Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ne is haragudj meg de kell rá jogosítvány még akkor is ha föld úton mész vele külön kategóriaba tartozik a kategória jelzése:K!Ezt megis nézheted akármeik ismerősöd jogosítványába ott van benne!
Nem mert az már lassú járműnek minősül és kell rá a piros rendszám!Eléggé jártas vagyok ebben a dolgokban mert nagyon sokat utánna jártam!Egy 4kerekű házilag épített traktort el kell vinni KPM vizsgára és ott levizsgáztatni hogy lehessen vele közúton közlekedni,de viszont a váz heggesztését csak olyan heggesztő végezheti aki tud rólla igazolást adni hogy ő készítette tehát:hegesztő mester!
Üdv! nem akarok kontárkodni de beszéltem a rendőrrel és azt mondta, hogy úton lehet vele menni jogsi nélkül is mert nem foglalkoznak vele csak főúton nem lehet :)
A házilag épitett gépek azok macerásabb ,hogy hivatalosan közúton közlekedhessenek :((( én ezért variálok egy nagy szarvas (10-20Le közt) gép és a 4 kerekű épitése közt :s kertimunkára jobb lenne a 4 kerekű de ugyanugy tüzelő behordás stb... jobb lenne a 4 kerekű :s de papirozás az állitólag nagyon sokba kerülne akkor ha tehetném ugyanugy ahogy nem tehetem papirmunka árán már papiros gyári öreg gépet lehetne venni :s
Két ünnep között rakom össze a tartalékmotort, már nagyon várom, elindul-e. Annyi baja volt, hogy aki előttem szétszedte, csavarhúzóval feszegette a blokkot (amit én szerencsére nem tettem) és ahogy verte be a csavarhúzót, behorpadt a blokk, és dörzsölte a forgattyús részt. Szépen kipucolgattam, lefestegettem, szebb lesz mint új korában. A hengerben nincs semmi durvaság, kopás alig látszik, a csapágyak szinte újak. Lehet még szimmering csere lesz, de azt útólag is meg lehet csinálni. Lehet új év első napján indítom is...
Üdvözlök mindenkit!Nem kell rá se forgalmi,se biztosítás,csak a fék legyen jó rajta!Ez Kerti traktor kategóriába tartozik és jogosítvány köteles,vezetheted:kismotor jogosítvánnyal is!
A "K" kategória fogalma
Nemzeti kategória. Kerti traktor: az egytengelyes motoros részből és hozzákapcsolt egytengelyes pótkocsiból álló, a közúti közlekedésben egy egységként résztvevő és 15 km/h sebességnél gyorsabban haladni nem képes lassú jármű [a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 118. §-a alapján].