Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Nehogy úgy járj mint én a zuk híddal. Probálgatom, illesztgetem és egyszer csak figyelem hogy a másik irányba kell forgatnia kardánt!! De a felfogatást úgy is másik helyre kellet volna hegeszteni, csak a szellőző áthelyezése volt plusz meló!! :)
A probléma abból adódik,hogy az elsőfutómű középső himbája miatt, az első tengelycsonk
köríven mozog. A fogasléces kormányűvön levő gömbfej túl közel van ehez a csonkhoz. Mi-
vel ez a tolórúd forgáspotja, a rúd kis sugarú köríve az elkormányzás oka! A kormánymű végén levő gömfej és az elsőfutómű himba tengelyvonalának egybe kéne esni. Ha közös forgásponton mozognak,semleges lesz a kormányzás is!
Még nem mentem anyit, meg olyan terepen hogy megtapasztaljam, de biztos vagyok benne hogy elkormányozodik!!! Sokat gondolkodtam rajta hogy hogyan kéne de nem találtam megfelelő megoldást.
Szia! A kormánygeometriának köszönhetően nincs saját elkormányzása a trakinak amikor
az elsőfutómű gödörbe vegy egyenetlen talajon megy? Arra gondolok konkrétan, hogy a kormánykereket egyenesben tartod, a járgány meg magától elkormányzódik!
Nem kimondottan mezőgazdasági felhasználásra szántam, fordulékonysága, könnyű kezelhetősége miatt telephelyeken belüli árumozgatás lenne az igazi lételeme. Mivel viszonylag egyszerű szerkezet,karbantartása, fentartása sem drága.Közúti közlekedésben
is résztvehet, így magán felhasználók mindennapjaiban is segítség lehetne. A rakfelületet
úgy méreteztem,hogy a szabvány 600x400mm-es ládák, rekeszek elférjenek rajta.
Tényleg le a kalappal a Kistraktorod előtt ,nagyon szép munka ! Ötletes a
a kormányszerkezet, a hátramenet,maga az egész összkép ! Gondolom sokat tervezgetted,mire elkészült !
Az eladhatósága miatt azonban aggódom ! Lehet ,hogy nem jól látom,de konkrétan kinek szántad milyen feladatra ? Kérlek ne kritikának tekintsd hozzászólásomat, csupán kíváncsiságból érdeklődöm !