Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Üdvözlök mindenkit!Nem kell rá se forgalmi,se biztosítás,csak a fék legyen jó rajta!Ez Kerti traktor kategóriába tartozik és jogosítvány köteles,vezetheted:kismotor jogosítvánnyal is!
A "K" kategória fogalma
Nemzeti kategória. Kerti traktor: az egytengelyes motoros részből és hozzákapcsolt egytengelyes pótkocsiból álló, a közúti közlekedésben egy egységként résztvevő és 15 km/h sebességnél gyorsabban haladni nem képes lassú jármű [a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 118. §-a alapján].
Az erőkarral kell játszadozni ahogy littlehornet is irta
Én régebben motorkiemelő zsiráfot akartam igy épiteni de feleslegesnek találtam mivel max 2 évben 1 alkalommal bontom ki az autómbol a motort kupplungozás,vagy takaritás céljábol .arra meg felesleges nek találtam épiteni mivel egyember kiveszi (TR1.1)
szerintem nem mert az olajmennyiséget a pumpa űrtartalma határozza meg ami általában kb 1ccm ez lehet több is és kevesebb is de kb annyi :s esetleg nagyobb pumpát rá azt nem ttom hogy ki lehet e furni nagyobbra a pumpa hengerét de akkor nagyott dugattyú is kell bele és ebböl jön az hogy változik az "áttétel" és nagyobb emberi erő is szükséges a működtetéséhez
De am csak emelni kellene ,vagy valami más funkciója lenne???