesztve. Hát olyan jó lett, hogy igy van negyedik éve.
Majd jövőre átalakítom cserélhető késesre. DE nem adok 15-20 ezret egy késért!
Nekem nem volt traktorom igy külön motorral oldottam meg. Most ez a Oetl motor van rajta, ami jó lenne a trakimba.:(
Tavasszal kökényt daráltunk 5 liter benzinnel 122 zsák aprítékot készítettünk. Egy zsák 27- 30 kg kb.
Szárazat is viszi de sír neki rendesen, azt úgy oldjuk meg, hogyha vastag el vágjuk rövidebbre.
Csilingelnek a kések az eperfának is meg a kőris nek is.
Nekem is bejönne egy diesel motor de félek a használtak tól!
Előzmény: Zemiator (1720)
Zemiator
2011.11.30
0 0
1720
:-)
Nagyon klassz ! Én egy traktorhajtásúban, vagy egy külön Dieselmotorosban gondolkodom !
És nem ezzel a billenőkésessel,hanem a dupla forgókésessel ! Már nagyon esedékes lenne !
A tiéd mennyire szereti a száraz fát ?
Előzmény: turner62 (1719)
turner62
2011.11.30
0 0
1715
Hali! Mindenki!
Látom szorgoskodik mindenki! Faszák a masinák grat mindenkinek!
Én is felszántattam a kertet. Hát kérem siralmas állapot van.Itt egy pár fotó:
Nem azért raktam fel, hogy nem láttotok még ilyet, hanem azért, hogy lássátok miért nem akarok a traktor után ekét.
Le arattam a fűzfát is és le is daráltam ma.
Darállásra előkészítve:
Íme a kéménybélés :
iskra
2011.11.30
0 0
1714
Gondolom mindenki csinálja a munkáit még a fagyok beállta előtt.
Én is befejeztem a szántást,jajj de kéne az eső.Olyan száraz volt a föld azthittem letépem az ekefejet :( pedig itt nem olyan kötött a talaj.
Előzmény: gyuszi1989 (1710)
iskra
2011.11.27
0 0
1708
Szevasz Komám!
Rég dumáltunk,mindjárt bejelentkezek MSN-re
Most végre van valamennyi dő pihenésre,kicsit húzós volt ez a hónap.
Még tart a hajtás ,de pár hét és kicsit lazább lessz.
Előzmény: Gepesz35 (1707)
Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!