Amúgy is aktuális egy szolíd sörözés, no meg valami finom vacsora, ahol megbeszélhetnénk a részleteket. Szerintem jó ötlet, hogy kicsit előbb lemenni és szokni a hajózást. A kicsit már vénülő, de okos ötleteiről ismert sós vizi hajóst is meghívnám. :-))
Hétvégén kozultálok ede111-el, mert neki is nagy esze van ám, csak belföldi kisgéphajó vezetői engedélye nincs!:-)
(Oszt még ő akar engem lefokozni, engem, aki már fenékgátat is majdnem gázolt a Dunán)!! :-)))
hali! én mivel tervem szerint viszem pityynek a jeanneaut meg magamnak a 2655öst már előző nap lemennék és akár vízre is tennénk a bárkákat hogy ne kelljen a remélhető "tömegben" ezekkel a nagy"dögökkel" kinlódni, aaztán így tudunk segíteni másoknak is a sójázásban...(pityy gondold végig!)--üdv haka
Na szal örök életemben BMW örült voltam..:) Amatőr szinten rallyztam... lada, aztán bmw... életem legnagyobb élménye, amikor egy BMW osellával mehettem pécsen a hegyi pályán...na szal ez egészen addig tartott, amig 3 éve megvettük a nagy szerelmet... BMW M3.. chipptuning, billstein futómű, stb.. az M3 ason 270 km/h.. :)
Csak 2 havonta költöttem 200 ezreket a futóműre a városi használat miatt.. nem ide találták ki azt a vasat..gödör-gödör hátán és ami a másik fájó pont volt.. nem vitt el pecázni, nem tudtam hajót vontatni vele.. szal 1 évig volt az enyém.. eladtuk...azóta csak 7 személyes egyterűben utazom.. :) előbb voyager, most egy VW Sharan Syncro VR6. Viszi a hajót mint a szélvész, 4x4 es, automata.. ha kell elalszunk a hátuljában...
Most olvasom ujra amit Pityy-nek irtam, kicsit valóban félreérthető. A "visszafokozás" nem a Fletcher miatti !!!!!!! A csurgás motor nélkül,, "eszmefuttatása" az indoka!!:) üdv,,,ede
De tényleg mindenkinek más tetszik... nekem pl azok nem jönnek be, ami neked tecc... :)
Nekem ami a HAJÓ, az pl Barbapapáé...esetleg Bayliner 2556.. az a hibrid megoldás, ami a kiskabinos hajókat jellemzi, nekem nem jön be.. olyanok mint egy kismalac... nem olyan hossszú kecses hajók. Praktikusak, de választania kell mindenkinek, mire akarja használni.. nem lehet egyszerre sporthajó, + túrahajó...
kompromisszumokat kötni, mint mindenben...
Nekem egyenlőre erre futja.. :)
A jelenlegi időbeosztásom mellett sanos nincsen időm, lehetőségem többnapos túrákra. Így esett erre a hajóra a választás. Na meg a másik... én mindent "szerelemből" veszek... hajót, autót, stb...
Meglátom, és beleszeretek. Így jártam ezzel is. Utána már mondhat bárki-bármit... nem tud lebeszélni. :)
Most hogy lassan látom újjászületni, kb mintha a gyerkem születését várnám.
Kb többe lesz a felújítása mint az ára volt. Még az a szerencse, hogy a párom is odavan a FLETCHERÉRT. Így nem kapok miatta.
:)
Ha elkészül, jön a következő... egy IGAZI túrahajóra rakosgatom a pézt...
Az elvárás: 4 személlyel Párizs. Túl sok időt nem adok neki.
Ha meglesz, máris szervezem az utat ... jó lenne oda is csapattal menni.. de az még egy távolabbi álom..
Kapitány!? Még egy ilyen, és visszafokozás lesz hétvégén, mondjuk al-matrózzá!!::)) A Fletcher valóban szép motorcsónak, én inkább a robosztusabb, inkább "hajó jellegű" vizijármüveket kedvelem, pl. Jeanneau, Quicksilver, Antares stb, de hát tudod!! izlések ,pofonok, és s...be rúgások különbözőek!!! Az a keskeny, sporthajó test nagyon jól mehet a nagy motorral, én is elfogadnék a ménesből vagy 25-öt a meglevő 115 mellé!! üdv,,,,,ede
Most készül a teljes restaurálása... utána még szebb lesz.. :)
Kidobtak több mint 200 kilonyi vizet pl az aljából, stb...stb... komplett gélezés kivül, + komplett mindencsere belül... új műszerek, mahagoni - kevlár műszerfal, új fények, stb... a gatyámisrámegy... de MEGÉRI!!
