Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Üdv! nem akarok kontárkodni de beszéltem a rendőrrel és azt mondta, hogy úton lehet vele menni jogsi nélkül is mert nem foglalkoznak vele csak főúton nem lehet :)
A házilag épitett gépek azok macerásabb ,hogy hivatalosan közúton közlekedhessenek :((( én ezért variálok egy nagy szarvas (10-20Le közt) gép és a 4 kerekű épitése közt :s kertimunkára jobb lenne a 4 kerekű de ugyanugy tüzelő behordás stb... jobb lenne a 4 kerekű :s de papirozás az állitólag nagyon sokba kerülne akkor ha tehetném ugyanugy ahogy nem tehetem papirmunka árán már papiros gyári öreg gépet lehetne venni :s
Két ünnep között rakom össze a tartalékmotort, már nagyon várom, elindul-e. Annyi baja volt, hogy aki előttem szétszedte, csavarhúzóval feszegette a blokkot (amit én szerencsére nem tettem) és ahogy verte be a csavarhúzót, behorpadt a blokk, és dörzsölte a forgattyús részt. Szépen kipucolgattam, lefestegettem, szebb lesz mint új korában. A hengerben nincs semmi durvaság, kopás alig látszik, a csapágyak szinte újak. Lehet még szimmering csere lesz, de azt útólag is meg lehet csinálni. Lehet új év első napján indítom is...
Üdvözlök mindenkit!Nem kell rá se forgalmi,se biztosítás,csak a fék legyen jó rajta!Ez Kerti traktor kategóriába tartozik és jogosítvány köteles,vezetheted:kismotor jogosítvánnyal is!
A "K" kategória fogalma
Nemzeti kategória. Kerti traktor: az egytengelyes motoros részből és hozzákapcsolt egytengelyes pótkocsiból álló, a közúti közlekedésben egy egységként résztvevő és 15 km/h sebességnél gyorsabban haladni nem képes lassú jármű [a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 118. §-a alapján].