Visszanéztük többször is: mind a kettő 11-es jogos volt. Tompák voltunk, többen nem játszottak jól, inkább gyengén...
Most azt mondom, jól jön a szünet, mert ha a hétvégén lenne a B.csaba elleni meccs, fosnék tőle...
Sztem, még mindig nagyon jó helyen állunk, de sajnos, nem ez a realitás. Egy-egy bravúr kicsúszhat, ki is fog biztosan, de a 12. helyre várom a gárdát a végén.
Pocsék a sportdiplomáciánk is. Nem azért mert ellenünk adnak jogos 11-est, hanem azért, mert nekünk nem adnak mostanában (Diósgyőr). Mintha kissé nagyképű lenne a vezetés.
Azt gondolom, nem leszünk kiesők, már csak azért sem, mert megszűnik addig egy-két klub...
Legutóbb a Fradi-MTK mérkőzés után vették el a srácoktól a drapikat. A legtöbb balhé idegenben fordul elő, és főleg Pesten, de volt rá példa vidéken is: például Vác, Debrecen. Mikor Hank Ten Cate volt a csapat edzője, a Pécs-MTK mérkőzés második félidejében olyan zsidózás és fenyegető hangulat volt, hogy Bede majdnem lefújta a meccset. És még hosszan sorolhatnám.
"Attól, hogy Pesten atrocitás éri őket hozzánk még el lehet jönni, mert nem mi vagyunk azok, akik állandó összetűzésbe kerülnek a vendégszurkolókkal."
Ahogy említettem, a tegnapi meccsen - 1 rigmustól eltekintve - sportszerű szurkolás volt. Büszke is vagyok a Rákóczi drukkertársaimra és a pestiek is elismerték, hogy remek közönség van Kaposváron. Talán legközelebb többen jönnek. Viszont miután kijöttünk a vendégszektorból több beszólást is kaptunk az utcáról. Ezt szokás szerint tapssal díjaztuk, pedig a 60-70 kilos gyerekek nem lettek volna ellenfelek.
Mi a fociért járunk meccsre, nem az erőszakért. Ennyi támadás után lételemünk a harc, más életformát nem is ismerünk, CSAK NEM SZÍVESEN TESSZÜK.
Egyébként nagyon tetszett nekik a város, és a stadion, valamint a Rákóczi is.
"Arra viszont mi a magyarázat, hogy az MTK hazai meccsein csak 1000-1500 néző van függetlenül attól, hogy milyen csapattal játszanak. Otthon is félnek, hogy megverik őket?"
Legutóbb tavaly előtt rugdostak meg pár MTK drukkert a kispesti ultrák, az MTK-Kispest meccs után. Múlt héten MTK-Békéscsaba volt, a meccs után fradisták várták az embereket a villamosnál, szerencsére most nem a kék-fehér szurkolók, hanem a lilák voltak a célpont.
A nézőszám tényleg nagyon kevés, de a nemzetközi mérkőzésekre rendre több ember jön össze. Ezt a csapatot és a táborát divat lett utálni Magyarországon.
"Mielőtt leírod, hogy néhány rangadón még 3000-4000-en is vannak, az csak a Fradi és Újpest szurkolóknak köszönhető."
Ebben van valami, de azért szólok, hogy volt már MTK-Fradi 5000 kék-fehér szimpatizánssal is (+ vendégszurkolók).
+ egy csapat nagysága sosem a szurkolótábora létszámától függ.
Nem tudtam, hogy ennyi atrocitás érte az MTK szurkolókat, mert erről nem szóltak a híradások. Attól, hogy Pesten atrocitás éri őket hozzánk még el lehet jönni, mert nem mi vagyunk azok, akik állandó összetűzésbe kerülnek a vendégszurkolókkal. Arra viszont mi a magyarázat, hogy az MTK hazai meccsein csak 1000-1500 néző van függetlenül attól, hogy milyen csapattal játszanak. Otthon is félnek, hogy megverik őket? Mielőtt leírod, hogy néhány rangadón még 3000-4000-en is vannak, az csak a Fradi és Újpest szurkolóknak köszönhető. Amúgy nem akarok veszekedni. Ez csak szerény észrevételem, várom reagálásod.
Ahogy korábban is írtam, az egyik szemem sír, a másik pedig nevet.
A mérkőzés elején kiegyenlített volt a játék, majd a Rákóczi félelmetesen nyomni kezdett. Tulajdonképpen az első 11-es egészen váratlanul jött, egy kontra után Doki elfutott a szélen, majd befelé cselezett és felvágták. Ez érezhetően megfogta a kaposvári csapatot és a félidő végén érkezett a második büntető. Ahol én álltam, mindkét 11-es jogosnak tűnt, de várom a holnapi KaposSportot. A második félidőben Oláh szépen kidolgozott helyzet végén egyből gólt lőtt. Továbbra is lendületben maradt a Rákóczi, de mintha egy kicsit görcsösen akartak volna a fiúk. Az MTK-nak volt pár veszélyes kontrája, majd a végén egy hazai kapufa. Szvsz küzdelmes, jó mérkőzés volt.
Öröm volt látni, hogy milyen sok drukker kijött a hétközi meccsre, ilyen időben is. És a buzdítás is sportszerű volt, 1 gyalázó rigmust lehetett hallani, de ez szvsz belefért.
Sok tábor szidja a biztonsági embereinket, nos, a mérkőzés után odajött a főnökük és külön megköszönte a rendes viselkedést a vendégszektorban.
