Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Nehogy úgy járj mint én a zuk híddal. Probálgatom, illesztgetem és egyszer csak figyelem hogy a másik irányba kell forgatnia kardánt!! De a felfogatást úgy is másik helyre kellet volna hegeszteni, csak a szellőző áthelyezése volt plusz meló!! :)
A probléma abból adódik,hogy az elsőfutómű középső himbája miatt, az első tengelycsonk
köríven mozog. A fogasléces kormányűvön levő gömbfej túl közel van ehez a csonkhoz. Mi-
vel ez a tolórúd forgáspotja, a rúd kis sugarú köríve az elkormányzás oka! A kormánymű végén levő gömfej és az elsőfutómű himba tengelyvonalának egybe kéne esni. Ha közös forgásponton mozognak,semleges lesz a kormányzás is!
Még nem mentem anyit, meg olyan terepen hogy megtapasztaljam, de biztos vagyok benne hogy elkormányozodik!!! Sokat gondolkodtam rajta hogy hogyan kéne de nem találtam megfelelő megoldást.