Szia! Hát ez durva. Leginkább ahol az emelőkosaras daru látható, meg az emberek mellette, ott érzékelhető a domenzió. Egy mai sportcsarnok, versenyuszoda kicsike ehhez képest. Még a Keleti pálayudvar is. Hiába, amerika... Made In USA, ahogy a topik is javarészt :-) Egy sípos orgona folyamatos jóhangban tartása nem olcsó. Ennek meg #@{*?ß!đ!$Ł Fassang lacit meg kéne kérdezni.
Szia Zsolt ! Érdekes, amit belinkeltél ! Tudomásom szerint a mai napig földünk legnagyobb megépített orgonája. Hol máshol ? USA Atlantic City-ben található. 33 112 sípja van. http://www.oddmusic.com/gallery/om02700.html Üdv ! Gábor
Nekem is csak klónozott cd-n van meg. Hogy hogy került rá nem tudom, de csak a feliratokra tudok támaszkodni, ha éppen oda teszem:-) tehtube Zsolt talán többet tud segíteni Neked. Ő jobban ismeri Tony Monacó számait.
persze vannak alternatívák, volt fm transm. is neki de sistergett, az meg nem olyan amilyen kéne... mondjuk járműbe felesleges is a highend csoda, de sokan pl ipod vagy klónjai verzióval nyomják, az a legmobilabb...
-- szimizso1 én nézegetem a neten ezt a cdt, de valahogy sehol sem találom rajta azt a számot :( de a lényeg hogy monaco, akkor elég átnézni az ő albumait...
Azon a kis feketén már én is gondolkodtam de csak nekem is álom marad... :D Így van ahogy írod is, hogy ez tényleg nem zsákba cica. Teljesen valódi alig használt cuccok.
Van az egyszerű FM transmitter. Be kell dugni a szivargyújtóba. A kiválasztott csatornán FM sávon adja a "műsort", már csak a rádiót kell ráhangolni és mehet a zene. Van neki USB aljzata, SD kártyafoglalata, jack bemenete. Mindössze 2-3e ft. Ez gyors, olcsó mp3-asítás. Zsebrevágva bármelyik kocsiba azonnal bedugható.
Persze a kártyaolvasós beépített gépeknek jobb a hangja.
off... Juteszembe, 1 haver nemrég újított a kocsijába egy LG "mindenes" rádiót. USB-n lehet etetni (van egy 16GB-s mini pendrive beszúrva neki) és így garantált kb. 2 havi megállás nélküli változatos zene! Rádiót már nem is hallgat, illetve amit a Radio Swiss Jazz-ről és az AccuJazz Organ Radio-ról lementett pár gigát... Szóval nem rossz egy ilyen masinéria, pláne, ha az ember sokat van úton, mint ő is! És még drága sem volt a cucc! on...
Sürgősen megválnék egy-két Hammond és Leslie alkatrészemtől.
Szerintem a kép magáért beszél, ezért nem sok hozzáfűznivalóm lesz.
Íme:
A tölcséren megtalálható a porózus anyagból készült bronz persely is amit olajozni szoktak. Általában külön árusítják a kettőt, de ezt én együtt odaadom.
A végén mégis piroska lesz akkor a favorit? :) Komolyan, árban nagyon versenyképes és aki érti mit hogy kell megbuherálni rajta, az akár célt is érhet egy ilyen dupla manuálossal. (csak nézzük meg a konkurencia VK77/88; BX3 mennyibe is kerül! a Hamic. meg PC-s...)
A kérdés csak annyi, hogy ?%-al jobb a C2 a C1-nél!
Egyébként a nagy klóntalálkozón mi jött ki favoritként? Vagy erősen szubj és összetett lett ott a kérdés?
Felkerült a Youtube-ra a Hammond gyári bemutató videó 2 részben. Mivel B3-ak vannak, ezért 1955 utáni, de a faragott C3 oldalát 1959-ig készítették, tehát a kettő között készült a film, vagyis az ötvenes évek második felében. Szépen bemutatja a hangkerekek, fogaskerekek, transzformátorok gyártását, a bútoripari munkákat az egész orgona alapos összeszerelését. Irigylésre méltó szép üzemépületek láthatók. Sajnos ez sem jobb minőség mint a sajátom. Hol lehet az eredeti? Hammond factory promo video Part 1 Part 2
Hát hova tegye szerencsétlen az igazi és nem tolópotis drawbarjait, ha szeretne hozzáférni a többi gombhoz?! :-D Igazából csinálnék egy komplett feltétet forgó vibrátóválasztóval, meg a többivel.
Tegnap C1-eztem KBR-en, a múlt héten mint köztudott, végigfutottam 8-on. A beszűkült sávszélesség és dinamika legfőbb okozóját az effektekben fedeztem föl. A nyers, száraz, orgonahang egész jó, üt, dinamikus. A vibrátó is. A hang tónusán is jól tudtam korrigálni. A kezelhetőséget ellenben továbbra is annyira, de annyira kell szokni, hogy azt már illetlenség egy orgonistától elvárni. De ezek annyira önfejűek hogy még az 1'-as perkanémításra is fél évtizedet kellett várni! :-(
4 fontos kényelmetlen részt kéne orvosolni:
1: presetváltások, 2: vibrátó kapcsolása, 3 perka kapcsolása és ha már van, 4: rendes drawbar. Meg egy lezli.
A csudának nem tudnak rendes helyre rendes billenőkapcsolókat tenni, meg tolópotikat mint sok kommersz midimasterben!
A 2. már normálisabb kivitel, de az első azon a sámliszerű faállványon elég idétlen és nem úgy néz ki mint egy beépíthető model. Persze lehet pre-alfa prototípus... Mindenesetre elsőre olyan mint létra tetején állva az asztalról levest kanalazni. Akkor most menjünk Nordokat vásárolni? :)
Hello! Ha esetleg még vacilálsz, hogy milyen hangszert vegyél, az én DB5-öm még mindig eladó. Ehun játszom rajta ni: http://www.youtube.com/watch?v=rORlaVURCJ4 Egy kicsit grízesre van állítva a hanga. Szerintem egész jól szól. Mondjuk lezlit azért használok... Üdv, Tamás