Az első tizenegyesig azért volt remény és a második félidő 50. mp-ében lőtt gól után is felcsillant valami, de nem sokáig.
A hátralévő fordulókban a két utolsóval játszunk, ráadásul a Békéscsaba edzőcsere után van. Nem is mondok semmit.
Na igen, a tudósításokból (rádió plusz internetes hírforrások) nem az jött le, hogy egy percig is nekünk állt a zászló. Remélem, csak egy hullámvölgy, nem pedig elfogyott a lendület!
Két tizenegyest hazai csapat ellen befújni nem kis bátorságra vall, de nem a bíró miatt kaptunk ki. Egyszerűen ma nem játszottunk jól. Sok volt a bosszantó hiba az alapvető megoldásokban is. A második 11-est nagyon visszanézném, de sokat ott sem reklamáltak a fiúk, valószínűleg az volt. Kellene Jovi vissza de a hírek szerint idén már nem játszhat. Az MTK a rutinjával győzött, illetve azzal, hogy a fiataljai sokkal gyorsabbak mint a mieink. Amúgy ők se voltak valami jók.
Jól jön a másfél hét szünet.
Emlékszem én nem is olyan régről NB I/B-s meccsekre, amikor egyedül ácsorogtam a vendégszektorban, szóval nem nekünk kellene szóvá tenni az MTK - egyébként közsimert - alacsony támogatottságát.
Eddig tragikusan állunk, bár az olvasható tudósításokból úgy tűnik, hogy Dubraviczky nagyon tiszteli az MTK-t.
Most olvastam az NSO-n Csorba tudósítását és nem semmi mekkora szurkolóhad kísérte el az MTK-t. 15 szurkoló kész röhej. Ezen is látszik nem egy nagy csapat.
Biztos, hogy Jovi kell a csapatba. Csak amikor az Oláh-Kardos csatárduóval állunk fel valahogy jobban megy a csapatnak, De azért az Oláh-Jovi duó sem rossz.
Remélem nyerünk ma az MTK ellen, én sajnos nem tudok kimenni a meccsre, mert jelenleg még járni sem tudok, de azért lélekben gondolok majd a csapatra, illetve hallgatom a rádiót...
Legutoljára ebben a felállásban 7-0-ra kikaptunk. Mondjuk ez 16 és fél éve volt, de azért egy nemes bosszú éppen aktuális lenne! Jovi tényleg a kispadon sincs, vagy Pruki csak taktikázik?
Egyéb: már második egymást követő héten nullapontos a csapatunk a góltotóban. Be kellene még szállni néhány embernek! Balu1st, Wagner, Simi23, the pertő?
Kaposvár, november 9., 17.00 Továbbra is első vendég-győzelmére vár az MTK.
Kaposvár, szerda, 18.00, v.: Dubraviczky
Prukner László (Kaposvár): - Végre stabilabban játszunk idegenben, viszont legutóbb hazai pályán kikaptunk a Diósgyőrtől, és ezt a hibát mindenképpen ki kell javítanunk. Ismét közönségvonzó, fővárosi csapat érkezik hozzánk, az Újpest, a Vasas, a Honvéd és a Ferencváros ellen remekeltünk, talán így lesz az MTK ellen is. Balajcza és Máté visszatérhet a keretbe, ezúttal Kovácsevics az eltiltottunk. Garami József (MTK): - Eddig annak örülhettünk, hogy otthon jól szerepelünk, erre az utolsó két hazai meccsünkön egyaránt döntetlent értünk el. Az idegenbeli mérlegünket mindenki ismeri, a 2 megszerzett pont igen kevés, ezen szeretnénk most javítani. Hátul mindenképpen stabilabbnak kell lennünk, és már a középpályán meg kell akadályoznunk a lendületes kaposvári rohamokat.
A várható összeállítások Kaposvár: Balajcza - Finta, Zahorecz, Bank, Mező - Farkas, Andruskó, Máté, Tóth B. - Oláh L., Kardos MTK: Végh - Balogh, Lambulic, Juhász, Pollák - Bori, Horváth L., Jezdimirovic, Füzi - Kanta J., Silva
A 17. percben a fehérvári középpályások elpasszolták a labdát térfelük közepén, a jobboldalon. Ketten, Kardos Ernő és Oláh Lóránt rontottak rá a bőrgolyóra. Oláh befelé cselezett balról, két védőn is túljutott, majd mintegy 20 méterről meredeken ugratta ki a kaposvári Tóth Balázst, aki a leshatárról indult, majd néhány lépés után 12 méterről, középről higgadtan lőtt a jobb alsóba. 0-1. A sportnapilap egyértelmű lesnek ítélte meg a találatot, s Hanacsek bírónak 5-ös osztályzatot adott, ezért is. Nos, többször is kikockázva a felvételt az látszik, hogy a házi gólkirály a lehető legjobb ütemben adta a 16-os vonalára az akció kezdete óta odaérő Tóth Bazsinak a passzt, aki mellől az addig a kapujához közelebb álló (!) Kuttor egyetlen pillanattal ugyan, de később lépett előre, feltartott kézzel jelezve, amit csak szeretett volna, vagyis a lest. Jól döntött tehát az asszisztens és a nyomozó játékvezető.
A retek klub összefoglalóját mondjuk nem láttam, de a Kapos TV összefoglalójából (amit a Fehérvár TV-től vettek át) EGYÉRTELMŰEN kiderül, hogy NEM volt les.