Ha sikerül megszereznem Haka Jeanneau-ját, részemről elidulnék fő-nek, gyakorolni egy picit a manőverezést, horgonyzást, legénységet betanítani stb, tehát ott sertepertelnénk a közelben.
Pitty, Ede! Azért van egyszerűbb megoldás. Nem kell várogatni,szerelni stb. :) Leteszünk mondjuk 5 hajót, kikötjük. Megint 5-öt azokat is. Amikor az összes vízen van, akkor a megadott jelre:- mondjuk fütyülős barackpálinka füttyére- szépen sorban elindulunk.
Hahóó/ A menüt olvastam, fiiiinom lesz, de a helyeket csak jó lesz majd előre kinézni, még akkor is , ha a vizállás bekeverhet. Gondolom Szolnoknál ez nem probléma, ha lesz szolnoki indulónk is, Tiszaugnál meg Te vegy profi. Kisköre előtt kell majd feltérképezni, ha nem lesz közelebbi induló-vagy esetleg már ismeri valaki- akkor én megnézem tavasszal. Nyilván nem oly egyszerü, hisz el kell hogy férjen 8-15 hajó, meg sátor, nem beszélve a gk megközelitésről. Szerintem ez lesz a leghúzósabb. Na mindegy,, van még időnk!!
Az induló helyet jól ismerem, ott nem gond a vizreszállás,s kocsik-futók elhelyezése, Két komp között 2, ügyesen akár 4 hajót is vizre lehet tenni, azaz másfél óra alatt a 8-12 hajó elindulhat. az utolsóig szépen motor nélkü csurognak lefelé, kb 4-5 km megtétele után lehet összefogni a csapatot, az utolsónak induló . hajó szépen felszedi őket maga mögé. .üdv,,,,ede
HAli! Ad-1-hez: Azt elhiszem:))) 21 éves bombázó. De gyengélkedés nem lesz. Ad2-höz: A hajót Viharral vettem, később került rá a képen látható neptun. Most azért komoly motor van rajta, ami csak szenvedne 10 km/ h sebességnél. Ad3-ad4: Így van, így lesz. Szabadon választott hogy ki hol alszik, sátorban,hajóban,de az esti bográcsolás-beszélgetés az fix. Már a menü is:)(Visszaolvasva megtalálható) Ad5: Máris van olyan aki jönne , de nem tudja a hajóját áthozni a Dunáról, vagy egyébb okok miatt. Ők lesznek akik beülnek valakihez, bár úgy tudom azért a jelentkezők 90 %-a a saját hajójóval szeretne utazni. Az én autóm már biztos kisérő autó lesz. Elég nagy ahhoz hogy elvigye a sátrakat, benzint, felszerelést, hogy ne kelljen a hajókban cipelni. Még egy trailert is fog húzni, ha esetleg valamelyik hajót ki kellene venni a vízből. Beer-ci
ad-1,, máris jelentkezünk a "gyengélkedőre" ::)) ad-2,, miért kell motort cserélni? Oly eszeveszett nagy motort most sem látok rajta! v.ö. 109ha motorjával :::))) ad-3,, az éjszakai alvások részben a homokos parton sátrakban, részben a kabinokban vannak tervezve?? ad-4,,,nyilván olyan partszakaszokat kellene előre kinézni, ahol sátrazni, tüzet rakni, főzni, s persze horgonyozni-ill.partra kifutni- lehet, és a kisérő autó(k) is meg tud- ják közeliteni. ad-4,, a névsor csak a "vezérjelentkezők" számát mutatja, ennek többszöröse a tény- leges létszám ad-5,, a mostani állapot szerint 12-15 induló hajó van, áprilisban ezt lehet esetleg ra-
cionalizálni pl.ha a Quick. jön , valszeg 1-3 szabad hely mutatkozik nálam is, s a többi, un. "nagyobb" hajónál is hasonló lehet a helyzet.Persze, lehet senki nem szeretne megválni a saját hajójától, akkor a felvetés ad acta! Ebben az esetben pedig a csomagokat lehet elhelyezni a nagyobb gépekben, a kényelmesebb utazás érdekében. üdv,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ede