Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Egyébként csak hogy bedobjak egy témát: nekem egy motor nélküli PF 62-esem van, jelenleg azon agyalok, milyen motort kellene bele rakni, benzines-dízel, új-használt, közben elgondolkodtam az elektromos hajtáson is. A bekerülési költsége nyilván többe kerülne mint egy robbanómotorosé, de utána már csak be kellene dugni otthon a konnektorba, és feltöltődnének az akkumulátorok, persze tudom, hogy a villany sincs ingyen. Kiszuperált elektromos targoncamotort viszonylag olcsón lehet szerezni, csak az akksik ára meg a vezérlés nagyon drága. Viszont halkan menne:)))
Igen nem árt ha tisztába van az ember a dolgokkal,mert én már röhögtem a Rendőr arcába úgy hogy nem tudott velem mit csinálni,de már olyan mérges volt hogy vörös volt a feje és kiabált velem......én meg csak röhögtem tovább,a végén megunta és elmentek!!!(((-: Ez egyébként egy motoros és jogsi nélküli sztori!
Üdv!Visszább olvastam!Látom más felé is hasonló a helyzet mint felénk!Itt felénk a Rend őrei ((-: nagyon rá vannak szálva a mezőgazdászokra,főleg betakarítás ideén a kombájnosokra!Van egy pár ismerősöm akit elég súlyos összegre bentüttek!Fateromat is megbüntették a Tisza gáton kb 6-7éve 40ezer Ft-ra mert jogosítvány nélkül vezette a rotációs kapát!Még azt tudnám javasolni annak aki traktort épít hogy próbálja meg a ZÖLD RENDSZÁMOT!Már mostanába láttam kombájnokon,qvadon,IfÁ-n,Suzuki samuraj terepjáron...stb!
Az lenne a kérdésem hogy pannónia motoros kistraktorom van és nehezen megy főleg amikor terhet húz.
pöcre beindul meg minden egy hete kb szédszedtem gyürü henger minen tökéletes de a kuplungján már nem lehet állítani semmit már nem is enged szétt hogy nem e ez a probléma szabályosan lefullad a motor nagyobb sulynál
Így van :s és siralmas nem különb sztem egyik ország se (nem szívesen irok ilyet) de "magyarország" szégyen ,hogy idáig sűllyedt :((( és ez köszönhető a tisztelt jog alkotóinak
Természetesen akad ameik a munkáját végzi valóban de ténleg ritka ...természetesenkell a munkájuk az rendben van de vissza is élnek vele:s
Nem meek messzire arrol egyik helybeli elment a tuskóképzőbe ki is járta de hogy az passz.... mind1 lényeg az ,hogy meg se vismeri az embert azóta nem vok rászorulva hogy köszönjön vagy valami de a rendör is addig rendö mig a ruha rajta van utána ugyanolyan állampolgár mint én vagy bárki sztem
Teljesen igaza van4 Apumnak be kellet menni a tanácshoz dolgozni petig csomó betegsége van de azért is behívattát a 20 éves rumunglót is behívaták a Mercivel jött és annak bezzeg nem kellet dolgozni pedig egézséges volt @
Ez van sajnos :s ezt csak megerősiteni tudom mikor egy olyan dolog végett hivtunk ki a tisztelt "hatósági" emberkéket ,hogy járkálás van éjszaka az udvaron :s no lényeg rákérdeztem a jogaimra annyit adtak válaszképp,hogy bántalmazni semmi esetre(mert az az én hátrányom,no és ki volt az az állat aki ilyen rendeletet hozott holott a saját portámon lehetőleg ugy védekezek ahogy tudok v mégsem? legyen ásó,kapa,villa vagy ami kézbe jön) se be kell zárni olyan helyre mig a rendőrei ki nem érkeznek (erre felé legalább 3-4 órahossza) :s 16km az örs hozzáteszem meg bármilyen ügyben kb ennyi idő a telefonhivástol számitva :s no és a lényeg az volt hogy nem lehet bántalmazni be kell zárni ... mert ugye ők makkoscipőben biztos nem fognak kiszállni a kocsibol szétnézni vagy valami,hoooool már
(ezt én gondoltam de igy is volt) jó hogy azt nem mondták hogy hivjam be a zsiványt kávézni vagy valami :s és kérdem én ,ha teszemfel nem betörő,zsivány-hanem zsiványok,betörők vannak legalább ketten vagy kitudja hányan :s akkor viszont a 6személyes kávé sztem édeskevés :s magyarul fel kell neki kinálni vigye ami kell ,vagy elbujni bent a házban és végignézni ,hogy mit művel,nek a saját portámon
volt olyan is hogy kijöttek egy ügy végett és épitettem tavaszon egy gépet és kérdi az egyik(kb 2 hónapja volt) ,hogy "hol volt ezzel közlekedés"??? nézek mint a borju... mondom neki a portán belül
hozzáteszem valóban még a kapu közelébe se mentem:s am meg sztem ne kérdezősködjön sztem hanem ha mégis ugy van fogjon meg akka beismerem a tettemet
ja és van olyan aki jogsi nélkül mindennemű papir nélkül mtz-50-el ugy járkál részegen legtöbbször és el van intézve annyival ha meglátják,hogy elfordulnak """MERT Rokon,vííír alapon""" (és hozzátéve Én is közúton közlekedek napi renszerességgel) NA EZ AZ IGAZSÁGTALANSÁG!!!!!!!!!!!!!
a kis ember mint jelen esetben is a rotációskapa+pót kapcsolatban mért nem hagynak békén minket aki lehet hogy evvel keresi meg a betevőjét pl, vagy a téli tüzelőnek nem mondható kevés éghető anyagot Miért az ilyet bántják :sss na ezt nem fogjuk soha megérteni :s(én nem járok ki vele valóban egy éven ha kétszer de az éven mondjuk össze sevolt akasztva)
Elnézést kérek ha valakit megsértettem evvel ,de sztem van benne Igazság
Így van! Meg ha pl mink megyünk kisgéppel egy ből elkapnának de amikor meg ellopták a fűnyírónakt azokat meg nem keresték de még azt mondta a rendőr, hogy ha elkaptam volna éss megverem a saját pórtámon még én kaptam volna tőlle
Így van ha rendesek akkor hadják de ha kö*****gök akkor meg büntetnek de nekm jó mert csak átkell meni azt úton utánna meg már fű van meg ha megyünk úton akkor a papám vezet :)
Ne is haragudj meg de kell rá jogosítvány még akkor is ha föld úton mész vele külön kategóriaba tartozik a kategória jelzése:K!Ezt megis nézheted akármeik ismerősöd jogosítványába ott van benne!
Nem mert az már lassú járműnek minősül és kell rá a piros rendszám!Eléggé jártas vagyok ebben a dolgokban mert nagyon sokat utánna jártam!Egy 4kerekű házilag épített traktort el kell vinni KPM vizsgára és ott levizsgáztatni hogy lehessen vele közúton közlekedni,de viszont a váz heggesztését csak olyan heggesztő végezheti aki tud rólla igazolást adni hogy ő készítette tehát:hegesztő mester!