Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ja. te is?Minden elérhető olcsó megoldás érdekel.A fogysztás miatt gondoltam a golf motort.Békésen van bontó oda szoktam járni,bár nem a legolcsóbb.Lada futót csabán a méhben találtam csak lóvém nem volt már.Békésen 15000-hf.Tarcsai vagyok.
Sziasztok.Végigolvastam a fórumot,sok okoságot találtam,ezért beléptem.Szeretnék apránként összehozni egy 4-kerekű trakit hátsó meghajtással.Cudar08 trakija tetszik,de atol is kissebbet szeretnék.Csak vontatni szeretnék vele.Ehez kérnék némi útmutatást.Adott egy 1500-as diesel golf motor,és lada hátsó híd.Ezt hogyan lehet legrövidebben összehozni,az áttétel meg ilyesmi.A segítséget előrre is köszönöm.
Turner62 aprítómestert üdvözlöm,vele már találkoztam személyesen.
clutchwillbe 2belts...weakeningor stretching.whenstrapsarelooseenginepulleyjustspins...thegearboxstand stillso I canchange thespeed.I havefourdifferentsizepulleyswith340 mm, 220mm, 140mm, 70mm.Eachpulleyisfor twobelts.transmissionwillbesosmallpulley-pulleybelt-high.of the fourdimensionsthat I havethat Irecommend that you use?Iuse2wheeltractorplowing,transport,planting, harvestingpotatoes, etc..I want tobeversatile.willlook somethinglikeyours.withoutprimarygear...engine-smallpulley-belt-pulleyhigher -gearbox-2 wheels
Daciagearboxdo not know.The primaryratioshould beat least 6timeshigher thanmine,butinsteadof9.24.What kind ofclutchdo you want?the beltorclutchdiscyouwant?Whichlayoutdo you want?It's likemine?Let'sbit by bit, because thecompileris difficultto communicate.Youcanplowit?Or you justneedtransportation?First,the systemwill thenturntodiscussthe thingswe take
greeting.transmissionfrom the engine tothe gearboxwill bethebelt(at the same timeis theclutchandmake-weight lossandreductionofspeedortension)I have4pulleysof different sizesallwith 2channels.that ismountedto the engineandthegearbox?whatsize?clutchwillbeby looseningthe beltandtensionerleverwith arollerbearing.nowater pumpradiatorengineand thereforewillbepositionedabove theengine.water circulationwill bethethermosyphonprinciple-hot water rises, cold waterdown.must havea propellermountedradiatorforcoolingwater.I havethe originalexhaust.Ifsomethinghasput amufflerona car?isa lot of workbutitismypleasure.I do not knowif I canfindto buy aSkodagearbox120.1300Daciagearboxis not good?4speedsforward andoneback.waiting for a replyand we thankyoustruggled toreadme
Howtogetthe tractorto doto buildaprimarytransmission. How canyou want?.Belt?Gear?and whatclutch? Thewater-cooledengineto incorporate into theradiator?a lot of workto do, a lot ofpartsto be obtained.
Ja,Pannónia motoros trakesz felezővel,traktormintás gumikkal várja a jelentkezőket,szépen félre van rakva hátha kell valakinek.Korrekt méhes.Mellette találtam aprómag vető"gép"et,csak az érdekesség és a teknika miatt hoztam el,bocs a gyenge képminőségért.
A súly a vázra lesz akasztva,a helye már megvan csak nem látszik.Erőssen hiányos még a gép.Az ekét így is húzta súly nélkül,de nem akartam hogy szétessen.Majd ha kész lesz,kiváncsi voltam hogy megy.
Van rajta diffi-zár, az nagyon jó dolog. A vetögép meghajtás pedig csak járókerékröl lehetséges, mert csak úgy vethet egyenletessen. Valami kanalas megoldáson töröm a fejem, máktól a kukoricáig bármit lehessen vetni. Ha 1oo évvel ezelött meg tudták csinálni, ma miért ne lehetne? Meg legalább 2 soros legyen, mert fele idö+megy egyformább sorok lesznek.
Ez olyan eszközhordozó,vagy olyasféle.Lehet használni boronálás tárcsázás ha nem akarsz sétálni a gép után.Vagy olyan munkákhoz ahol nagy területet kell bejárni .
Pótkocsi az nem téma ajánlom nézz körül valami utánfutó amin van fék ,de nincs papírja azt olcsón lehet venni,vagy esetleg összedobsz eggyet.
A vetögép az érdekes téma mert milyet akarsz? szemenkéntit kukoricához vagy vetőhengeset aprómagvakhoz?
És jó kis gép, igen, Gyári..... Na de egyedül épiteni, az nem semmi! Megnéztem a képeket, videót, amit feltettél, hát le a kalappal!! Kihivásnak érzem, hogy épitsek én is valamit, mert pl pótkocsim nincs hozzá. Itt a mai szerzemény: