Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Van rajta diffi-zár, az nagyon jó dolog. A vetögép meghajtás pedig csak járókerékröl lehetséges, mert csak úgy vethet egyenletessen. Valami kanalas megoldáson töröm a fejem, máktól a kukoricáig bármit lehessen vetni. Ha 1oo évvel ezelött meg tudták csinálni, ma miért ne lehetne? Meg legalább 2 soros legyen, mert fele idö+megy egyformább sorok lesznek.
Ez olyan eszközhordozó,vagy olyasféle.Lehet használni boronálás tárcsázás ha nem akarsz sétálni a gép után.Vagy olyan munkákhoz ahol nagy területet kell bejárni .
Pótkocsi az nem téma ajánlom nézz körül valami utánfutó amin van fék ,de nincs papírja azt olcsón lehet venni,vagy esetleg összedobsz eggyet.
A vetögép az érdekes téma mert milyet akarsz? szemenkéntit kukoricához vagy vetőhengeset aprómagvakhoz?
És jó kis gép, igen, Gyári..... Na de egyedül épiteni, az nem semmi! Megnéztem a képeket, videót, amit feltettél, hát le a kalappal!! Kihivásnak érzem, hogy épitsek én is valamit, mert pl pótkocsim nincs hozzá. Itt a mai szerzemény:
Nehogy úgy járj mint én a zuk híddal. Probálgatom, illesztgetem és egyszer csak figyelem hogy a másik irányba kell forgatnia kardánt!! De a felfogatást úgy is másik helyre kellet volna hegeszteni, csak a szellőző áthelyezése volt plusz meló!! :)