Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Az az igazság ,hogy kb:egy nogyobb fűnyírótraktor méret is megfelelne csak legyen strapabíró és erős.Az amcsiknál ezek 7-12le körül vannak.Biztos láttad már őket.
Szerencsés vagy itt pest megyében cumi a méh telep,a bontók meg qrva drágák.
Hogy gondoltad? a ww váltó után direktbe akarod tenni a difit vagy+ váltót teszel be.
Én az 1500-as motorhoz teherautó alkatrészeket javasolok ,mert azokat nehezebben ropogtatja a nagasabb nyomaték. Robur,nyugati kisteher Ford transit ,Nissan vanette , ezeket a hátsó hidakat javaslom.
Ja. te is?Minden elérhető olcsó megoldás érdekel.A fogysztás miatt gondoltam a golf motort.Békésen van bontó oda szoktam járni,bár nem a legolcsóbb.Lada futót csabán a méhben találtam csak lóvém nem volt már.Békésen 15000-hf.Tarcsai vagyok.
Sziasztok.Végigolvastam a fórumot,sok okoságot találtam,ezért beléptem.Szeretnék apránként összehozni egy 4-kerekű trakit hátsó meghajtással.Cudar08 trakija tetszik,de atol is kissebbet szeretnék.Csak vontatni szeretnék vele.Ehez kérnék némi útmutatást.Adott egy 1500-as diesel golf motor,és lada hátsó híd.Ezt hogyan lehet legrövidebben összehozni,az áttétel meg ilyesmi.A segítséget előrre is köszönöm.
Turner62 aprítómestert üdvözlöm,vele már találkoztam személyesen.
clutchwillbe 2belts...weakeningor stretching.whenstrapsarelooseenginepulleyjustspins...thegearboxstand stillso I canchange thespeed.I havefourdifferentsizepulleyswith340 mm, 220mm, 140mm, 70mm.Eachpulleyisfor twobelts.transmissionwillbesosmallpulley-pulleybelt-high.of the fourdimensionsthat I havethat Irecommend that you use?Iuse2wheeltractorplowing,transport,planting, harvestingpotatoes, etc..I want tobeversatile.willlook somethinglikeyours.withoutprimarygear...engine-smallpulley-belt-pulleyhigher -gearbox-2 wheels
Daciagearboxdo not know.The primaryratioshould beat least 6timeshigher thanmine,butinsteadof9.24.What kind ofclutchdo you want?the beltorclutchdiscyouwant?Whichlayoutdo you want?It's likemine?Let'sbit by bit, because thecompileris difficultto communicate.Youcanplowit?Or you justneedtransportation?First,the systemwill thenturntodiscussthe thingswe take
greeting.transmissionfrom the engine tothe gearboxwill bethebelt(at the same timeis theclutchandmake-weight lossandreductionofspeedortension)I have4pulleysof different sizesallwith 2channels.that ismountedto the engineandthegearbox?whatsize?clutchwillbeby looseningthe beltandtensionerleverwith arollerbearing.nowater pumpradiatorengineand thereforewillbepositionedabove theengine.water circulationwill bethethermosyphonprinciple-hot water rises, cold waterdown.must havea propellermountedradiatorforcoolingwater.I havethe originalexhaust.Ifsomethinghasput amufflerona car?isa lot of workbutitismypleasure.I do not knowif I canfindto buy aSkodagearbox120.1300Daciagearboxis not good?4speedsforward andoneback.waiting for a replyand we thankyoustruggled toreadme
Howtogetthe tractorto doto buildaprimarytransmission. How canyou want?.Belt?Gear?and whatclutch? Thewater-cooledengineto incorporate into theradiator?a lot of workto do, a lot ofpartsto be obtained.
Ja,Pannónia motoros trakesz felezővel,traktormintás gumikkal várja a jelentkezőket,szépen félre van rakva hátha kell valakinek.Korrekt méhes.Mellette találtam aprómag vető"gép"et,csak az érdekesség és a teknika miatt hoztam el,bocs a gyenge képminőségért.
A súly a vázra lesz akasztva,a helye már megvan csak nem látszik.Erőssen hiányos még a gép.Az ekét így is húzta súly nélkül,de nem akartam hogy szétessen.Majd ha kész lesz,kiváncsi voltam hogy megy.