Ti is jártatok már úgy, hogy napközben beugrott egy zseniális rím, de hazaérve elillant?
Na, ma nekem is volt egy ötletem a brnoi zmrzlinára, de elfelejtettem. Valami tipp valakinek?:)
"...ti már a topikra találásotok előtt is foglalkoztatok kecskékkel?..."
Grätzer József SICC c. könyve indított el a lejtőn. Első versemet hetedikben kémia órán írtam, az elejére még emléxem, a kézirat elkallódott (a többit borítsa a jótékony feledés homálya...)
Így szólt:
Baku tán
Batu kán
székhelye volt
De ő már holt.
Azaz hulla.
Volt hasonló Elma: Bulla
... és így tovább. Egész hosszú volt, az óra végére kész is lett. Igazából nem a kecskére, hanem a viccességre próbáltam meg rámenni, Ti majd megítélitek, milyen sikerrel.
Sajátjaimból a kedvencem (persze, hogy nem kecske):
Mérges a takarítónéni az állatkertben
Csupa szőr lett itt a padló!
Mi járt itt? Egy vedlő vadló ?!?
Gabbeon szaki,
velkám! az anyag határozottan ígéretes! Némelyik engem halványan ritka madarunkra, pekesre emlékeztet(mikor jössz már újra???), szal atározottan ígéretes! Gyere még.
És, látod, Lompos szaki, milyen jól tetted, hogy itt maradtál?
A sorozatod meg már mnodhatni szokásos színvonalú - magas! (a szírt a busszal mintha már megihletett volna valakit, nem emléxem pontosan) A piros zsályás viszont egyszerűen király!
Gr0 kérdésére válaszolva.
Én véletlenül tévedtem ide. Ha a Kari - Mari-ra nem mozdultatok volna úgy rá, mint ahogy annak idején történt, valószinűleg futó epizód lett volna az életemben a rímfaragás. Aztán megcsapott a "mozdony füstje" s most már szinte kecskerímben látom a világot.
Újabb próbálkozás Sus feladványára:
Az idegen kultúrák terjeszkedését már az ókorban sem komálták Görög vázát hordat alomra,
Rá se ránt a dór hatalomra.
És még néhány az utóbbi napok terméséből:
Nem törődtünk az időjárás előrejelzéssel: Ijesztgetett Kata hóval,
Mégis ittunk hat akóval.
Nem akarta folytatni a küzdelmet, inkább cselt alkalmazott: Mivel alig bírta szusszal,
Elküldte a szírt a busszal.
A növénytermesztésből jól meg lehet élni: Itt a sok szép piros zsálya,
Ez aztán a zsíros pálya!
Emlékezetk még a három "T"-re? Mi ez a nagy T betű?
Ide nem jön bé tetű!