Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ólom lemezzel ki centírozom, a lemezt lemérem majd, kimérek csavarral eggyütt egy 5mm vastag alulmezt (kicsit súlyosabbat) és ha kell elkezdem furkálni.
köszi, jó kis videó! gondolkoztam ilyenen, de nem mertem a főtengely végére támaszkodni, de akkor ezek szerint abból nem lehet gond. melegítés mehet gázlánggal?
Szedem szét a másik motort és egy kicsit elakadtam az utolsó lépésben: lebontottam hengert, gyújtást, mindent, már a két csupasz tengelyvég látszik, fityeg a henger, de a forgattyús házat nem bírom széthúzni. Az anyákat amik összefogják, persze levettem, kicsit meg is feszegettem csavarhúzóval, mozgott is pár tized mm-t, de nem jön szét. Kapott csavarlazítót az összefogó csavarszár bőven, hadd menjen végig mellette.
Tudtok segíteni, hogyan lehet szépen széthúzni? Van ennek vmi szerszáma vagy módszere?
Úgy van kisúlyozva,hogy valamennyire orrnehéz,mert szántáskor az erők vektora lefele nyomja az ekét.Így könnyebb tartani a szántáskor nem kell emelni csak egy picit kb 6-7 kg erőt kell tartani.
Alapgép kb100kg szántáskor 40kg orrsúly+ a váltóeke az 27 kg.
Szia! A sárvédőket készen vettem, KNOTT- termék. Kecskeméten utánfutókhoz gyártják.
A traktort azért építettem, hogy a magán felhasználók számára is elérhető, viszonylag olcsó jól kezelhető szállító eszköz álljon rendelkezésre. Remélem sokak napi munkáját fogja megkönnyíteni. Egyenlőre a potenciális felhasználok visszajelzéseire várok!