Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
én egy Fürge3 motort használok. 7LE, vizszintes tengely, 2 ütem, klassz nyomaték, de magas fogyasztás, viszont most vettem egy ilyen motort 25.000 Ft ért. Pannónia gyújtása van, ahhoz alkatrész is van.
Kedvet kaptam egy ilyen izé épitéséhez, habár van már egy 13 lóerős, és nagyon elégedett vagyok vele. Vetőgép érdekelne, 1-2 soros, amivel máktól kezdve a kukoricáig mindent lehetne vetni-saját épitésü, persze
A ROTÁS FÓRUMOT OLVASVA AKADTAM RÁ ERRE A FÓRUMRA IS. LÁTOM, SOK ÜGYES, ÉS JÓ KEZÜ EMBER GYÜLT IDE ÖSSZE.
AZ ÉN KÉRDÉSEM A KÖVETKEZŐ LENNE: VAN EGY ELÉG MASSZIV STABIL ROTA HAJTÓMÜVEM, PERSZE CSAK AZ ALSÓ RÉSZE, TERMÉSZETESEN EGYEDI KÉSZITÉS.VALAMIKOR PANNONIA BLOKK VOLT RAJTA, DE AZ MÁR A MULTÉ. MOST VISZONT SZERETNÉM UJRA ÉLETRE KELTENI, DE A VIZSZINTES TENGELYÜ MOTOROK DRÁGÁK, A KINAITOL MEG KICSIT TARTOK. ARRA GONDOLTAM, HOGY A FÜGGÖLEGES TENGELYÜ MOTOR LEHETNE JÓ MEGOLDÁS, DE AHHOZ MEG KELLENE EGY 90' OS HAJTÁS, PERSZE KUPLUNGGAL EGYÜTT. KINEK VAN HASZNÁLHATÓ ÖTLETE?
Már ment egyszer csak akkor még lada híd volt alatta, most már kész a Zuk híd 16"-os kerekekkel, traktor mintás gumikkal már az van alatta. Csináltam egy lemez üllést, meg a hátsó sárvédőket kezdtem al ma.
Itt az album csak sok kép van ami nem a traki, de van 2-es ekéről.
Tervrajz is kell hozzá, összeépítési engedély stb. Nem csak úgy van, hogy összelökök vmit osz' mehet. Súlyos pénzeket kell fizetni mindenért, nem is biztos, hogy megéri.
Világitás, index, fékek. A hegesztésről asszem nem kell papir.Egy lista hogy milyen váltók vannak milyen motor, széllesség-hosszúság. Elviszed a gépet KPM vizsgára ott kapsz egy papirt hogy átment(gondolom van vizsga díj) Azzal a papirral bemész az okmányiródába és kifizetsz 2X8500 forintott a két rendszámért, meg gondolom valami ügyintézési díj is van. Régebben így volt, hogy most mi változott azt nem tudom. Majd én is akarok papirt az enyémről.!!
Szerintetek egy házilag készült kitraktort ahoz hogy forgalomba legyen helyezve ahoz miknek kell megfelelnie és hogy mostani árakat nézve mennyibe lenne az benne
Én azt sem kérdeztem mennyit szeretnél érte kapni, értem a matematikádat az komolytalan aki haszonvas alatti ajánlatot tesz, én nem vitattam súlyát ! Már bocs de megjelenésére tettem laza megjegyzést amit már sajnálok mert nem értetted.
Nekem egy részedről hát " sza..ak leírt kistraktorom van ,igaz adtam az esztétikumra is lehet, hogy hiba volt de én azért szeretem látni ha elismerik a munkám és jó ránézni valamire ami úgy egyben van !! Emberek vagyunk és más a felfogásunk.