Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Csinálgattam ma is a traktort, úgy gondoltam hogy a trabant gagyi kormánynűvét likvidálom. Kapot a gép egy mazda kormány művet meg az egész kormányoszlopot, így legalább kulcsos indítás, és gyújtás kapcsolás lesz.!!
Sziasztok! Az MR118§-ban leírt kerti traktor meghatározásában, kormányozhatósgának csak a 33§-3. bekezdésének kell eleget tenni a járgánynak , műszaki megoldásról nincs előírás!
Ezek a kritériumok, a jármű üres ill. teljes terhelésű állapotában útontarthatóságról,és a vezetőt érő káros rezgésekről rendelkezik.
Köszönöm szépen a véleményeket! Nagyon jó és hasznos ez a Fórum !
A kerti traktor egytengelyes motoros részből és hozzákapcsolt egytengelyes pótkocsiból álló, a közúti közlekedésben egy egységként résztvevő, és 15 km/h sebességnél gyorsabban haladni nem képes lassú jármű. 6/1990. KöHÉM rendelet, 118. paragrafus
Ez alapján, műszaki előírásoknak eleget téve épült, mint pl nem háromszög alakú fényvisszaverő, hátul meghatározott méretű fényvisszaverő táblával, meg világítással stb.
Igen, lesz kép, de sajna várni kell pár napot, nincs itthon a pokolgép. 1szerüen kijött a féltengely,csapággyal,fogaskerékkel a váltóból!Ugyértem, oldalra! Most szakinál van, mert a váltó+diffi nem erős oldalam...