Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Az erőkarral kell játszadozni ahogy littlehornet is irta
Én régebben motorkiemelő zsiráfot akartam igy épiteni de feleslegesnek találtam mivel max 2 évben 1 alkalommal bontom ki az autómbol a motort kupplungozás,vagy takaritás céljábol .arra meg felesleges nek találtam épiteni mivel egyember kiveszi (TR1.1)
szerintem nem mert az olajmennyiséget a pumpa űrtartalma határozza meg ami általában kb 1ccm ez lehet több is és kevesebb is de kb annyi :s esetleg nagyobb pumpát rá azt nem ttom hogy ki lehet e furni nagyobbra a pumpa hengerét de akkor nagyott dugattyú is kell bele és ebböl jön az hogy változik az "áttétel" és nagyobb emberi erő is szükséges a működtetéséhez
De am csak emelni kellene ,vagy valami más funkciója lenne???
sziasztok kedves barkácstarsak látom mindenkinek épül a gépe én még uj vagyok it de mar tul vagyok őt traktoron, amin épen dolgozom az egy négyhengeres multicar motorbol épittet gép lesz régota figyelem a forumot találtam is jo ötleteket rajta amit kis feljavitásal használtam is ha kérdésetek vaan szivesen segitek amenyiben tudo és jo barkácsolást
Szerintem bírja az UAZ híd. Amúgy mire kell majd a traki?!Nem tudom mik kelhetnek a papirozáshoz, de lehet nagyon sokba lenne! A kormányműről fogalmam sincsen.
Ezt elnézve tényleg a saját váltó kell a motorhoz.A váltó után kell a lassító áttétel.Nem sza..kodok ezzel a kuplung mizériával.Minél kevesebb hibalehetőséget szeretnék.UAZ híd birni fogja?Írtam e-mailt a csabai bontónak vw kis köbcentis diesel kellene.Azt írja 1.6-os van csupaszon 85.000-HF.Két percig nem vettem levegőt,aztán bevillant miért is rakják sokan a trabi motort(töredéke).Mondlyuk ez garanciás.Békésen a bontóban érdeklődtem a főnöknél van-e,van azt mondja magának rakta el traktor motornak(földezik is) de eladja ha érdekel. 1.5 diesel 30-40000-hf de nincs se papír se garancia.Na eből lett egy kérdésem megint.Mi van ha esetleg papirozni akarom a gépet mert mondlyuk csesztet a "közeg"?Kell-e adásvétali a motorhoz, tehát származást igazoló papir?
Most nem találtam meg, de láttam a neten egy gépet azon úgy volt megoldva ahogy akarod!
Ezen a képen lehet látni hogy a lánckerék mögött van egy csapágy.
Azt(csapágyat) mindenképpen tennék a helyedben, és a csapágy mögé meg a kuplungot . Amire meg van rögzítve a csapágyház, arra lehet a kuplung kinyomócsapágyot is szerelni. Remélem érthetően magyaráztam el!
Itt egy kép, hirtelen nem találtam jobbat!!(meg a videó)
Énis ezt akartam mondani a vezérműláncos-kerekes megoldásal.Ha már a kuplungos dolognál tartunk,kérdeznék egyet mivel nem tudom .Ha a motoról leszerelem a váltót atól még müködik a kuplun?Tehát üzemképes marad?Vagy mi kell hozá,hogy rászuperálhasak egy fogaskereket?